Κυριακή 9 Μαρτίου 2025

Άρης - ΑΕΚ 0-0: «Σούπα» με... κόκκινη! / Καλλιθέα – ΠΑΟΚ 2-1: Χρυσή αλλαγή ο Λουκίνας

Άρης - ΑΕΚ 0-0: «Σούπα» με... κόκκινη! 

Δίχως νικητή και γκολ αλλά με ...χαμένες και τις δύο ομάδες ολοκλήρωθηκε η αναμέτρηση στο «Κλ. Βικελίδης» μεταξύ Άρη και ΑΕΚ.

Η, προερχόμενη από δύο ήττες με τον Ολυμπιακό, «Ένωση» δεν κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες και το ότι διατήρησε το αήττητο με τον Άρη για 14ο σερί ματς (όλων των διοργανώσεων) παίζοντας για πάνω από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο μάλλον δεν είναι αρκετή παρηγοριά.

Όπως και για τους Θεσσαλονικείς ότι

έμειναν αήττητοι εντός έδρας μ' όλες της ομάδες της πρώτης 4αδας, από την στιγμή που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και να πάρουν έναν πόντο διαφοράς από τις ομάδες των πλέι οφ των θέσεων 5-8...

Ο Ματίας Αλμέιδα επανέφερε το 4-2-3-1, αντί της 3αδα στην άμυνα που επέλεξε στο τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά διατήρησε αριστερό μπακ τον Γκατσίνοβιττς. Αντίθετα προτίμησε τον Μήτογλου αντί του Μουκουντί στο πλάι του Bίντα, ενώ ο Mπρινιόλι παρέμεινε στα γκολπόστ αφού ο Στρακόσα έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενοσχλήσεων. Ο Aλβανός προστέθηκε στις απουσίες των Πινέδα, Γιόνσον Mάνταλου (τιμωρημένοι), Μαρσιάλ, Oντουμπάτζο, Περέιρα (τραυματίες) και Κάλενς

Χωρίς εκπλήξεις εξάλλου ήταν η ενδεκάδα του Άρη. Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να επαναφέρει βασικούς τους Μόντσου και Μάγιο που επέστρεψαν στη διάθεσή του.

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει την μπάλα και με κινητήριο μοχλό τον Ελίασον να προσπαθεί ν' απειλήσει κόντρα στους γηπεδούχους που προτίμησαν παιχνίδι υπομονής ψάχνοντας την κόντρα.

Ο Σουηδός είχε σουτ (8') αδύνομο αλλά κι ένα καλύτερο (22') που έβγαλε ο Κουέστα με τον Πιερό στη δεύτερη περίπτωση να μην μπορεί να πάρει το «ριμπάουντ»

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν μια κεφαλιά του Νταρίντα (15') που εξουδετέρωσε ο Μπρινιόλι και κάμποσες ημιτελείς προσπάθειες.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη ως το 58' που ο Μορόν στο ύψος της μεσαίας γραμμής έκανε «ποδιά» στον Μήτογλου που εντελώς αψυχολόγητα τον ανέτρεψε με κλωτσιά στον αστράγαλο την οποία ο ρέφερι τιμώρησε με απευθείας κόκκινη!

Οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για χέρι του Σπίκιτς στην αρχή της φάσης αλλά για την διαιτητική ομάδα ήταν ώμος.

Ακολούθως ο Αλμέιδα έβγαλε τους εξτρέμ του για να υπερασπιστεί την ισοπαλία και τα κατάφερε αφού ο Άρης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Μάλιστα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ούτε την μπάλα κατάφερε να κρατήσει περνώντας το ματς στην άμυνα, εξ ου κι οι αποδοκιμασίες...

ΑΡΗΣ (Oυζουνίδης) : Κουέστα – Μάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μεντίλ – Μόντσου, Σιφουέντες – Σαβέριο (90’ Φετφατζίδης), Νταρίντα (75’ Σαμόρα), Σπίκιτς (70’ Ντουντού) – Μορόν

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Μπρινιόλι - Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Γκατσίνοβιτς (72’ Φερνάντες) - Σιμάνσκι, Λιούμπισιτς – Ελίασον (63’ Πήλιος), Λαμέλα (72’ Θεοδωρίδης), Κοϊτά (63’ Μουκουντί) – Πιερό (72’ Τσιλούλης).

=========

Καλλιθέα – ΠΑΟΚ 2-1: Χρυσή αλλαγή ο Λουκίνας 

Η Καλλιθέα με γκολ που πέτυχε στο 90’ ο Λουκίνας νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-1 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Η αθηναϊκή ομάδα έπαιξε με πάθος και σοβαρότητα και πήρε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς. Μάλιστα έβαλε ... φωτιά στα πλέι άουτ, καθώς μείωσε στον πόντο την διαφορά από τον Βόλο. Από την άλλη πλευρά οι Θεσσαλονικείς με την ήττα τους αυτή τερμάτισαν 14 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Σε ένα ακόμη παιχνίδι προηγήθηκαν στο σκορ αλλά οι παίκτες δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν αυτό το προβάδισμα και γνώρισαν τελικά την ήττα.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες απέδωσαν ωραίο ποδόσφαιρο, σημειώθηκαν δύο γκολ, υπήρχε ένα χαμένο πέναλτι και σημαντικές ευκαιρίες τόσο από τους γηπεδούχους όσο και από τους φιλοξενούμενους.

Στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός, αλλά η Καλλιθέα φύλαγε το καλό για το τέλος καθώς λυτρώθηκε στην εκπνοή του αγώνα με τον νεοεισελθόντα Γιάννη Λουκίνα.

Στο 2’ ο Σάστρε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Καμαρά πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να βρίσκει στη δεξιά κάθετη δοκό. Ο Ντεσπόντοφ ήταν στην κατάλληλη θέση και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Το 1-1 σημειώθηκε στο 14’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μεχίας, ο Αλφαρέλα με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 23’ οι γηπεδούχοι είχαν απίστευτη τριπλή ευκαιρία με τον Αλφαρέρα, καθώς νικήθηκε από τον Παβλένκα.

Στο 44’ η Καλλιθέα κέρδισε πέναλτι με την βοήθεια του VAR σε ανατροπή του Ντεμέτριους από τον Μεϊτέ. Το πέναλτι εκτέλεσε ο «παθών» αλλά απέκρουσε ο Παβλένκα. Στις καθυστερήσεις η Καλλιθέα πέτυχε γκολ με τον Αλφαρέλα, ύστερα από πάσα του Μερκάτι, αλλά ο Κατοίκος είδε την φάση στο VAR και το ακύρωσε γιατί είχε προηγηθεί φάουλ στον Τάισον.

Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης, στο 59’, ο Αλφαρέλα βγήκε απέναντι στον Παβλένκα, ο τελευταίος τον νίκησε και ο Ντεμέτριους μόνος του να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 2-1 πέτυχε στο 90’ με απίστευτο γκολ ο Γιάννης Λουκίνας.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Γκέλιος, Μανθάτης, Καινούργιος, Μεχίας, Τσιβελεκίδης, Μεγιάδο (81’ Ματίγια), Εντιαγέ, Μερκάτι (65’ Βαλμπουενά), Βρακάς (65’ Λεμπόν), Ντεμέτριους, Αλφαρέλα (81’ Λουκίνας)

ΠΑΟΚ: Παβλένκα, Σάστρε (81’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Βιετέσκα, Μπάμπα, Καμαρά, Μεϊτέ (58’ Σβαμπ), Πέλκας (58’ Πένια), Ντεσπόντοφ (74’ Σορετίρε), Τάισον, Μπράντον (58’ Τσάλοφ)