Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025

Ο Κώστας Καραμανλής… δεν αλλάζει

   

Πηγή: εφημερίδα One Voice 

         Η πρόσφατη ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Βαληνάκη για τις σχέσεις με την Τουρκία, στο Πολεμικό Μουσείο, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός και μακροβιότερος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας… δεν αλλάζει.

         Οι θέσεις του, για τα κοινωνικά και τα εθνικά θέματα, για ζητήματα ποιότητας της Δημοκρατίας και της λειτουργίας των Θεσμών, σταθερές και αμετάβλητες. Παρά το κόστος της μη υποχώρησης, ώστε να γίνει περισσότερο… βολικούς για το «σύστημα».

Μαθήματα Γεωγραφίας: Πολύ επικίνδυνες οι… ανορθογραφίες Τραμπ

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/02/38-39-f2-28-platos-trump-metonomasies-1200x800.jpg  

Ο Κόλπος του Μεξικού, που ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αιφνιδίως μετονόμασε σε Κόλπο της Αμερικής, ονομάστηκε έτσι τουλάχιστον από τα τέλη του 1600, όταν χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει το υδάτινο σώμα που συνορεύει στα βόρεια με τη νότια ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, από το Τέξας έως τη Φλόριντα. 

Σύμφωνα με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, κατά τους τελευταίους έξι αιώνες, ο Κόλπος ήταν επίσης γνωστός ως Golfo de Nueva España (Ο Κόλπος της Νέας Ισπανίας) και Mar Di Florida (Θάλασσα της Φλόριντα), μεταξύ άλλων, αντανακλώντας τη μακροχρόνια αμφισβητούμενη ιστορία του μεταξύ της Γαλλίας, της Ισπανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών που αποίκησαν τον Νέο Κόσμο.

Καιρός: «Καθαρά» χειμωνιάτικη η νέα εβδομάδα με μονοψήφιες θερμοκρασίες, καταιγίδες και χιόνια

 Καιρός: «Καθαρά» χειμωνιάτικη η νέα εβδομάδα με μονοψήφιες θερμοκρασίες, καταιγίδες και χιόνια – Η πρόγνωση έως την Παρασκευή 

Η παρατεταμένη καλοκαιρία τελειώνει και καταφθάνει «καθαρός χειμώνας» από τις αρχές της εβδομάδας, με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.  

Η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή σιγά – σιγά θα δώσουν τη θέση τους σε βροχές, ισχυρούς ανέμους και χιόνια, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Μάλιστα, από τις αρχές της εβδομάδας ακόμα και χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 0-1: Πέρασμα από το Αγρίνιο και βαθμολογικό άλμα για τον Ατρόμητο

 

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ανέβηκε στην έβδομη θέση της Super League.

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν ο Σιέλης έκανε λάθος γύρισμα στον τερματοφύλακα του με τον Μπάκου να προσπαθεί να επωφεληθεί αλλά ο Τσάβες μπλόκαρε την μπάλα. Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει και στο 35ο λεπτό κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ουάρντα που δεν λάθεψε και έκανε το 1-0

Ηράκλειο: Οι παππούδες του 3χρονου θα δωρίσουν τα όργανά του – Η αντίδραση της 26χρονης όταν άκουσε ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός

 Ηράκλειο: Οι παππούδες του 3χρονου θα δωρίσουν τα όργανά του – Η αντίδραση της 26χρονης όταν άκουσε ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός 

Το πανελλήνιο έχει συγκλονιστεί με την υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης του μικρού Άγγελου από το Ηράκλειο, ο οποίος βασανίστηκε από την 26χρονη μητέρα του και τον 44χρονο σύντροφό της. Τελικά το θαύμα δεν έγινε, αφού σήμερα (02.02.2025) διαπιστώθηκε ότι ο 3χρονος είναι πλέον εγκεφαλικά νεκρός.

Από το πρωί που έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση για την κατάσταση της υγείας του άτυχου Αγγέλου που είναι εγκεφαλικά νεκρός. Τόσο η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου όσο και η κοινή γνώμη, ήλπιζαν ο 3χρονος να δώσει τη μάχη για τη ζωή του και να βγει νικητής, πράγμα που τελικά δεν συνέβη. Στο άκουσμα της κατάστασης, η αντίδραση της 26χρονης μητέρας του, που κατηγορείται για την άγρια κακοποίηση του παιδιού, προκαλεί αντιδράσεις. Από την άλλη μεριά γενναία θεωρήθηκε η απόφαση που πήρε η γιαγιά και ο παππούς του Άγγελου, για δωρεά οργάνων.

Καλαμάτα: Χιλιάδες κόσμου στον εορτασμό της πολιούχου «Παναγίας Υπαπαντής»

Καλαμάτα: Χιλιάδες κόσμου στον εορτασμό της πολιούχου «Παναγίας Υπαπαντής» (φωτογραφίες) 

Καλαμάτα: Χιλιάδες κόσμου στον εορτασμό της πολιούχου «Παναγίας Υπαπαντής» (φωτογραφίες)

Καλαμάτα: Χιλιάδες κόσμου στον εορτασμό της πολιούχου «Παναγίας Υπαπαντής» (φωτογραφίες) 


 

Καλαμάτα: Χιλιάδες κόσμου στον εορτασμό της πολιούχου «Παναγίας Υπαπαντής» (φωτογραφίες) 

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και την παρουσία χιλιάδων πιστών εόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο της «Παναγία Υπαπαντή», στον ομώνυμο  πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Πόλεως.

Στον Όρθρο και την πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ.κ. Εφραίμ, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Κερκύρας κ. κ. Νεκταρίου,  Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρου, Μεγάρων κ.κ. Κωνσταντίνου, Καρθαγένης κκ.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-2: Παράσταση νίκης από Λαμέλα στην “Τούμπα”

Παράσταση νίκης από Λαμέλα στην “Τούμπα” 

Η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι "Δικεφάλων" με τον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό να πετυχαίνει δύο τέρματα, εκ των οποίων το πρώτο ήταν σπάνιας ομορφιάς και να ανοίγει το δρόμο για να φύγουν οι "κιτρινόμαυροι" με τους τρεις βαθμούς από την Θεσσαλονίκη και να παραμείνουν στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία με το παιχνίδι να επικεντρώνεται στον άξονα. Η πρώτη

Eurovision 2025: Η αναλυτική βαθμολογία για κάθε τραγούδι στον Εθνικό Τελικό Πώς ψήφισε το κοινό και οι δύο επιτροπές

Eurovision 2025: Η αναλυτική βαθμολογία για κάθε τραγούδι στον Εθνικό Τελικό 

Το τραγούδι «Αστερομάτα», με ερμηνεύτρια την Klavdia, προκρίθηκε από τον Εθνικό Τελικό για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας, από 13 έως 17 Μαΐου 2025.

Το τραγούδι με έντονο ελληνικό «χρώμα», σε σύνθεση των Arcade και Klavdia και στίχους των Arcade, κατέκτησε την πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας συνολικά 44 βαθμούς και εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Eurovision. Πώς προέκυψε όμως, αυτή η βαθμολογία, αλλά και σε κάθε διαγωνιζόμενο 

Athens Kallithea – Άρης 0-1: Ο Μεντίλ “καθάρισε” για τον Άρη στη “Λεωφόρο”

Οι "κίτρινοι" κατάφεραν να περάσουν από το "Απόστολος Νικολαΐδης", καθώς επικράτησαν με 1-0 της Athens Kallithea, για την 21η αγωνιστική της Super League, με τον νεοαποκτηθέντα Μαροκινό μπακ να σκοράρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (22').

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν για πρώτη φορά την αναμέτρηση στο 5ο λεπτό, όταν ο Βρακάς πλάσαρε μετά την αδύναμη απομάκρυνση του Φαμπιάνο, με το

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-1: Ο Μουζακίτης έλυσε τον γόρδιο δεσμό στην Λειβαδιά

  

Ο Ολυμπιακός για 86 λεπτά δεν είχε καταφέρει να διασπάσει την άμυνα του Λεβαδειακού, αλλά το γκολ του 18χρονου χαφ έξω από την περιοχή έδωσε την λύση (1-0) και παρέμεινε στην πρώτη θέση της Super League, σε απόσταση πέντε βαθμών από τον "αιώνιο" αντίπαλο του.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν την κατοχή από το πρώτο λεπτό του ματς, επιχειρώντας να φτιάξουν κλασικές ευκαιρίες στην εστία του Γκαραβέλη. Η πρώτη εξ αυτών ήρθε στο 17′, με τον Έλληνα πορτιέρε να σταματάει δύσκολα μία κεφαλιά του Κωστούλα. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ζίνι πάτησε περιοχή, πέρασε τον

Β΄ Κορινθίας (18η αγωνιστική) : Νίκεες εκτός έδρας για Κόρινθο 2006 , Περαχώρα και Εθνικό Ξυλοκέριζας

 Β΄ κατηγορία Κορινθίας ( 5η αγωνιστική): Δοκιμασίες για Δάφνη Εαμιλίων στο  Κρυονέρι και Πανκαμαριακό στο Λέχαιο - PROTINEWS

Αρκετά ενδιαφέρουσα  η 18η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας  Κορινθίας που διεξήχθη σήμερα Κυριακή (2/2/25) στα κορινθιακά γήπεδα.

Στη Ανατολική Τραγάνα του Κιάτου , η Θύελλα Κάτω Διμηνιού , έχασε με το μίνιμουμ σκορ από τη πρωτοπόρο  Κόρινθο  2006, ενώ ο Παννεμεατικός , στη Νεμέα, επικράτησε με το ευρύ 4 – 2 επί του Αστέρα Κορίνθου.   

Στον Άγιο Βασίλειο η ουραγός Πρόοδος έχασε με  0 - 3  από τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, ενώ την ήττα γνώρισε και  ο Πανευρωστινιακός , στην Κλένια, με σκορ 2 – 0  από την ΑΕ Σολομού ’23.

Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός επικράτησε με 2 – 1 επί  του Ηρακλή Λεχαίου, ενώ στη Λυκοποριά ο τοπικός ΑΟΛ έχασε με 0 – 3 από την ομάδα της Περαχώρας. Τέλος στα Εξαμίλια η τοπική Δάφνη νίκησε με 1 - 0 τον Αετό Κρυονερίου.

18η Αγωνιστική

Ο ΑΟ Λουτράκι κέρδισε το ντέρμπι μέσα στο Αίγιο.

 Ήττα (0-3) εντός από τον ΠΑΣ Κόρινθος 1963

 Ο ΑΟ Λουτράκι κέρδισε σε αγώνα ντέρμπι με σκορ 2 - 1 , μέσα στο Αίγιο , τον Παναιγιάλειο . Οι "Ορανιέ" επικράτησαν με δύο γρήγορα τέρματα του Βασίλα ,στο 47΄ και στο 50΄ , των Αιγιωτών που μείωσαν στο 75΄με τον Ρίζο.

Την ήττα γνώρισε στους Γαργαλιάνους ο ΑΟ Μιλτιάδης με 1 - 2 από τον Απόλλωνα Ευπαλίου, σκορ με το οποίο επικράτησε και ο Πανναυπλιακός – Ηρακλής, στην Αργολίδα επί του Αμαρυνθιακού. Στην Εύβοια η Νέα Αρτάκη επεβλήθη  με 4 - 0 επί της ΑΕ Μαλεσίνας.

Κηφισιά και Καλαμάτα… ξεφεύγουν και πάνε στα πλέι οφ για την άνοδο - Η ειδική βαθμολογία των ομάδων για τη διαδικασία των play-offs και play-outs.

  

Η ομάδα των βορείων προαστίων και η "μαύρη θύελλα" ήταν οι μεγάλες... νικήτριες της τελευταίας αγωνιστική της Super League 2, με τα πλέι οφ να βρίσκονται πλέον προ των πυλών.

Η πρωτοπόρος Κηφισιά συνάντησε σθεναρή αντίσταση, αλλά πήρε ένα σημαντικό τρίποντο κόντρα στα Χανιά. Ο Μάναλης άνοιξε το σκορ στο 27′, με τον Παντελίδη να… διπλασιάζει το προβάδισμα στο 34′. Το μόνο που άλλαξε στο δεύτερο μέρος ήταν η έκταση της νίκης, μιας και ο Προβιδάκης μείωσε στο 61′.

Ταυτόχρονα, τη Νέα Σμύρνη πραγματοποιήθηκε το μεγάλο ντέρμπι του 2ου με τον 3ο της βαθμολογίας. Ο αγώνας είχε μεγάλη ένταση εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Συγκεκριμένα, λίγο

" Έβρεξε" γκολ στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας Κορινθίας (12η αγωνιστική) .

 Βελλερεφων Αρχαίας Κορίνθου - Περαχώρα 2023-2024 - YouTube

Με την 12η αγωνιστική και με «βροχή» τερμάτων, συνεχίστηκε σήμερα το πρωί  (2/2/25)  το πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας Κορινθίας .  

Η πρωτοπόρος ομάδα των Νέων Στιμάγκας , επικράτησε εκτός έδρας , στο Σπαθοβούνι, με 2 – 1 επί του Φωκά Αρχαίων Κλεωνών, ενώ την ίδια στιγμή στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός Βελλερεφών σάρωσε με 6 - 0 την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων Β΄. 

Στην Κλένια ο ΑΟ Μαψού αναδείχτηκε ισόπαλος 4 – 4  με τον Οφέλτη Αρχαίας Νεμέας, ενώ τέλος στο Ζευγολατιό η Δάφνη Πουλίτσας επικράτησε με 4 – 3 του Αγίου Γεωργίου.

12η Αγωνιστική

Πατατράκ στην Κόρινθο , ο ΠΑΣ έχασε με ανατροπή από τη Μύκονο.

 Ήττα (0-3) εντός από τον ΠΑΣ Κόρινθος 1963

Η Μύκονος έβαλε τέλος (2-1) στο αήττητο σερί της Κορίνθου για  τη 19η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής

Συγκεκριμένα, αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Κορίνθου με τον Νίκο Κουρμπανά στον πάγκο της, μένοντας στους 39 βαθμούς, ενώ η Μύκονος από την πλευρά της ανέβηκε στους 31 βαθμούς. Η Κόρινθος μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και έκανε το 1-0 με τον Αλμπάνη στο 15ο λεπτό του αγώνα. Η Μύκονος έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τον Πινέιρο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 51ο λεπτό. Τελικά, τη νίκη στη Μύκονο έδωσε ο Γάσπαρης με γκολ στο 67ο λεπτό του αγώνα.

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα αυξήσει τους θανάτους στην Ευρώπη κατά 50% – Η Αθήνα στις 10 πόλεις που κινδυνεύουν

 Η άνοδος της θερμοκρασίας θα αυξήσει τους θανάτους στην Ευρώπη κατά 50% – Η Αθήνα στις 10 πόλεις που κινδυνεύουν 

Καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για την άνοδο της θερμοκρασίας, σημειώνοντας πως μέχρι του τέλος του αιώνα αναμένεται να αυξηθούν οι θάνατοι αν δεν παρθούν μέτρα. Η Αθήνα, μάλιστα, είναι μια από τις δέκα ευρωπαϊκές πόλεις που κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή.

Αυτό διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Medicine», η οποία προβλέπει επίσης ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να επιφέρει αύξηση των θανάτων

Σαντορίνη: Πάνω από 100 οι σεισμοί τα τελευταία 24ωρα – «Μπορεί να έχουμε μεγαλύτερο σεισμό όχι όμως σαν αυτόν του 1956 με τα 7,6 Ρίχτερ»

 Σαντορίνη: Πάνω από 100 οι σεισμοί τα τελευταία 24ωρα – «Μπορεί να έχουμε μεγαλύτερο σεισμό όχι όμως σαν αυτόν του 1956 με τα 7,6 Ρίχτερ» 

Την ανάγκη για ετοιμότητα λόγω των συνεχόμενων σεισμών στη Σαντορίνη τα τελευταία 24ωρα τονίζει ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας.

Αλεπάλληλοι είναι οι σεισμοί από το πρωί της Κυριακής (2.2.25) στις Κυκλάδες με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου να καταγράφει, μεταξύ άλλων, δύο σεισμικές

Ποδοσφαιρική ατζέντα : Με ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στη Λειβαδιά το κυριακάτικο πρόγραμμα

Super League: Με ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και εκτός έδρας αγώνα για Ολυμπιακό το κυριακάτικο πρόγραμμα

Πλούσιο και το σημερινό ( ΚΥΡΙΑΚΉ 02/02) αθλητικό πρόγραμμα. Το μενού περιλαμβάνει  αναμετρήσεις από τον χώρο του ποδοσφαίρου, τόσο από τις Εθνικές κατηγορίες της Ελλάδας, όσο και σε τοπικό Κορινθιακό επίπεδο με αναμετρήσεις της Β΄ και Γ΄ κατηγορίας.

Super League: Μετά τον Παναθηναϊκό που κατάφερε να νικήσει στα τελευταία λεπτά τον ΟΦΗ, οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μπαίνουν στη «μάχη» της 21ης αγωνιστικής της Super League, με τους δυο «δικέφαλους» να έχουν ντέρμπι στην Τούμπα.

Με ανεβασμένη ψυχολογία, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός αγωνίζεται στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, κόντρα στον Λεβαδειακό. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα έχει στη διάθεσή του τους νεοαποκτηθέντες Όρτα, Πάλμα και Μπρούνο Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 3-0 της Καραμπάγκ, παίρνοντας την απευθείας πρόκρισης για τους «16» του Europa League και δίνοντας τεράστια χαρά στους οπαδούς τους.