Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Χρ. Δήμας από την Αρκαδία:: «Το αποτέλεσμα της Κυριακής καθορίζει το πόσο ισχυρή θα είναι η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη.»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Αρκαδία επισκέφτηκε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Στο κλιμάκιο μετείχαν επίσης ο Βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία Γιάννης Ανδριανός, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο πρόεδρος και στελέχη της ΔΕΕΠ Αρκαδίας, καθώς και δημοτικές τοπικές οργανώσεις του κόμματος.
 
Επισκέφτηκαν το Λεωνίδιο, τον Τυρό και το Άστρος, όπου συζήτησαν με πολίτες, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αγρότες και εμπόρους/παραγωγούς, αλλά και με επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής για το Κυβερνητικό έργο, για το διακύβευμα των επερχόμενων Ευρωεκλογών και για διαφορά

ζητήματα της καθημερινότητας και της τοπικής κοινωνίας.


 
Το κλιμάκιο συναντήθηκε επίσης με τους Δημάρχους Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας (κ. Μανώλη Δολιανίτη και κ. Γιώργο Καμπύλη) και με μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων. Στις συσκέψεις τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Ειδικότερα συζητήθηκε η αναπτυξιακή δυναμική της ευρύτερης περιοχής, η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, τα έργα υποδομής, το πολιτιστικό πρόγραμμα, αλλά και η επιχειρηματική δραστηριότητα στους κλάδους του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα, της εστίασης κ.α.
 
Επισκέφτηκαν επίσης την «Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα Α.Ε.» (ΠΑΡΝΩΝΑΣ Α.Ε.), που έχει κύριο στόχο την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής του Πάρνωνα. Συζήτησαν με τα επιχειρησιακά και επιστημονικά στελέχη του Φορέα για τη δραστηριότητα του και εξέτασαν τους τρόπους ενίσχυσής του. Ο κ. Δήμας τους συνεχάρη για το έργο που συντελούν και αποδίδουν ανάπτυξη, σχέδιο, όραμα και καινοτομία στην περιοχή.

Λίγο αργότερα, το κλιμάκιο  περπάτησε στην λαϊκή αγορά και σε κεντρικούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής, όπου συζήτησαν με τους πολίτες, εμπόρους, καλλιεργητές, για τα ζητήματα που τους απασχολούν, για τις τιμές, τα προϊόντα και την παραγωγή, την ακρίβεια και την ενεργειακή\πληθωριστική κρίση, την πολιτική επικαιρότητα, αλλά και για την νέα πραγματικότητα που έχει φέρει η κλιματική κρίση.
 
Ξεναγήθηκαν επίσης  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους, όπου συζήτησαν με τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου και στο Λεωνίδιο, στο “Αρχείον Τσακωνιάς”, που αποτελεί σωματείο και πνευματικό ίδρυμα του τόπου και ιδρύθηκε το 1954. Ο στόχος του είναι η συγκέντρωση, παρουσίαση και αξιοποίηση των στοιχείων που συνδέονται με την ιστορία, τη γλώσσα, τη λαογραφία, τα ήθη και τα έθιμα της Τσακωνιάς από την πρώτη της καταβολή μέχρι των ημερών μας.


 
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, κατά τη διάρκεια του κλιμακίου και των συζητήσεων που είχε με πολίτες της ευρύτερης περιοχής, τόνισε τα εξής:
 
«Την ερχόμενη Κυριακή στέλνουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα νίκης για να διαδραματίσει η Ελλάδα έναν ακόμα πιο ενεργό ρόλο στις λήψεις αποφάσεων στην Ευρώπη.
 
Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να συνδιαμορφώσει το μέλλον της Ευρώπης, όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα η ανάγκη αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς έχουμε μπροστά μας προκλήσεις όπως ο πόλεμος, η ενεργειακή και κλιματική κρίση, που δεν μας επιτρέπουν καθυστερήσεις και αναβολές.
 
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως οι διαδικασίες και η εκπροσώπηση μας στις Βρυξέλλες έχουν πολύ μεγάλη σημασία για τη ζωή μας και για το μέλλον μας . Σας καλώ λοιπόν να δώσουμε άλλη μια νικηφόρα μάχη, όλοι μαζί ενωμένοι, για τη πατρίδα μας και για το μέλλον της Ευρώπης. Για να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας ακόμα πιο δυνατά.»