Φωτιά μαίνεται στην Ραφήνα με το μέτωπο να κινείται προς Σπάτα κοντά σε σπίτια.
Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση στη λεωφόρο Μαραθώνος στην Ραφήνα στο ύψος της οδού Αρίωνος.
Επί τόπου έχουν σπεύσει 150 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων, 36 οχήματα, εθελοντές, 4 αεροπλάνα και 6 ελικόπτερα. Οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς.
Εστάλη και μήνυμα 112 το οποίο καλεί τους κατοίκους στις περιοχές Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο και Ήμερος Πεύκος να απομακρυνθούν μέσω Αγίας Κυριακής προς Μαραθώνος προς το γήπεδο Αρτέμιδας.
Νωρίτερα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο πυκνός καπνός από τη φωτιά επηρέασε τη λειτουργία του
αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να κλείσει ένας διάδρομος και να προκληθούν καθυστερήσεις σε πτήσεις.Πλέον λίγο μετά τις 16:45 αποκαταστάθηκε η λειτουργία στο αεροδρόμιο.
Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Μαραθώνος και στα δυο ρεύματα. Πιο αναλυτικά η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη λεωφόρο Μαραθώνος από την συμβολή της με την οδό Αλ. Φλέμινγκ στο9 ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και: Στη λεωφόρο Μαραθώνος από την συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου στο ρεύμα προς Μαραθώνα.
Επιστρέφει το E/Γ-O/ Evia Star στο λιμάνι του Μαρμαρίου στην Εύβοια, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στη Ραφήνα.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Μαρμάρι με 125 επιβάτες, 30 ΙΧ, δύο
φορτηγά και 17 άτομα πλήρωμα, με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας.
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.