Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΟΚ - Στεάουα Βουκουρεστίου 0-1 : Η Στεάουα σόκαρε τον ΠΑΟΚ

  

Χωρίς νίκη παρέμεινε ο ΠΑΟΚ, μετά από δύο αγωνιστικές στο Europa League, αφού γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Στεάουα Βουκουρεστίου με 1-0. Δύο δοκάρια οι Θεσσαλονικείς, ένα σε κάθε ημίχρονο, οι οποίοι ήταν αφελείς στην τελική προσπάθεια.

Με καλό ρυθμό μπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και έγινε απειλητικός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 9′ ο Ντεσπόντοφ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπάμπα Ράχμαν έκανε δυνατή κεφαλιά όμως ο

Ταρνουβάνου παραχώρησε κόρνερ. Στο 20′ ο “Δικέφαλος του Βορρά” προσπάθησε να απειλήσει από στημένη φάση, αλλά η κεφαλιά του Καμαρά πέρασε αρκετά άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Σάστρε έβγαλε τη σέντρα, ο Τάισον και ο Μπάμπα δεν κατάφεραν να εκτελέσουν, η μπάλα έφτασε στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος σούταρε από κοντά και σημάδεψε το δεξί δοκάρι των Ρουμάνων. Η πιο καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 39′. Ο Τάισον βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα έπειτα από εξαιρετική πάσα του Κωνσταντέλια όμως ο Ταρναβάνου είχε απάντηση. Στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, η Στεάουα βρήκε δίχτυα. Ο Ολάριου απέφυγε τον Μιχαηλίδη, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε στον Μπιρλιγκέα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 

Στο 52′ ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος. Ο Τάισον έστρωσε με το κεφάλι στον Ντεσπόντοφ που εξαπέλυσε έναν δυνατό σουτ με το δεξί όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 55′ ο “Δικέφαλος του Βορρά” απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον Ολάρου να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ έγινε στο 62′. Ο Ντεσπόντοφ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Οζντόεφ βρήκε την μπάλα με τον ώμο και ο Ταρνοβάνου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ ασκούσε μεγάλη πίεση στους Ρουμάνους, οι οποίοι έπαιζαν διαρκώς με τον χρόνο, με τους Θεσσαλονικείς να μην μπορούν να βρουν τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Στεάουα. Στο 98′ ο ΠΑΟΚ είχε και δεύτερο δοκάρι. Ο Μιχαηλίδης πήγε δυναμικά στην εναέρια διεκδίκηση, βρήκε την μπάλα με την πλάτη και αυτή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι των Ρουμάνων, οι οποίοι κράτησαν το 1-0 μέχρι το τέλος. 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε (70′ Ζίβκοβιτς), Καμαρά (70′ Μπακαγιοκό), Οζντόεφ (74′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (83′ Σορτίρ), Τάισον, Τσάλοφ (70′ Τισουντάλι).

Στεάουα Βουκουρεστίου (Ηλίας Χαραλάμπους): Ταρνοβάνου, Ραντούνοβιτς, Ποπέσκου (64′ Τανάσε), Ντάγουα, Κρέτσου, Λιξάντρου (45’+6′ Εντζούμα), Τσουτ, Ολάρου, Τανάσε, Μπαλούτσα, Μπιρλιγκέα (79′ Αλχάσαν)