Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Κόρινθος: Οριοθέτηση πολιτιστικής διαδρομής “Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου”

 Κόρινθος: Οριοθέτηση πολιτιστικής διαδρομής “Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου” 

Σε εξέλιξη το έργο που έχει να κάνει με την οριοθέτηση της πολιτιστικής διαδρομής, «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» στην Κόρινθο. Το έργο χρηματοδοτείται απ΄ το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας και εκτελείται απ’ την Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Αντιδημάρχου Παιδείας και Τουρισμού, στο δήμο Κορινθίων, Δήμητρας Τσουλουχά, το έργο αυτό, ξεκίνησε απ’ τις Κεχρεές. Πρόκειται για ανάδειξη διαδρομής, που ακολουθεί τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Περιλαμβάνει όλους τους σταθμούς που επισκέφτηκε στην περιοχή της Κορινθίας, ο σπουδαίος αυτός Απόστολος. Θα δημιουργηθούν ήπιες πηγές πληροφόρησης.

Οι επισκέπτες – περιπατητές, θα ενημερώνονται για το ιστορικό και θρησκευτικό πέρασμα του Απόστολου Παύλου.

Η διαδρομή, αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης δράσης που διασχίζει όλη τη χώρα. Εκεί, περιλαμβάνονται σταθμοί και θέσεις που επισκέφτηκε ο Απόστολος Παύλος, απ’ την Καβάλα, τους Φιλίππους, την Αμφίπολη, την Απολλωνία, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τη Σαμοθράκη, την Αθήνα, τις Κεχρεές, την Αρχαία Κόρινθο και τη Νικόπολη.

Όπως τονίζει η αντιδήμαρχος Κορινθίων, η σημασία του έργου αυτού, είναι σημαντική, αφού θα προσελκύσει η περιοχή, επισκέπτες και προσκυνητές.

Στόχος του δήμου Κορινθίων, είναι να προωθηθεί η πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά, αλλά και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία, μέσω του τουρισμού.