Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ανασχηματισμός: Παράδοση και παραλαβή στα υπουργεία: Με χαμόγελα και απολογισμούς η αλλαγή σκυτάλης στα υπουργεία που άλλαξαν χέρια.

 

Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής οι τελετές παράδοσης και παραλαβής στα υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας, Μεταναστευτικής Πολιτικής. Από τη στιγμή που το μεσημέρι ανακοινώθηκε διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, αυτομάτως ξεκίνησε και αντίστροφη μέτρηση πρώτον για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και έπειτα για τις τελετές παράδοσεις παραλαβής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Τσιάρας ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Χρήστος Κέλλας υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επέστρεψε στην κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας υπουργός Ανάπτυξης, ενώ η Νίκη Κεραμέως μετακινήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας.

Στο εν λόγω υπουργείο πραγματοποιήθηκε ολικό λίφτινγκ, καθώς ο Κώστας Καραγκούνης μπήκε στο κυβερνητικό σχήμα, αναλαμβάνοντας υφυπουργός Εργασίας, ενώ εκτός υπουργείου τέθηκε η μέχρι πρότινος αρμόδια υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου. Ο Κώστας Γκιουλέκας ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Ο Γιώργος Μυλωνάκης ανέλαβε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και ειδικότερα chief of Staff στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Θεόδωρος Λιβάνιος ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών. Υφυπουργός Εσωτερικών ανέλαβε ο Βασίλης Σπανάκης, ενώ υφυπουργός Εσωτερικών παρέμεινε η Βιβή Χαραλαμπογιάννη. 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέλαβε υπουργός Μετανάστευσης καιhttp:// Ασύλου.Υφυπουργός Οικονομικών ανέλαβε ο Χρίστος Δήμας στη θέση του Χάρη Θεοχάρη, ενώ υφυπουργός Πολιτισμού ο Ιάσων Φωτήλας. Παράλληλα, η Κατερίνα Παπακώστα ανέλαβε υφυπουργός στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη θέση της Μαρίας Κεφαλά.


Νέα προσθήκη στο κυβερνητικό σχήμα αποτέλεσε και ο Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επίσης, νέα προσθήκη ήταν ο Βασίλης Οικονόμου ως υφυπουργός Υποδομών.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Οικονομικών: Νέος υφυπουργός ο Χρίστος Δήμας

Πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, η τελετή παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στον απελθόντα υφυπουργό Χάρη Θεοχάρη και τον νέο υφυπουργό Χρίστο Δήμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής: «Ο Χάρης Θεοχάρης υπήρξε στενός μου συνεργάτης για έναν χρόνο, για μια σειρά από θέματα που απαιτούσαν γνώση, ταχύτητα, σκληρή δουλειά και ειλικρινή ανθρώπινη επαφή. Προωθήσαμε μαζί μια σειρά από πρωτοβουλίες, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος. Του εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια της πολιτικής του διαδρομής. Οι γνώσεις του, η εργατικότητά του κι η διάθεσή του για προσφορά, θα είναι πάντοτε χρήσιμες στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση. Με τον Χρίστο Δήμα γνωρίζομαι πολλά χρόνια. Πολιτικός της νέας γενιάς, που έχει παράλληλα νέες ιδέες και διεθνείς παραστάσεις. Αναλαμβάνει την κρισιμότερη ίσως θέση της μέχρι τώρα διαδρομής του. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει και θα συμβάλει αποφασιστικά στη συλλογική μας προσπάθεια να ανεβάσουμε την Ελλάδα ακόμα ψηλότερα».

Ο απελθών υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης δήλωσε με τη σειρά του: «Κλείνοντας σήμερα τον κύκλο ως υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, νιώθω υπερήφανος για το έργο που επιτελέσαμε αυτόν τον έναν χρόνο. Για τον μεγάλο αγώνα που δώσαμε προκειμένου να αναθεωρήσουμε το φορολογικό καθεστώς των ελεύθερων επαγγελματιών, για την ολοκλήρωση μιας κομβικής μεταρρύθμισης – τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών ταμειακών μηχανών με τα POS, για τον εξορθολογισμό, μείωση ή και ολική κατάργηση φόρων. Είμαι υπερήφανος γιατί προλάβαμε και καταθέσαμε το σημαντικό νομοσχέδιο που βάζει τέλος στην ανομία των ανασφάλιστων οχημάτων ενώ προετοιμάσαμε – και θα έρθει προς ψήφιση – την αναμόρφωση του παλιότερου και πιο αναχρονιστικού φόρου του ελληνικού κράτους (εισήχθη το 1836) του χαρτοσήμου, με ένα νέο σύγχρονο τέλος, το ψηφιακό τέλος συναλλαγής. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, που έδιναν διαρκώς τον καλύτερο εαυτό τους, συνεισφέροντας καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια. Ευχαριστώ τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άψογη συνεργασία. Ευχαριστώ ολόψυχα και τους δύο, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μου προσέφεραν, καθώς και όλη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τις υπηρεσίες του για την εξαιρετική συνεργασία». 
Τέλος, ο νέος υφυπουργός Χρίστος Δήμας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Είναι μεγάλη τιμή που αναλαμβάνω υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Αναγνωρίζω την ευθύνη και θα προσπαθήσω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην οικονομική πρόοδο της χώρας μας. Καλή μας αρχή – και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και όλο το οικονομικό επιτελείο». 

Άλλαξε χέρια το υπουργείο Ανάπτυξης - Θεοδωρικάκος: Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ στις κρίσιμες ευθύνες 

Σε εγκάρδιο κλίμα «άλλαξε χέρια» το υπουργείο Ανάπτυξης καθώς ο Κώστας Σκρέκας αποχώρησε αφήνωντας τη θέση του στον Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος επανέρχεται σε κυβερνητική θέση. Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκίνησε την ομιλία του με ευχαριστίες.

«Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ στις κρίσιμες ευθύνες που σήμερα αναλαμβάνω», τόνισε ενώ επισήμανε ότι παραλαμβάνει τη σκυτάλη από έναν άξιο συνάδελφο και φίλο. Υποστήριξε ότι δύο είναι οι στόχοι του υπουργείου Ανάπτυξης: η καταπoλέμηση της ακρίβειας και η πάταξη της αισχροκέρδειας. 

Σε εγκάρδιο κλίμα η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών


Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών. Πιο συγκεκριμένα η Νίκη Κεραμέως, η οποία μετακινείται στο υπουργείο Εργασίας, παρέδωσε τα ηνία του υπουργείου στον μέχρι πρότινος αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Υπενθυμίζεται ότι η θέση του αναπληρωτή υπουργού πλέον καταργείται, ενώ τη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης ανέλαβε ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης. Παράλληλα τη θέση του υφυπουργού με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη αναλαμβάνει ο Κώστας Γκιουλέκας.
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών στις δηλώσεις του τόνισε πως «θα δουλέψουμε σκληρά και θα κριθούμε από το αποτέλεσμά μας» με σκοπό μια «καλύτερη και ισχυρότερη αυτοδιοίκηση» στην υπηρεσία των πολιτών.
Ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Νίκη Κεραμέως για τα νέα της καθήκοντα στο υπουργείο Εργασίας, σε ένα - όπως το χαρακτήρισε - απαιτητικό υπουργείο. «Είναι μαθημένη στα δύσκολα» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βασίλης Σπανάκης, τόνισε ότι «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να λύσουμε τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης που σημαίνει καθημερινότητα». 
Ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, είπε ότι γυρίζει σε γνώριμα μονοπάτια και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργού που του ανέθεσε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα. Η υφυπουργός Βιβή Χαραλαμπογιάννη ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ανανέωση της εμπιστοσύνης.

Παράδοση - παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Eργασίας από τον απερχόμενη υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου στη νέα υπουργό Νίκη Κεραμέως. «Είναι πολύ μεγάλη η τιμή και το αίσθημα ευθύνης να αναλαμβάνουμε σήμερα μαζί με τον κ. Καραγκούνη και τον κ. Τσακλόγλου την ηγεσία αυτού του πάρα πολύ κρίσιμου υπουργείου» τόνισε η κα Κεραμέως.

«Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια άοκνα, συνεργατικά με συνέπεια και όραμα προκειμένου και από αυτή θέση να εργαστούμε για την καθημερινότητα και το μέλλον εκατομμυρίων Ελληνίδων και Ελλήνων. (…) Έχουν γίνει πραγματικά εξαιρετικές προσπάθειες πάνω στις οποίες θέλουμε να χτίσουμε, να χτίσουμε πάνω στα πολύ σημαντικά κεκτημένα της πενταετίας και να οικοδομήσουμε πραγματικά για όλες τις κατηγορίες που ωφελούνται από αυτό το υπουργείο, είτε μιλάμε για εργαζόμενους, είτε μιλάμε για ανέργους, είτε μιλάμε ευρύτερα για συνταξιούχους, ευρύτερα για την κοινωνία ολόκληρη».

Αλλαγή σκυτάλης στο Αγροτικής Ανάπτυξης - Τσιάρας: ''Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανακουφίσουμε τον αγροτικό κόσμο''


Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα πλαίσια του νέου ανασχηματισμού της κυβέρνησης, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να αποχωρεί από τη θέση του υπουργού και τον Κώστα Τσιάρα να ορίζεται νέος υπουργός στη θέση του.

Ο κ. Τσιάρας αποχαιρέτησε με θερμά λόγια τον κ. Αυγενάκη, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου και προέταξε τα ζητήματα ανακούφισης του αγροτικού κόσμου.
Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιάρας: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την απόφαση του πρωθυπουργού να μου αναθέσει τα καθήκοντα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χώρος του πρωτογενού στομέα είναι ένας χώρος γεμάτος προκλήσεις».
Ιάσων Φωτήλας: Είμαι άνθρωπος του πολιτισμού
Ο Ιάσων Φωτήλας από την πλευρά του, ευχαρίστησε όλους γι’ αυτή τη θερμή υποδοχή. «Καταρχάς η θέση αυτή είναι μία τεράστια τιμή από τον πρωθυπουργό και μία μεγάλη ευθύνη. Αρχικά να πω ότι θ’ ασχοληθούμε με πράγματα που έχουν μείνει πίσω πολλά χρόνια, που κανείς δεν είχε ασχοληθεί και που τα τελευταία χρόνια κάποιος έχει αρχίσει να καταπιάνεται για να δοθούν λύσεις. Είμαι ένας άνθρωπος του πολιτισμού, έτσι θεωρώ τον εαυτό μου, αλλά δεν γνωρίζω πολλά από τα διοικητικά, όμως έχω πραγματικά θέληση να δουλέψω και να προσφέρω . Και έχω την τύχη να έχω μία μεγάλη κυρία του Πολιτισμού για πολιτική προϊστάμενο, που δεν θα μπορούσα να ευχηθώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα».

Σχετικά με τα νέα του καθήκοντα ο κ. Φωτήλας τόνισε πως «η Ελλάδα δεν είναι μόνο η αρχαία. Είναι και η σύγχρονη που έχει προσφέρει πολλά και μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα». Απευθυνόμενος στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη είπε:

«Τα στοιχήματα είναι πολλά και με την εκπαίδευση και με τη διαβάθμιση, και βέβαια το δικό σας τεράστιο στοίχημα -στο οποίο εγώ θα είμαι πάντα στο πλάι σας σε ό,τι μπορώ να βοηθήσω, που είναι να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην πατρίδα μας. Νομίζω και σε αυτό τον τομέα έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά».

Με χαμόγελα και εν μέσω... συγκίνησης η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Μετανάστευσης


Σε εγκάρδιο κλίμα πραγαμτοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αντικαθιστά τον Δημήτρη Καιρίδη στη συγκεκριμένη θέση. Για ένα κομβικό υπουργείο σε μία κομβική χρονική συγκυρία, έκανε λόγο ο νέος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Ο κ. Καιρίδης αφού έκανε μια αναδρομή στα πεπραγμένα του υπουργείου τους τελευταίους μήνες, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ευκαιρία που του έδωσε. “Είμαστε περήφανοι για την πολιτική μας και τα αποτελέσματά της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετέχω στο κυβερνητικό έργο και να προσφέρω όσο μπορώ για μία καλύτερη Ελλάδα. Τον ευχαριστώ για τη μακρά εμπιστοσύνη του εδώ και χρόνια. Στην πολιτική είμαστε όλοι μέλλοντες τέως και ήρθε η ώρα και για μένα να γίνω τέως υπουργός. Παραμένω ωστόσο βουλευτής και στρατιώτης της παράταξης στον μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας υπό την ηγεσία του Κ. Μητσοτάκη” τόνισε ο κ. Καιρίδης και πρόσθεσε:

“Χαίρομαι ειλικρινά που παραδίδω σε ένα συμπατριώτη μου, με τον οποίο γνωριζόμαστε από παιδιά. Χαίρομαι που ως Καβαλιώτης παραδίδωσε έναν Καβαλιώτη. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις Είναι ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη της παράταξης και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει περίφημα. Φίλε Νίκο, καλωσόρισες στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και καλή επιτυχία στο έργο σου. Οι συνεργάτες μου και εγώ θα είμαστε δίπλα σου σε ότι χρειαστείς. Έχετε πάρα πολλά να κάνετε. Πραγματικά καλή επιτυχία“.
Από πλευράς του ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι όλα όσα συμβαίνουν σε μία πολιτική διαδρομή είναι κομμάτια μιας πορείας, η οποία δίνει πολλές φορές την εντύπωση ότι σταματάει αλλά στην ουσία ποτέ δεν σταματάει. Συνεχίζεται, εξελίσσεται και πολλές φορές οδηγεί σε ένα πιο καινούργιο, πιο ενδιαφέρον μονοπάτι.

“Σκοπεύω να συνεχιστεί το έργο του πάρα πολύ κρίσιμου εθνικά υπουργείου, στις σωστές κατευθύς που έχουν τεθεί, στους στόχους απάνω που ετέθη από την πολιτική ηγεσία” τόνισε και πρόσθεσε:

“Το μεταναστατικό είναι μία πολύπαραγοντική εξίσωση. Υπάρχει η ευρωπαϊκή διάσταση σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ευρώπη με πάρα πολλές αναδυόμενες και ήδη εκεφρασμένες προκλήσεις και εντάσεις γεωπολιτικής φύσης και άλλης που κατά την προσωπική μου εκτίμηση πρόκειται να εντείνουνε και το πρόβλημα των πιέσεων, άρα ο βαθμός ετοιμότητας ασφαλώς και δεν χαλαρώνει, αντιθέτως θα πρέπει και να ενταθεί ανάλογα με τη συγκυρίες. Έχει όμως και την εθνική του διάσταση και εθνική του διάσταση“.


Ανέλαβε καθήκοντα η νέα υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η ανάληψη των καθηκόντων της νέας υφυπουργού, Κατερίνας Παπακώστα, η οποία παρέλαβε από την απερχόμενη Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Η κα Ζαχαράκη, με δήλωσή της αναφέρθηκε στον έναν χρόνο προσπαθειών, μαζί με τη «φίλη και συναγωνίστρια» Μαρία Κεφάλα, προκειμένου να οργανώσουν ένα νεοσυσταθέν υπουργείο, με το οποίο ο πρωθυπουργός «συμβόλισε μία από τις μεγαλύτερες οικογένειας, η οποία είναι και βασικός κρίκος της κοινωνικής  προτεραιότητες της κυβέρνησής μας: τη στήριξη της ελληνικήςσυνοχής, την ενδυνάμωση των ευάλωτων, την παιδική προστασία, τη διασφάλιση της ισοτιμίας των ατόμων με αναπηρία. Και φυσικά το δημογραφικό.

Συμπλήρωσε δε, ότι «ήταν δύσκολο το εγχείρημα μας, με πολλά διοικητικά εμπόδια αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να υπογραμμίσω ότι με την προσήλωσή σου, την αποφασιστικότητα και το δυναμισμό σου πετύχαμε πολλά. Σε ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία και προσβλέπω σε όσα μπορείς ακόμη να προσφέρεις στο έργο μας, με την εμπειρία και τη βαθιά γνώση σου, τόσο σε επίπεδο Βουλής αλλά και μέσα στην κοινωνία».

Ταυτόχρονα, καλωσόρισε την «φίλη και συνάδελφο Κατερίνα Παπακώστα» και εξέφρασε τη βεβαιώτητα ότι «θα αφοσιωθεί στα νέα της καθήκοντα με τον τρόπο που παραμένει αφοσιωμένη ως βουλευτής Τρικάλων στην ανάκαμψη της περιοχής».

Η απελθούσα υφυπουργός, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, στη δήλωσή της ανέφερε: «Νοιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί πέρσι περίπου τέτοιο καιρό, μου εμπιστεύτηκε το χαρτοφυλάκιο της υφυπουργού σε ένα νεοσύστατο υπουργείο, όπου μαζί με την υπουργό Σοφία Ζαχαράκη προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα να στήσουμε πραγματικά κάτι από το μηδέν. Νομίζω ότι αυτό που σίγουρα έχουμε πετύχει όλο αυτό το διάστημα, είναι να καθιερωθεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη συνείδηση της κοινωνίας και των πολιτών, ως μια δομή χρήσιμη και αναγκαία που ήρθε να δώσει λύσεις και απαντήσεις στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες».

Επίσης, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της θητείας της στο υπουργείο («Νταντάδες της Γειτονιάς», σήμα ισότητας στις επιχειρήσεις, την αρωγή στα θύματα βίας κλπ), ενώ ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην Κατερίνα Παπακώστα, την οποία, όπως είπε, θα ενημερώσει διεξοδικά.

Τέλος, σημείωσε: «Σε ό,τι με αφορά, έτρεξα όλο αυτό το διάστημα με ζήλο και με αφοσίωση σε αυτό που μου ανατέθηκε και χωρίς να κάνω καμία έκπτωση στις αρχές, τις αξίες και αυτό που επιβάλλει η συνείδησή μου. Θα είμαι πλάι σας το επόμενο διάστημα με όλες τις δυνάμεις μου. Έτσι κι αλλιώς είμαστε μια μεγάλη ομάδα, η Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας για να βοηθήσουμε τους άξιους υπουργούς και υφυπουργούς και όλο το κυβερνητικό σχήμα με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και οι πολίτες».

Από την πλευρά της, η νέα υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα εξέφρασε τη συγκίνησή της για την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο πρωθυπουργός και τον ενθουσιασμό της γιατί θα συνεργαστεί με την «καλή της φίλη» και υπουργό, Σοφία Ζαχαράκη.

Τόνισε ότι «το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας είναι ένα πολύ σημαντικό υπουργείο. Όλα αυτά τα χρόνια ως δικηγόρος έχω δει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια και σήμερα ως πολιτικός, μέσα στο Κοινοβούλιο, προσπαθώντας να περάσουμε και να υπερασπιστούμε μεταρρυθμίσεις που αφορούν και την οικογένεια και το δημογραφικό. Είμαστε αποφασισμένοι να ενώσουμε δυνάμεις. Και είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να διαδέχομαι την άξια συνάδελφο κυρία Κεφάλα που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Την ευχαριστώ για τα καλά της λόγια και τη διάθεση συνεργασίας. Όλες μαζί θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας γιατί μας ενδιαφέρει πραγματικά να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, να ενισχύσουμε την οικογένεια να ενισχύσουμε τις κοινωνικές ομάδες, να ενισχύσουμε τα άτομα, το καθένα ξεχωριστά, να νιώθουν ότι υπάρχει ένα κράτος που στηρίζει την κοινωνική συνοχή. Δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν πίσω».