Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Σέντρα στη Γ’ Εθνική στις 22 Σεπτεμβρίου: Η κλήρωση του πρωταθλήατος

  

Το πρωί της Παρασκευής (23/8) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της φετινής Γ' Εθνικής. Οι 69 ομάδες που  συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα είναι χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια σε 4 διαφορετικούς ομίλους. 

Την κλήρωση προλόγισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Βασίλης Σιδέρης και παρουσίασε η δημοσιογράφος Ζέτα Θεοδωρακοπούλου. Τη διαδικασία διενήργησε ως καλεσμένος ο προπονητής της Εθνικής Νέων και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος  πέρσι ως προπονητής του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, κατέκτησε το Πρωτάθλημα του 2ου ομίλου Γ’ Εθνικής και κέρδισε την άνοδο στην SL2, καθώς και το Κύπελλο της ΕΠΣ Πιερίας.

Στις 22/9 θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα  σε 4 διαφορετικούς ομίλους.

Να σημειωθεί ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι ομάδες που θα καταφέρουν να τερματίσουν στην κορυφή του κάθε ομίλου, θα πάρουν την απευθείας άνοδο στη Super League 2, χωρίς να υπάρχει η διαδικασία των Playoffs.ενώ, σε δέκα μέρες θα ξέρουμε πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στο τοπικό.

Τον 3ο όμιλο αποτελούν  ομάδες της Κορινθίας , ο ΠΑΣ Κόρινθος και ο ΑΟ Λουτρακίου  μαζί με τις ομάδες Πανναυπλιακός ( Αργολίδας) , Παναιγιάλειος (Αχαΐας), Πανγυθεατικός ( Λακωνίας) , ΑΟ Μιλτιάδης ( Μεσσηνίας) καθώς και ομάδες από την Ευβοια (Αμαρυνθιακός, Νέα Αρτάκη) , Φωκίδα (Απόλλων Ευπαλίου), Φθιώτιδα (ΑΕ Μαλεσίνας, Αστέρας Σταυρού), Κυκλάδες (ΑΕ Μυκόνου, Ελλάς Σύρου ) , Δωδεκάνησα (ΑΕΡ Αφάντου, Ρόδο)  και Λέσβο (Αιγέας Πλωμαρίου)

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στον 3ο όμιλο

ΑΕΡ Αφάντου- Αμαρυνθιακός
Απόλλων Ευπαλίου-Ρόδος
ΑΟ Λουτρακίου- ΑΕ Μαλεσίνας
Αστέρας Σταυρού- Αιγέας Πλωμαρίου
Παναιγιάλειος-ΑΕ Μυκόνου
ΑΟ Μιλτιάδης- ΠΑΣ Κόρινθος
Πανναυπλιακός-Πανγυθεατικός
Νέα Αρτάκη- Ελλάς Σύρου

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 3ου ομίλου 

Τα Ντέρμπι του 3ου ομίλου :

ΠΑΣ Κόρινθος - ΑΟ Λουτράκι  7η & 22η αγωνιστική

Παναιγιάλειος - Κόρινθος 8η & 23η αγωνιστική

 Παναιγιάλειος -Ρόδος 10η & 25η αγωνιστική

Ρόδος - Κόρινθος  13η & 28η αγωνιστική