Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Eurovision 2025 | Και τώρα οι πόλεις πρέπει να αποφασίσουν!

Eurovision 2025 | Και τώρα οι πόλεις πρέπει να αποφασίσουν!

Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις εβδομάδες – 11η Μαΐου – όταν το Nemo κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για την Ελβετία στο Μάλμε της Σουηδίας.

Αμέσως μια ομάδα εργασίας του SRG, αποτελούμενη από 12 άτομα, ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision του 2025, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Ελβετία. 

Οι πόλεις που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν την 69η έκδοση του διαγωνισμού, έλαβαν αυτή την εβδομάδα τον αναλυτικό κατάλογο με τις λεπτομέρειες αλλά και τις υποδομές που πρέπει να έχει μία πόλη για να μπορέσει να καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας, το λεγόμενο “City Bid Book”. Η διοργάνωση του μεγαλύτερου μουσικού διαγωνισμού στον κόσμο μέσα σε μόλις ένα χρόνο αποτελεί ένα έργο – μαμούθ.

Οι πόλεις έχουν τώρα περιθώριο μέχρι το τέλος Ιουνίου να συνεργαστούν με τους διάφορους φορείς αλλά και τα καντόνια για να προετοιμάσουν τους φακέλους υποψηφιότητας τους με βάση το “City Bid Book”. Η νικήτρια πόλη αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Αυγούστου. Ο διαγωνισμός του 2025 θα διεξαχθεί στα μέσα Μαΐου, αλλά η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, ήδη κάποιες πόλεις έχουν εκφράσει την πρόθεση του να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας, ανάμεσα τους η Γενεύη, η Ζυρίχη, η Βασιλεία και το Saint Gallen.



Πηγή: gpstomusic.gr