Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την εκδημία του πρώην βουλευτή Βασίλη Μπρακατσούλα

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην Νομάρχη και προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Βασίλη Μπρακατσούλα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα, μάχιμο διανοούμενο, συγγραφέα και πρωτεργάτη στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων προς τη χώρα μας, τον Βασίλη Μπρακατσούλα.

Πάντα πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του, δεν έκανε πίσω ποτέ στους αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία και δεν κουράστηκε στιγμή να παλεύει για τα κοινωνικά ιδανικά με γνήσιο αγωνιστικό σθένος και αυταπάρνηση.

Η πολιτική του πορεία πλούσια και γεμάτη σημαντικούς σταθμούς. Το 1958 εκλέχθηκε βουλευτής στη γενέτειρά του την Καρδίτσα με την ΕΔΑ. Μάλιστα το 2018 ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τον τίμησε για το σύνολο της δράσης του, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την εκλογή του, για 1η φορά. 

Τη δεκαετία του ΄80, διετέλεσε Νομάρχης Μαγνησίας, Ιωαννίνων και Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Την περίοδο 1989-1996 διετέλεσε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, κατέχοντας και τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με αξιόλογη κοινοβουλευτική δραστηριότητα.

Από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ).

Επί δώδεκα χρόνια υπήρξε Πρόεδρος και στη συνέχεια Επίτιμος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (Π.Ο.Α.Ε.Α).

Στην οικογένεια και τους οικείους του απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια».