Κυριακή 12 Μαΐου 2024

«Άδειος» ο Ολυμπιακός μετά το ευρωπαϊκό του έπος ηττήθηκε 2-0 από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας και έχασε κάθε ελπίδα για το πρωτάθλημα.

 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0: Έσβησε κάθε ελπίδα στην Τούμπα 

Εξ αρχής ήταν γνωστό ότι για τον Ολυμπιακό θα ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αφού προερχόταν από την ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Άστον Βίλα και την πρόκριση στον τελικό του Conference League. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με σκορ 2-0 των Πειραιωτών που έμειναν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό και από τα στάνταρ που μας είχαν συνηθίσει το τελευταίο διάστημα. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν πιο αποτελεσματική στα πρώτα 45 λεπτά και προηγήθηκε στο 26’ με

τον εξαιρετικό Τάισον, ενώ στην επανάληψη ο άλλος παίκτης του ΠΑΟΚ που ήταν κορυφαίος, ο Ζίβκοβιτς (65’) έκανε το 2-0. Ο Ολυμπιακός ήταν «άδειος» από την ευρωπαϊκή του βραδιά, οι παίκτες που υποτίθεται ότι ήταν πιο φρέσκοι δεν βοήθησαν και τώρα ο στόχος για τον Ολυμπιακό είναι να τερματίσει τρίτος. Μαθηματικά έχει ελπίδες για τον τίτλο, αλλά στην ουσία βγήκε νοκ άουτ από την διεκδίκηση.

Ήταν αναμενόμενο ότι ο Μεντιλίμπαρ θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αλλά ο Βάσκος δεν προχώρησε σε μεγάλο ροτέισον. Όρτα, Ζέλσον, Μασούρας και Ναβάρο ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της ομάδας του Πειραιά. Από την άλλη ο Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με τον Μεϊτέ και τον Σβαμπ στα χαφ και στην επίθεση τους Κωνσταντέλια, Τάισον και Ζίβκοβιτς να κινούνται πίσω από τον Τόμας. 

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να πιέσει τον Ολυμπιακό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Άμεσα οι Πειραιώτες ισορρόπησαν το ματς και το έφεραν στα μέτρα τους και επιχείρησαν να επιτεθούν από τα άκρα πότε με τον Μασούρα και πότε με τον Ζέλσον. Από την άλλη πλευρά Τάισον και Ζίβκοβιτς ήταν όλα τα λεφτά και ήταν οι παίκτες που έβγαζαν τρομερή ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σέρβος βρισκόταν σε κάθε σημείο του γηπέδου και μάλιστα έχει γυρίσει στην άμυνα του για να κόψει μία επικίνδυνη επέλαση του Τσικίνιο. 

Με το πέρασμα του χρόνου ο Ζέλσον άρχισε να… χάνεται από το παιχνίδι και να μην είναι πρόβλημα για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος δεν έδωσε βοήθειες στον Ολυμπιακό, ο Ναβάρο δεν τροφοδοτήθηκε, ενώ ο Μασούρας από την άλλη δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Έτσι στο 26’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Τάισον σε μία φάση που του βγάζει την ασίστ ο Ζίβκοβιτς με ανάποδο ψαλίδι. Στη συγκεκριμένη φάση ο Ζέλσον έχει λειτουργήσει άσχημα ανασταλτικά με αποτέλεσμα να μείνει μόνος του ο Τάισον και να πλασάρει τον Τζολάκη. Από το 1-0 και μετά ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλη κατάσταση, αλλά από την άλλη ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν αρκετά να γίνει επικίνδυνος. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται 1-0.

Στην επανάληψη ο Μεντιλίμπαρ προσπάθησε να διορθώσει την εικόνα του Ολυμπιακού στην επίθεση και πέρασε στο παιχνίδι τον Ποντένσε και τον Ελ Κααμπί. Στα πρώτα δέκα λεπτά οι Πειραιώτες έδειχναν να πατάνε πιο καλά στο γήπεδο και με τον Πορτογάλο να δίνει ενέργεια στην ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ φρέναρε τους Πειραιώτες πηγαίνοντας το παιχνίδι στην ένταση και στα νεύρα. Υπήρξαν έτσι αρκετές διακοπές στο ματς με τους Θεσσαλονικείς να φέρουν τον αγώνα στα μέτρα τους. 

Στο 65’ από ένα κόρνερ του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ έβγαλε κόντρα επίθεση με τον Κίνι να γλιστράει και να δίνει τη δυνατότητα στον Κωνσταντέλια να τροφοδοτήσει τον Ζίβκοβιτς που βγήκε απέναντι από τον Τζολάκη και με πλασέ έκανε το 2-0. Ένα γκολ που ήρθε, ενώ περίμενε στη γραμμή για να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Φορτούνης. Από το 2-0 και μετά ο ΠΑΟΚ άφησε τη μπάλα στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει τρόπο να απειλήσει. Η ομάδα του Πειραιά είχε μία ανούσια κυκλοφορία και οι Θεσσαλονικείς ήταν εξαιρετικοί ανασταλτικά διατηρώντας σχετικά εύκολα το 2-0, αν και οι Πειραιώτες στο 90’+3’ είχαν δοκάρι με τον Όρτα. Κάπως έτσι λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο επί της Άστον Βίλα έσβησε και η τελευταία ελπίδα του Ολυμπιακού για κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι - Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα - Μεϊτέ, Σβαμπ (80’ Οζντόεφ)– Κωνσταντέλιας (76’ Μουργκ), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς (75’ Ντεσπόντοφ)– Τόμας (59’ Σαμάτα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης - Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι (66’ Αποστολόπουλος)- Έσε, Τσικίνιο (74’ Καρβάλιο), Όρτα – Μασούρας (46’ Ποντένσε), Μαρτίνς (66’ Φορτούνης), Ναβάρο (46’ Ελ Κααμπί).

 

Η βαθμολογία 

1. ΑΕΚ                      34     77 - 33    75
2. ΠΑΟΚ                   34     81 - 32    74
3. Παναθηναϊκός       34     79 - 31    71
4. Ολυμπιακός           34     74 - 34    70
5. Άρης                      34     46 - 40    52
6. Λαμία                    34     41 - 72    35

Η επόμενη αγωνιστική:

Τετάρτη 15 Μαΐου

Oλυμπιακός - ΑΕΚ (20.00)

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (20.00)

Λαμία - Άρης (20.00)