Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Καιρός: Μπαίνει κι επίσημα το φθινόπωρο με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

 Καιρός

Φθινοπωρινό θα είναι καιρός αυτή την εβδομάδα, με ψύχρα και πολλές βροχές που τοπικά θα είναι και ισχυρές. 

Η κατάσταση του καιρού άρχισε να θυμίζει Φθινόπωρο από χθες με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κάτι που ανέφερε και σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 17-09-2024
Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το Ιόνιο. Τα φαινόμενα πιθανώς στα δυτικά το βράδυ να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ένας γιγαντιαίος αστεροειδής πλησιάζει τη Γη την Τρίτη σύμφωνα με τη NASA

 Ένας γιγαντιαίος αστεροειδής πλησιάζει τη Γη την Τρίτη σύμφωνα με τη NASA 

Ένας γιγάντιος αστεροειδής μεγέθους γηπέδου με το όνομα 2024 ON, αναμένεται να κάνει πλησιάσει τη Γη την Τρίτη (17/09/2024), σύμφωνα με τη NASA.

Ο αστεροειδής 2024 ON έχει πλάτος 290 μέτρα και θα φτάσει σε απόσταση 1 εκατομμυρίου χιλιομέτρων από τη Γη, σύμφωνα με το Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA.

Ο διαστημικός βράχος πέρασε για τελευταία φορά από τη Γη το 2013 και θα επιστρέψει και το 2035 και παρακολουθείται στενά από το Virtual Telescope Project, το οποίο εντόπισε τον «δυνητικά επικίνδυνο» αστεροειδή στις 9 Σεπτεμβρίου να ταξιδεύει με περίπου 40.000 χιλιόμετρα την ώρα.

Πάντως όπως αναφέρει η NASA ο αστεροειδής φτάνοντας μια ελάχιστη απόσταση που είναι 2,6 φορές τη μέση σεληνιακή απόσταση, δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Γη.

 

Στους Αγίους Θεοδώρους το πρόγραμμα ”Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου”

 Στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας το πρόγραμμα ”Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου” 

Ξεκινά η 2η φάση του προγράμματος που αφορά τον πληθυσμιακό έλεγχο για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών, ηλικίας 25 έως 70 ετών, με τεστ ΠΑΠ και των γυναικών, από 40 ετών και άνω, επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Συζητήσεις για συμμετοχή δήμων στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 Συζητήσεις για συμμετοχή δήμων στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου 

Ενημερωτικός κύκλος συναντήσεων έχει ανοίξει μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των δήμων και άλλων φορέων για την Ενεργειακή Κοινότητα των Πολιτών της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Απόλλων”.

Το πρόγραμμα ” Απόλλων” εξυπηρετεί τις εθνικές ενεργειακές και κοινωνικές πολιτικές, προσφέροντας λύσεις που συνεισφέρουν στην ενεργειακή αυτονομία και την αντιμετώπιση των αυξημένων ενεργειακών δαπανών.

Με τη συμμετοχή των ΟΤΑ, θα επιχειρηθεί η μείωση του ενεργειακού κόστους. Στην ενεργειακή κοινότητα, μπορούν να συμμετέχουν και οι ΤΟΕΒ, αλλά και οι δημοτικές επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης.

ΑΕΚ - Βόλος 2-0: Έπιασε κορυφή με τα... απαραίτητα ενώ ο Βόλος φωνάζει για τη διαιτησία του Φωτιά

 ΑΕΚ – Βόλος: Ανακοίνωση από τους Θεσσαλούς κατά της διαιτησίας

 Πιο δύσκολα απ' όσο δείχνει το καθαρό σκορ (2-0) της νίκης της η ΑΕΚ επιβλήθηκε του Βόλου και έπιασε κορυφή στη βαθμολογία μαζί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, Η θεσσαλική ομάδα αντιστάθηκε, έπαιξε επιθετικά και είχε ευκαιρίες για καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ έχει ενστάσεις για το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η ΑΕΚ με σκόρερ τον Φραντζι Πιερό στο ντεμπούτο του. Ο Ματίας Αλμέιδα είχε έξυπνη διαχείριση βλέποντας την ομάδα του να μην είναι στα καλύτερά της, έχοντας συμμετοχή στη νίκη της με τον τρόπο που καθοδήγησε τους

Η Ευρώπη αντιμέτωπη ταυτόχρονα με πλημμύρες και πυρκαγιές – 16 νεκροί από την κακοκαιρία «Boris», καίγεται η Πορτογαλία

 Η Ευρώπη αντιμέτωπη ταυτόχρονα με πλημμύρες και πυρκαγιές – 16 νεκροί από την κακοκαιρία «Boris», καίγεται η Πορτογαλία 

Στη διπλή «μέγγενη» πολύνεκρων πλημμυρών και καταστροφικών πυρκαγιών βρίσκεται η Ευρώπη, καθώς η κλιματική αλλαγή αυξάνει τη συχνότητα και την ένταση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στην ανατολική Ευρώπη, η κακοκαιρία «Boris» έχει προκαλέσει το τελευταίο τον θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων στη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τσεχία και την Αυστρία από τις πλημμύρες, ενώ ο τελικός απολογισμός δεν αποκλείεται να είναι βαρύτερος, με δεδομένο ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι. Παράλληλα, χιλιάδες στρέμματα της Πορτογαλίας κάηκαν από τις τεράστιες πυρκαγιές.

Το προγραμμα του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας περιόδου 2024 - 225

 Πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας Κορινθίας αποτελέσματα-βαθμολογία |  PeloponnisosNews Online

Β' Κατηγορία 2024-2025
 
1η Αγωνιστική
Ημερομηνία Γήπεδο Γηπεδούχος   Φιλοξενούμενος
29/9/24, 16:30 Ξυλοκάστρου Πανκαμαριακός - : - Θύελλα Κ. Διμηνιού
29/9/24, 16:30 Περαχώρας ΑΟ Περαχώρας - : - Παννεμεατικός
29/9/24, 16:30 Εξαμιλίων Δάφνη Εξαμιλίων - : - ΑΕ Σολομού '23
29/9/24, 16:30 Λυκοποριάς ΑΟ Λυκοποριάς - : - Α.Σ. Κόρινθος 2006
29/9/24, 16:30 Αγίου Βασιλείου Πρόοδος Αγ. Βασιλείου - : - Πανευρωστινιακός
29/9/24, 16:30 Κρυονερίου Αετός Κρυονερίου - : - Ηρακλής Λεχαίου
29/9/24, 16:30 Ξυλοκέριζας ΠΑΣ Εθνικός Ξυλοκέριζας - : - Αστέρας Κορίνθου
 
2η Αγωνιστική

Κύπελλο σε … «δόσεις» στην Κορινθία

 

Από την ΕΠΣ Κορινθίας ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων της Α΄  φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας . Οι αγώνες θα διεξαχθούν  σε 5 διαφορετικές ημερομηνίες και είναι νοκ άουτ . 

Η Α΄ φάση αρχίζει την Κυριακή  22/9/2024 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 30/10/2024.

Το πρόγραμμα της Α΄ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας: