Πέμπτη 24 Απριλίου 2025

Στο Άστρος για τις εκδηλώσεις της Β Εθνοσυνέλευσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

 Στο Άστρος για τις εκδηλώσεις της Β Εθνοσυνέλευσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων 

Σε εξέλιξη είναι αυτές τις ημέρες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της έναρξης των εργασιών της Β Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, στο Άστρος της Κυνουρίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, την Παρασκευή, 25 Απριλίου 2025, στην περιοχή, θα βρεθεί και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Πιο συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στη συνέχεια, στον Ιερό χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης, θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη Δέηση και θ’ ακολουθήσει η εκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της Επετείου, από την Ισμήνη Κριάρη, Ομότιμη Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου και τέως Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια, στην κεντρική πλατεία Άστρους, θα λάβει χώρα η μεγαλοπρεπής παρέλαση.

Επίσης, το βράδυ της Παρασκευής, 25 Απριλίου και ώρα 20:30, στην κεντρική πλατεία του Άστρους, θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.