Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Οι μεγάλοι χαμένοι – Ηθοποιοί, τραγουδιστές και αθλητές που δεν εξελέγησαν

 

 Ηχηρά ονόματα της εγχώριας showbiz στήριξαν τα ελληνικά κόμματα στις  Ευρωεκλογές  ελπίζοντας για μια θέση στο  Ευρωκοινοβούλιο. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που έμειναν εκτός Ευρωβουλής και μάλιστα, κάποιοι έκαναν χαμηλές πτήσεις στις ψήφους.

Στους νικητές ανήκει η Ελεονώρα Μελέτη με τη ΝΔ, η Έλενα Κουντουρά και ο Νίκος Παππάς με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σάκης Αρναούτογλου με το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Αναδιώτης με τη ΝΙΚΗ που θα βρεθούν στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς κατάφεραν και συγκέντρωσαν τους απαραίτητους σταυρούς στις Ευρωεκλογές. 

Ωστόσο – πέρα από τα πολιτικά ονόματα – αρκετοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και αθλητές, δεν πήραν το εισιτήριο για τις Βρυξέλλες.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης της Ελλάδας που κατέβαινε με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Πύρρος Δήμας, δεν κατάφερε να εκλεγεί παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε πάνω από 135.000 ψήφους.

Η συνυποψήφια του Πύρρου Δήμα και παρουσιάστρια της ΕΡΤ, Βίκυ Φλέσσα, μάλλον πλήρωσε τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις για τα Τέμπη και έμεινε εκτός Ευρωβουλής. Από το ίδιο κόμμα, ο γιατρός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος που το ευρύ κοινό τον γνώρισε κατά την πανδημία του κορονοϊού δεν εξελέγη, ενώ εκτός Ευρωβουλής έμεινε τόσο η Βούλα Πατουλίδου, όσο και η Νόνη Δούνια

Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πήραν το εισιτήριο η Έλενα Κουντουρά και ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, αλλά ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ο Νάσος Παπαργυρόπουλος, η χήρα του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, Δώρα Τζαμπαζή και η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου δεν κατάφεραν να εκλεχθούν.

Στο ΚΚΕ, τώρα, εκτός έμεινε η επί σειρά ετών βουλευτής και ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, η κόρη του Γιάννη Ρίτσου, Έρη, αλλά και η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Σημειώνεται πως το 2014 η Κωνσταντίνα Κούνεβα είχε εκλεχθεί ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, η γνωστή πρωταθλήτρια Άννα Βερούλη που κατέβαινε με το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι Ευρωβουλευτής την επόμενη 5ετία.

Επιπλέον, εκτός έμειναν, από την Πλεύση Ελευθερίας, το μοντέλο Άννα Ρεζάν και ο τραγουδοποιός Μπάμπης Στόκας.

Σημειώνεται πως τόσο το Μέρα25 όσο και η Νέα Αριστερά δεν εξέλεξαν κανέναν ευρωβουλευτή και ως εκ τούτου πολλοί διάσημοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές δεν τα κατάφεραν. Από τη Μέρα25 χωρίς εισιτήριο έμεινε ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης και οι τραγουδιστές Δημήτρης Ζερβουδάκης και Νένα Βενετσάνου. Από τη Νέα Αριστερά εκτός Ευρωβουλής έμεινε ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου.

Στους ηττημένους συγκαταλέγεται και ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης που ενώ το κόμμα του «Νίκη» εξέλεξε ευρωβουλευτή, αυτός ήταν ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης και όχι ο γνωστός σεισμολόγος.