Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ : Ξανά αρχηγός ο Ανδρουλάκης με 59,9% - Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από Δούκα

   

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο μεγάλος νικητής της βραδιάς και των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ απέναντι στον Χάρη Δούκα με τους ψηφοφόρου τους κόμματος να δίνουν μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους δυο υποψηφίους. Το αποτέλεσμα ξεκαθάρισε από νωρίς με την συμμετοχή να είναι μικρότερη από την Α Κυριακή. 

Ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Νίκο Ανδρουλάκη. Τον ευχαρίστησε λέγοντάς του «προχωράμε όλοι μαζί».

Στο 100% της ενσωμάτωσης:

Οι υποψήφιοι έλαβαν: 

Νίκος Ανδρουλάκης 59,92% (125.820)

Χάρης Δούκας 40,08% (84.149)

Ψηφίσαντες 213.001

Λευκά: 1.397

 

Η επισημη ανακοίνωση για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα 13/10/2024 και ώρα 22.20 μ.μ. ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του συνόλου των εκλογικών τμημάτων της Χώρας και του Αποδήμου. Συνολικά ψήφισαν 213.781 μέλη και φίλοι του Κινήματος.

Ανακοινώνεται ότι από τα 908 εκλογικά τμήματα της Χώρας και 19 εκλογικά τμήματα του Αποδήμου, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 100%, έλαβαν με σειρά κατάταξης:

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ  59,9%

ΔΟΥΚΑΣ ΧΑΡΗΣ 40,1%

Κατόπιν των ανωτέρω ανακοινώνεται ότι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εκλέγεται ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΕΚΑΠ

Η Πρόεδρος Νανά Βρυώνη

Στις δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα, ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής γιατί μας τίμησαν σε αυτές τις δύο πολύ κρίσιμες διαδικασίες. Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για την νίκη του. Καταφέραμε μέσα σε 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα χωρίς συμβιβασμούς απέναντι σε ακραίες επιθέσεις και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της συμμετοχής, της διαφάνειας, της λογοδοσίας, με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων για ένα μεγάλο, ανοικτό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει. Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή», κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Χάρης Δούκας. 

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο», τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης στο Χ. 

Η υποψήφια στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, συνεχάρη απόψε (13/10) τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη και την επανεκλογή του, στην ηγεσία του κόμματος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ από το Βερολίνο, η κα Διαμαντοπούλου που ήρθε τέταρτη στον α’ γύρο, συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για την μεγάλη και σημαντική νίκη του. Πρόσθεσε ωστόσο ότι όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, «η ευκαιρία είναι μια γυναίκα που τρέχει και τα μαλλιά της είναι μπροστά και πρέπει να την πιάσεις αλλιώς τη χάνεις». Αυτη τη στιγμή αυτή η ευκαιρία υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ και είναι πολύ κρίσιμη στιγμή. Πρώτα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που «πρέπει να συνθέσει αυτή τη νέα ανθρωπογεωγραφία που προέκυψε, και να οδηγήσει σε ένα συνέδριο που πρέπει να εκφραστούν όλοι. Πρόσθεσε μάλιστα ότι και στην πορεία προς αυτό, ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να κάνει τις πρώτες ενδεικτικές κινήσεις επί των προσώπων και των συμπεριφορών και των πολιτικών». «Το ίδιο σημαντικός είναι και ο ρόλος του κ. Δούκα. Δεν εκφράζει ο κ. Ανδρουλάκης ο 60% και ο κ. Δούκας το 40%, μην το βάλουμε σε ένα τέτοιο διχαστικό δίλημμα» προσέθεσε η κα Διαμαντοπούλου.

Επεσήμανε ότι δικαιώθηκε απολύτως στην απόφασή της να κατέβει ως υποψήφια πρόεδρος. «Ήξερα πολύ καλά τις δυσκολίες που θα συναντούσα, χωρίς μηχανισμό και ανθρώπους αλλά ένιωσα ότι πρέπει να φέρουμε στο ΠΑΣΟΚ αυτό που υπάρχει στην κοινωνία και δεν μπορεί να αποτυπωθεί» σημείωσε.

Αναφερθείσα στις συζητήσεις που έκανε μεταξύ α’ και β’ γύρου με τους κ.κ. Ανδρουλάκη και Δούκα είπε πως δεν είχε σχέση με παζάρια, αλλά στη λογική του σχεδίου της επόμενης ημέρας «το οποίο όλους φαντάζομαι μας περιλαμβάνει και 5% να έπαιρνα».

Σε ερώτηση για το εάν θα είναι υποψήφια βουλευτής το άφησε ανοικτό, λέγοντας πως «ας φτάσουμε μέχρι εκεί και βλέπουμε. Γιατί όχι;».

Για το εάν αναμένει τηλεφώνημα από τον κ. Ανδρουλάκη, απάντησε: «Νομίζω πρέπει να έχει έναν στοιχειώδη χρόνο για να επικοινωνήσει μαζί μας και με τον κ. Γερουλάνο και με τον κ. Δούκα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα. Φαντάζομαι δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε από την πλευρά του:  «Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Η μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων μας και τις δύο Κυριακές δημιούργησαν ένα πολιτικό αποτέλεσμα δυναμικής για την Παράταξη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού.   Σήμερα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του. Και από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου με SMS που έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης ανάφερε: «Σύντροφε Νίκο, Συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου! Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK που θα δείξει ότι γίνεται Κίνημα Αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις. Ναντια».

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του. Τηλεφώνησε επίσης στον Χάρη Δούκα, προκειμένου να τον συγχαρεί για τον αγώνα που έδωσε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Ανδρουλάκη την επιθυμία του να έχουν σύντομα μια συνάντηση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε τηλεφωνικώς τα συγχαρητήριά του στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη μεγάλη νίκη του, αλλά και τις άψογες εσωκομματικές διαδικασίες.