Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

”Οι θησαυροί της Κορινθιακής γης” στην Αρχαία Κόρινθο

”Οι θησαυροί της Κορινθιακής γης” στην Αρχαία Κόρινθο 
 

Eκδήλωση με τίτλο ”Οι Θησαυροί της Κορινθιακής Γης” πρόκειται να γίνει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στις 14 Ιουλίου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου.

Εμπνευστής και διοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου ”Τριήρης”, με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Κορινθίων, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ , της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

Υποστηρίζουν τη δράση, η Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, το Επιμελητήριο Κορινθίας και το Korinthians Foods.

Στη διάρκειά της θα εκτεθούν τοπικά προϊόντα, ενώ, ο επισκέπτης, στον υπαίθριο χώρο του παραδοσιακού χωριού, θα απολαύσει ένα μοναδικό live Cooking, με καλεσμένη chef την Ντίνα Νικολάου. Μαζί της θα είναι ο ο Γιάννης Μπρατσολιάς.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με αναγνωρισμένους ομιλητές. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8.15 το απόγευμα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Euro 2024: Αγγλία - Ελβετία 1-1 (5-3 πέναλτι): Ο Πίκφορντ έκανε τη διαφορά

 Αγγλία - Ελβετία 1-1 (5-3 πέναλτι): Ο Πίκφορντ έκανε τη διαφορά 

Παρότι... ταλαιπωρήθηκε φτάνοντας μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι, η Αγγλία ήταν αυτή που πέρασε στα ημιτελικά από το ζευγάρι με την Ελβετία, κερδίζοντας με 5-3 στην ψυχοφθόρο διαδικασία! Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν στο 1-1, με τις δύο ομάδες να είναι ισάξιες στον αγωνιστικό χώρο της Αρένας του Ντίσελντορφ. 

Τα «τρία λιοντάρια» είχαν την υπεροχή (χωρίς φάσεις) στο α' μέρος, με τους «ροσοκροτσιάτι» να ανακτούν τον έλεγχο στην

Ηλεία: Ισχυρός σεισμός - 4.9R , 10 χλμ δυτικά της Ανδραβίδας

 seismos 6 7 2024 2 

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9R σημειώθηκε στις 20:34 το απόγευμα του Σαββάτου στο χερσαίο χώρο 10 χλμ δυτικά της Ανδραβίδας - δηλαδή κοντά στο Βαρθολομιό - με εστιακό βάθος 14,1 χλμ. και προκάλεσε αναστάτωση στους Δήμους Ανδραβιδας -Κυλλήνης, Πηνειού, Ήλιδας και Πύργου καθώς και στη γειτονική Ζάκυνθο.Οι κάτοικοι ωστόσο αντέδρασαν ψύχραιμα παρά την ένταση του από το σχετικά μικρό εστιακό βάθος.

Προληπτικά στους δρόμους των πόλεων του Πύργου και της Αμαλιάδας αλλά και στην περιοχή του επίκεντρου του σεισμού περιπολούν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χωρίς όμως έως τώρα να υπάρχει καμία αναφορά για ζημιές.

 

"Είναι πολύ νωρίς για να πούμε με σιγουριά 100% οτι ήταν ο κύριος σεισμός αν και αυτο είναι το

Καιρός: Καλοκαίρι και πάλι από αύριο - Έρχονται 40άρια από την ερχόμενη Δευτέρα στα δυτικά - Θα «καούν» από εβδομάδα Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος αλλά και περιοχες της Ηπείρου

 kairikos_kalokairi_xr 

Μετά τις καταιγίδες το σκηνικό του καιρού αλλάζει επισήμως από σήμερα Σάββατο 6 Ιουλίου με ανέμους – μελτέμια στο Αιγαίο – και λίγη ζέστη, περισσότερη στα δυτικά. Τις επόμενες ημέρες, ουσιαστικά όλη τη νέα εβδομάδα, ο καιρός θα κυλήσει με μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και περισσότερη ζέστη στη δυτική Ελλάδα, εκεί που δεν φτάνει η ευεργετική επίδραση του μελτεμιού.

Μάλιστα, από τη Δευτέρα, το θερμόμετρο θα φτάσει και για λίγο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα. Στην Αττική σταθερά τη νέα εβδομάδα ο υδράργυρος στους 37 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη στους 35-36 βαθμούς.

 Το Σαββατοκύριακο (6-7/7), προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα θα σημειώσει άνοδο.

Euro 2024: Αγγλία - Ελβετία: Ώρα αποδείξεων... / Ολλανδία – Τουρκία στα προημιτελικά του Euro 2024

 Αγγλία – Ελβετία για μία θέση στα ημιτελικά του Euro 2024

 Προημιτελικών συνέχεια σήμερα στα γήπεδα της Γερμανίας και η αναμέτρηση της Αγγλίας με την Ελβετία ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής δράσης στο Euro 24.

Μια συνάντηση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η (ιδιαίτερα λαοφιλής στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό) Αγγλία θα βρει απέναντί της το υψηλότερο μέχρι στιγμής εμπόδιο σε αυτό το Ευρωπαϊκό. Μέχρι το επόμενο ή όχι, θα φανεί σήμερα στις 19.00 στο χορτάρι της Αρένας του Ντίσελντορφ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο

Μάκαρης-Σιάτος-Μερμίγκης: Θέσαμε την περιφερειακή αρχή προ των ευθυνών της

 

Στις 2 συνεδριάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου που έγιναν πρόσφατα η παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος” , ο επικεφαλής Μανώλης Μάκαρης και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Κορινθίας Γιάννης Σιάτος και Αργολίδας Παναγιώτης Μερμίγκης ζήτησαν εξηγήσεις από την Περιφερειακή Αρχή για μια σειρά από ζητήματα. Όμως παρόλο που τέθηκαν σημαντικότατα θέματα , λάβαμε ως απάντηση αόριστες απαντήσεις από την Περιφερειακή αρχή του κ. Πτωχού .

Συγκεκριμένα θέσαμε τα εξής ζητήματα: