Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΕΚ - Βόλος 2-0: Έπιασε κορυφή με τα... απαραίτητα ενώ ο Βόλος φωνάζει για τη διαιτησία του Φωτιά

 ΑΕΚ – Βόλος: Ανακοίνωση από τους Θεσσαλούς κατά της διαιτησίας

 Πιο δύσκολα απ' όσο δείχνει το καθαρό σκορ (2-0) της νίκης της η ΑΕΚ επιβλήθηκε του Βόλου και έπιασε κορυφή στη βαθμολογία μαζί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, Η θεσσαλική ομάδα αντιστάθηκε, έπαιξε επιθετικά και είχε ευκαιρίες για καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ έχει ενστάσεις για το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η ΑΕΚ με σκόρερ τον Φραντζι Πιερό στο ντεμπούτο του. Ο Ματίας Αλμέιδα είχε έξυπνη διαχείριση βλέποντας την ομάδα του να μην είναι στα καλύτερά της, έχοντας συμμετοχή στη νίκη της με τον τρόπο που καθοδήγησε τους

παίκτες του στο 100ο παιχνίδι του στον πάγκο της ομάδας. Καλές εντυπώσεις από τον Βόλο που εκτός από τη φάση του πρώτου γκολ έχει παράπονα από τον Φωτιά για μη αποβολή του Πιερό στο τέλος του ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ χωρίς Λαμέλα, Μουκουντί και Βίντα στην αποστολή (όπως και τους τραυματίες Μπρινιόλι, Γκατσίνοβιτς, Οντουμπάτζο) και είχε και ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής καθώς ο Λιβάι Γκαρσία που είχε επιλεγεί στην 11αδα ένιωσε ενοχλήσεις και αποκλείστηκε. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Πιερό και στον πάγκο ο Αλμέιδα έφερε τον Τσιλούλη που αρχικά ήταν εκτός. 

Πιο δύσκολα απ' όσο δείχνει το καθαρό σκορ (2-0) της νίκης της η ΑΕΚ επιβλήθηκε του Βόλου και έπιασε κορυφή στη βαθμολογία μαζί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, Η θεσσαλική ομάδα αντιστάθηκε, έπαιξε επιθετικά και είχε ευκαιρίες για καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ έχει ενστάσεις για το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η ΑΕΚ με σκόρερ τον Φραντζι Πιερό στο ντεμπούτο του. Ο Ματίας Αλμέιδα είχε έξυπνη διαχείριση βλέποντας την ομάδα του να μην είναι στα καλύτερά της, έχοντας συμμετοχή στη νίκη της με τον τρόπο που καθοδήγησε τους παίκτες του στο 100ο παιχνίδι του στον πάγκο της ομάδας. Καλές εντυπώσεις από τον Βόλο που εκτός από τη φάση του πρώτου γκολ έχει παράπονα από τον Φωτιά για μη αποβολή του Πιερό στο τέλος του ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ χωρίς Λαμέλα, Μουκουντί και Βίντα στην αποστολή (όπως και τους τραυματίες Μπρινιόλι, Γκατσίνοβιτς, Οντουμπάτζο) και είχε και ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής καθώς ο Λιβάι Γκαρσία που είχε επιλεγεί στην 11αδα ένιωσε ενοχλήσεις και αποκλείστηκε. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Πιερό και στον πάγκο ο Αλμέιδα έφερε τον Τσιλούλη που αρχικά ήταν εκτός.

Επιθετικό το ξεκίνημα για την ΑΕΚ και ευκαιρίες με Κοϊτά στο 3' και Πινέδα (απόκρουση του Κόβατς) στο 11', λίγο μετά την πρόωρη αλλαγή που αναγκάστηκε να κάνει ο Γκόμεθ βγάζοντας τον τραυματία Ντε Καμπς μόλις στο 10'. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν τον ρυθμό και περιόρισαν τους κινδύνους, αλλά στο 22' έγινε το 1-0 με τον Φράντζι Πιερό να σκοράρει με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρότα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Πιερό στον Μίλετιτς για να πάρει θέση, αλλά δεν αποδείχτηκε κάτι στον έλεγχο της φάσης από το VAR.

Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς ευκαιρία, η ΑΕΚ είχε ένα σουτ του Κοϊτά στο 31' που μπλόκαρε ο Κόβατς και έψαχνε χωρίς ιδιαίτερη ένταση τους χώρους για ένα δεύτερο τέρμα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν φλύαρη κατοχή μέχρι το 44' που έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Μεντιέτα να αστοχεί από κοντά μετά τη σέντρα του Φεράρι. Στο τέλος του ημιχρόνου έγινε σύρραξη σε δύο περιπτώσεις ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων, με μεγάλο εκνευρισμό και στους πάγκους με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο γυμναστής της ΑΕΚ Γκίντο Μπονίνι. Στη συνέχεια ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει τα σπρωξίματα Πιερό και Μύγα μήπως χρειαστεί αποβολή, αλλά ο Φωτιάς δεν άλλαξε γνώμη και τους παρατήρησε με κίτρινη. Με τον Βόλο να θεωρεί ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Πιερό, όπως προφανώς είπε ο Παπαδόπουλος στον Φωτιά να τσεκάρει.

 Έντονα παράπονα έχει η ΠΑΕ Βόλος από τον Φωτιά για τη διαιτησία του στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Η ομάδα της Μαγνησίας διαμαρτύρεται για το γκολ του Πιερό θεωρώντας πως έχει κάνει επιθετικό φάουλ στη συγκεκριμένη φάση.

«Ντροπή και μόνο ντροπή. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο. Όσοι βλέπουν μπορούν να κρίνουν…

Με ένα φάουλ του γκιορίλα -επαναστάτη η ομάδα μας βρίσκεται πίσω στο σκορ», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος.  

Λίγα λεπτά αργότερα υπήρξε και νέα ανακοίνωση από το κλαμπ της Μαγνησίας που ανέφερε: «Ερώτηση προς την Ελληνική διαιτησία. Στους επαναστάτες · γκιορίλες δεν δίνουμε κόκκινη κάρτα;». Η δεύτερη ανακοίνωση αναφέρεται στην αψιμαχία που είχε ο Πιερό με τον Μύγα στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Φεράρι είχε καλή στιγμή με σουτ που απέκρουσε ο Στρακόσα, ενώ στη συνέχεια ο Λιούμπισιτς έδιωξε καθοριστικά προ του Άλτμαν. Με τον Βόλο να μπαίνει αποφασισμένος για την ισοφάριση. Η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα με τον Κάλενς στο 53', όμως από την εκτέλεση φάουλ του Κοίτά και την παρέμβαση του Μύγα πριν η μπάλα φτάσει στον σκόρερ κρίθηκε ότι ο Πήλιος που ήταν οφσάιντ όταν μπήκε στη φάση, επηρέασε την προσπάθεια του αμυντικού του Ιωνικού. Κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε. Στο 61' ο Ελίασον βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Φεράρι έβαλε την κόντρα για κόρνερ. Κι ένα λεπτό αργότερα ο Λιούμπισιτς πέρασε στον Κοϊτά, αυτός σούταρε προς την εστία με την μπάλα να κοντράρει στον Καλογερόπουλο και να πηγαίνει στα δίχτυα για το 2-0. Στο 74' ο Κόμπα δεν πρόλαβε τη σέντρα του Μύγα και χάθηκε ευκαιρία. Με την ΑΕΚ να παίζει προσεκτικά για να μην κινδυνεύσει και στο 85' είχε καλή στιγμή με γυριστό του Άμραμπατ που μπλόκαρε ο Κόβατς. Μεγάλη ευκαιρία είχε ο Κόντε να μειώσει στο 93' αλλά δεν μπόρεσε στο άδειο τέρμα να σκοράρει από τη σέντρα του Μύγα.

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (83' Γιόνσον), Πινέδα, Κοϊτά (89' Τσιλούλης), Ελίασον (75' Άμραμπατ), Λιούμπισιτς (75' Μάνταλος), Πιερό

ΒΟΛΟΣ: Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Κορέα (74' Βιγιαφάνιες), Φεράρι, Ντε Καμπς (10' λ.τ. Μπερναντού), Γκλάβτσιτς, Μεντιέτα (74' Κόντε), Ασεχνούν (65'Κόμπα), Άλτμαν

της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

Λαμία – Athens Kallithea 0-0
 Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-2

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

 Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός 2-2
 Ολυμπιακός – Παναιτωλικός  0-0
 ΟΦΗ – Άρης 3-2
 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

 ΑΕΚ – Βόλος  2-0

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1

ΑΕΚ

4

9-1

10

2

Ολυμπιακός

4

7-1

10

3

ΠΑΟΚ

4

7-3

10

4

ΟΦΗ

4

7-7

7

5

Άρης

4

5-5

5

6

Ατρόμητος

4

5-5

5

7

Παναθηναϊκός

4

3-3

5

8

Λαμία

4

2-4

5

9

Παναιτωλικός

4

3-3

4

10

Αστέρας Τρίπολης

4

3-4

4

11

Καλλιθέα

4

3-4

3

12

Βόλος

4

2-7

3

13

Λεβαδειακός

4

2-6

2

14

Πανσερραϊκός

4

4-9

1