Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Euro 2024: Ο...«οδικός χάρτης» των ημιτελικών - 4 χώρες για δύο «χρυσά εισιτήρια»

Euro 2024 


Σήμερα χωρίς αγώνες και...επιστροφή στη δράση Τρίτη (9/7) και Τετάρτη (10/7) για τους δύο ημιτελικούς του Euro 2024. Τέσσερις ομάδες-από τις 24 που ξεκίνησαν- για δύο εισιτήρια, αυτά του τελικού στο Βερολίνο.

Αυτός είναι ένας «οδικός χάρτης», ένας «γρήγορος οδηγός» για τους δύο ημιτελικούς , όπως τον παρουσιάζει το Reuters:

 

 

ΙΣΠΑΝΙΑ–ΓΑΛΛΙΑ /Τρίτη –Μόναχο, 22:00

Η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, θα προσπαθήσει να κερδίσει έναν τέταρτο τίτλο (ρεκόρ) απέναντι στην φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 τη Γαλλία.

Advertisement

Η Ισπανία, με 11 γκολ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, έχει τον υψηλότερο απολογισμό και των τεσσάρων ομάδων στα ημιτελικά με τα 10 από αυτά τα γκολ να προέρχονται από τη μεγάλη περιοχή.

Είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει και τα πέντε παιχνίδια της στο Euro 2024, ενώ έχει και τον μεγαλύτερο αριθμό προσπαθειών γκολ (102).

Παρά το γεγονός ότι έχει έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς του κόσμου στον Κιλιάν Μπαπέ-ο οποίος παίζει με προστατευτική μάσκα λόγω τραυματισμού από τον πρώτο αγώνα με την Αυστρία-, η Γαλλία, δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει μόνο τρία γκολ σε πέντε αγώνες μέχρι στιγμής, μέσω δύο αυτογκόλ και ενός πέναλτι (του Μπαπέ).

Κατάφερε όμως να κρατήσει 4 φορές ανέπαφη την εστία της σε πέντε ματς μέχρι στιγμής, αλλά έχει μόλις 30% λιγότερες προσπάθειες για γκολ από τους αντιπάλους τους στον ημιτελικό

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ/Τετάρτη – Ντόρτμουντ, 22:00

Ολλανδία και Αγγλία συναντήθηκαν πριν από πέντε χρόνια στην ίδια φάση του Nations League με τους Ολλανδούς να κερδίζουν 3-1 στην παράταση.

Καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να γίνει πειστική στο τουρνουά μέχρι σήμερα, παρά το πλήθος ταλέντων που έχουν στη διάθεσή τους.

Η Αγγλία απείχε δευτερόλεπτα από τον αποκλεισμό πριν από το εκπληκτικό γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ στο 95ο λεπτό του αγώνα με τη Σλοβακία στους «16», πριν ο Χάρι Κέιν στο ξεκίνημα της παράτασης διαμορφώσει τα δεδομένα της νίκης-πρόκρισης.

Παρά τις χαμηλές επιδόσεις της Αγγλίας στη Γερμανία, είναι αήττητη στους τελευταίους 12 αγώνες της στο Euro (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η ήττα στα πέναλτι στον τελικό του 2020), κερδίζοντας οκτώ, ενώ τελευταία γεύτηκε την ήττα από την Ισλανδία το 2016.

Η Ολλανδία είχε την καλύτερη παρουσία της στη διοργάνωση στη νίκη της με 3-0 επί της Ρουμανίας στη φάση των «16», αλλά χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ για να σκοράρει δύο φορές σε έξι λεπτά για να βγει και να νικήσει την Τουρκία με 2-1 στα προημιτελικά, στο μοναδικό από τα τέσσερα ματς των «8» που δεν πήγε στην παράταση.

Οι Ολλανδοί έφτασαν στους τελευταίους τέσσερις του Euro για πρώτη φορά από το 2004 έχοντας τερματίσει τρίτοι στον όμιλό τους πίσω από τη Γαλλία και την Αυστρία.

Η Ολλανδία και η Αγγλία στοχεύουν και οι δύο να φτάσουν στον δεύτερο τελικό τους σε Euro, με την τελευταία να προσπαθεί σε συνεχόμενους τελικούς μετά την ήττα από την Ιταλία το 2021. Οι Ολλανδοί δεν έχουν φτάσει στον τελικό από τότε που σήκωσαν το τρόπαιο το 1988.