Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Ολυμπιακός: Περί σεναρίων τελικού και τίτλου... επανάληψη

  

Εάν είναι κάτι που έχει αποδειχτεί διαχρονικά είναι ότι ο Ολυμπιακός κοιτάζει αποκλειστικά τη δική του ομάδα, έχει τους περισσότερους τίτλους από τις υπόλοιπες και θεωρεί ότι είναι πιο δυνατός από τους ανταγωνιστές του. Ασχέτως με το εάν παίρνει τελικά ο ίδιος τα πρωταθλήματα ή δεν τα καταφέρνει. Στόχος του στη νέα σεζόν θα είναι να επιστρέψει στην κορυφή και αυτό θα πρέπει να το κάνει και υπάρχει αυτή ακριβώς η διάθεση, στηριζόμενος στη δική του δυναμική και στη δημιουργία από την αρχή μιας ομάδας που θα είναι πάρα πολύ ισχυρή και ισορροπημένη υπό την καθοδήγηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

 

Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε χάσει τον τίτλο, είχε να δώσει ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που θα έκρινε τον τίτλο για τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ, το κέρδισε για τον εαυτό του με το γκολ του Ρέαμπτσιουκ και το πρωτάθλημα το πήρε η ΑΕΚ. 

Φέτος ο Ολυμπιακός έχει να παίξει με την ΑΕΚ, εάν τη νικήσει ή δεν χάσει είναι πολύ πιθανό να της κόψει τον τίτλο και να τον πάρει ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν υπάρχει κανένα μέλημα στον Ολυμπιακός για το ποιός θα αναδειχθεί πρωταθλητής αφού δεν θα είναι εκείνος. Ο Ολυμπιακός θα παίξει για τη νίκη που θέλει ο ίδιος και ο κόσμος του, έχει άλλωστε τα δικά του κίνητρα. Εφόσον δεν παίρνει αυτός το πρωτάθλημα, δεν τον ενδιαφέρει εάν θα το πάρει ο τάδε ή ο δείνα. Αυτά μπορεί να ισχύουν για άλλους... συμμάχους, για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν.

Όσο για όλα τα καφενειακά περί της έδρας του τελικού και το πώς θα συμπεριφερθούν οι φίλοι του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού θα πάει εκείνο το βράδυ στο γήπεδο της ΑΕΚ για να δει την ομάδα του στο μεγαλύτερο ματς της ιστορίας της. Δεν θα ασχοληθεί με την ΑΕΚ εκείνο το βράδυ, δεν θα ασχοληθεί με τίποτε άλλο πέραν της επιθυμίας να πανηγυρίσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό κάτι τέτοιο. Εάν η ΑΕΚ έπαιζε ευρωπαϊκό τελικό στο «Καραϊσκάκης» θα την απασχολούσε ο Ολυμπιακός και το γήπεδό του ή η κορυφαία επιτυχία;

Ο Ολυμπιακός έχει από την πρώτη στιγμή δεσμευτεί ότι από την πλευρά του θα κάνει το παν προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Αμφιβάλλει κανείς ότι θα γίνει κάτι διαφορετικό από μία ομάδα που διεκδικεί ευρωπαϊκό τρόπαιο; Αρκεί, φυσικά, να κάνουν το ίδιο άπαντες. Μα άπαντες όμως...