Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ο ΠΑΣ πήρε μαζί του την Κηφισιά στη δεύτερη κατηγορία / Συνεχίζει στη Super League η ομάδα του Αγρινίου / Και την επόμενη σεζόν στα «σαλόνια» οι Θεσσαλοί! / Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: «Χ»ορταστικό ματς στην Αρκαδία .

  

Μπορεί οι Γιαννιώτες να είχαν ήδη υποβιβαστεί, ωστόσο έδειξαν μεγάλο πάθος στο "Μιχάλης Κρητικόπουλος" της Καισαριανής, πήραν την πρώτη τους νίκη έπειτα από 2,5 μήνες και με το τελικό 3-2, οδήγησαν την ομάδα των βορείων προαστίων στην επιστροφή της στη Super League 2.

Η Κηφισιά ήταν αυτή που είχε το βαθμολογικό κίνητρο στην αναμέτρηση και μπήκε με επιθετικές διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους ήρθε μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Νίνης εκτέλεσε το φάουλ και ο Τεττέι πήρε μια δύσκολη κεφαλιά, αλλά η

μπάλα πέρασε άουτ. Οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου απείλησαν και με σουτ του Ματέους Σάντος στο 12′ και ένα λεπτό μετά ήρθε η απάντηση από τον ΠΑΣ, με το πλασέ του Κύρκου που έφυγε δίπλα από την εστία. Σε ένα παιχνίδι που είχε καλό ρυθμό, η Κηφισιά ευτύχησε να προηγηθεί στο 26′ από στημένη φάση. Ο Νίνης με περίτεχνη απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0, με τον Αθανασίου να πέφτει στη γωνιά του και να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ. Πάντως, οι Γιαννιώτες βρήκαν την ισοφάριση άμεσα. Οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν υπέροχα, με τον Κόντε να τροφοδοτεί με τακουνάκι τον Ροσέρο. Αυτός πρόλαβε τον Νικοπολίδη και με ωραίο τσίμπημα της μπάλας έγραψε στο 36′ το 1-1, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. 

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την Κηφισιά να έχει μία μεγάλη ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Σάντος τροφοδότησε τον Τεττέι, αυτός έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Ο Αθανασίου βρήκε την μπάλα και το οριζόντιο δοκάρι την απομάκρυνε. Στο 65′ οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, ωστόσο το γκολ του Πρίτσα ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ πάνω στον Λιάσο. Η ομάδα των βορείων προαστίων συνέχισε να απειλεί και στο 70′ είχε μία σπουδαία στιγμή. Ο Πρίτσας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τεττέι με δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πρίτσας πήρε την μπάλα και με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το 2-1 στο 74′ με τον Μπεγκάλα. Σε φάση διαρκείας στα καρέ της Κηφισιάς, ο Τζίνο με ωραίο τακουνάκι βρήκε τον Μπεγκάλα, αυτός πλάσαρε και αφού η μπάλα βρήκε στο πόδι του Βαφέα, κατέληξε στα δίχτυα του Νικοπολίδη. Στο 82′ η Κηφισιά έφθασε στην ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οζέγκοβιτς. Οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ που θα τους κρατήσει ζωντανούς στη μάχη της παραμονής, αλλά ο Ροσέρο έβαλε τέλος στα όνειρά τους. Ο Κολομβιανός στο 90’+3′ έγραψε με σουτ μέσα από την περιοχή το τελικό 3-2. 

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης - Κλωναρίδης (λ. τ. 41’ Γκόμπελιτς) Βαφέας Σπίνος Μιλίτσεβιτς- Σολόα (84’ Γιόβαντσιτς), Πρίτσας- Νίνης (46’ Μενέντες) Κρισιούμα Τετέι- Οζέγκοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου- Πανάγου, Σαμποτσίνσκι, Εραμούσπε, Κιάκος (72’ Τζίνο)- Καραχάλιος (71’ Μπεγκάλα), Λιάσος- Τζίμας (69’ Μίνα), Κύρκος (70’ Σόρια), Ροσέρο- Κόντε. 

Συνεχίζει στη Super League η ομάδα του Αγρινίου

Ο Παναιτωλικός πήρε νίκη από χρυσάφι με τον Ατρόμητο (1-0) χάρη σε γκολ του Ταπίντζε και μεγάλες αποκρούσεις του Τσάβες και παραμένει στη Super League σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της Καισαριανής.

Στο κατάμεστο γήπεδο του Παναιτωλικού το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ νευρικό με αρκετή ένταση και δυναμισμό, χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν άγχος και απείλησαν δύο φορές με τον Λομόνακο, ενώ ο Ατρόμητος ήθελε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Με τρεις στόπερ και καλή τακτική οι δύο ομάδες εξουδετέρωσαν η μία την άλλη. Η πρώτη μεγάλη φάση έγινε στο 44’ με τον Τορεχόν να σουτάρει από την περιοχή μετά το γύρισμα του Λιάβα, αλλά ο Μαρκετζάνι να κάνει την απόκρουση με το πόδι στη γωνία. Και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λομόνακο δεν αξιοποίησε με καλό τελείωμα την πολύ ωραία επίθεση της ομάδας του με Πέρες, Ντίας, Τορεχόν και Μαυρία.

 Με καλή ευκαιρία του Ντίας άρχισε το δεύτερο μέρος για τον Παναιτωλικό, όμως στο 53’ πέτυχε το γκολ με κεφαλιά του Ταπίντζε μετά από πρώτη του Μαλή στην εκτέλεση κόρνερ. Ο Ατρόμητος είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Βέργο που σούταρε πάνω στον Οικονόμου ενώ είχε περάσει τον Τσάβες. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να κρατήσει, στο 80' ο Τσάβες απέκρουσε ένα μακρινό σουτ του Αθανασίου και στο 83' έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε καρφωτή κεφαλιά του Αντζιέλσκι. Στο 87' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κούντε. Στις καθυστερήσεις μια κεφαλιά του Αντζιέλσκι απομακρύνθηκε από το Τσάβες ενώ φάνηκε να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι. με δεύτερη κίτρινη αποβλήθηκε και ο Ταμπίντζε, ο Τσάβες έπαινε και τα... οφσάιντ, για να τελειώσει το ματς με τους έξαλλους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Μαλής, Οικονόμου (86' Μπακάκης), Ταμπίντζε, Μαυρίας, Πέρες (81' Τσιγγάρας), Λιάβας (68’ Χατζηθεοδωρίδης), Χουάνπι (86' Μπρ. Ντουάρτε), Τορεχόν, Λομόνακο (68’ Ζοάο Πέδρο), Ντίαζ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μαρκετζάνι, Κιβρακίδης (82' Τριμμάτης), Ασεβέδο (75’Γιουμπιτάνα), Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε, Έντερ, Κούεν (74’ Βρακάς), Βαλένσια, Βέργος (74’ Ανγκιέλσκι)

 Και την επόμενη σεζόν στα «σαλόνια» οι Θεσσαλοί!

Mια αγωνιστική πριν το φινάλε ο Bόλος εξασφάλισε την παραμονή του και μαθηματικά αφού όχι μόνο νίκησε, 1-0, τον σωσμένο Πανσερραϊκό στο «κεκλεισμένων των θυρών» (λόγω μη λειτουργίας των καμερών) Πανθεσσαλικό, αλλά την ίδια στιγμή έπαιρνε ...πασχαλινό δώρο από τον υποβιβασμένο ΠΑΣ Γιάννινα που νίκησε 3-2 την Κηφισιά.

Έτσι οι Θεσσαλοί αποσπάστηκαν 4 πόντους από την ομάδα των βόρειων προστίμων (που δεν καλύπτονται σε μία αγωνιστική) κι εξασφάλισαν την παραμονή του στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Παρότι μόνο οι γηπεδούχοι είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν οι φιλοξενούμενοι που ξεκίνησαν καλύτερα και πιο επιθετικά. 

Έτσι είχαν σουτ του Τομάς λίγο άουτ στο 2' και τέσσερα λεπτά μετά κεφαλιά του Άλεξιτς που έβγαλε ο Κόβακς σωτήρια στη δεξιά του γωνιά.

Προϊόντος του χρόνου η ομάδα του Κόντη, προσαρμοζόταν στο «παγωμένο» σκηνικό, λόγω της έλλειψης φιλάθλων, ισορρόπησε κι απείλησε εκείνη του Πάμπλο Γκαρσία αλλά ο 19χρονος γκολκίπερ Τσομπανίδης ήταν σε ετοιμότητα σε σουτ εκτός περιοχής του Γκλάβτσιτς αλλά και σε προβολή του Μπερτόγλιο σε διάστημα πέντε λεπτών (9'-14')

Ως το φινάλε του ημίχρονου πάντως οι Θεσσαλοί δεν βρήκαν ρυθμό κι έκαναν λάθη στα χάφ όπως εκείνο που οδήγησε τον Μορέιρα σε δυνατό σουτ πάνω από την εστία (33).

Έτσι το ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ. Το οποίο ήρθε στο 56' με πέναλτι του Γκαρσία.

H εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε για χέρι του Πεταυράκη (που δεν είχε οπτική επαφή με την μπάλα) σε κεφαλιά του Κόμπα. Mάλιστα ο διαιτητής επέμεινε στην απόφαση του παρότι το VAR τον έστειλε στο μόνιτορ.

Χωρίς άγχος οι γηπεδούχοι ακολούθως ήταν καλύτεροι κι είχαν ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον Τσοκάνη, ενώ ο Kόβακς ήταν σε ετοιμότητα σε προσπάθεια του Χατζηστραβού.

Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους παρότι οι φιλοξενούμενοι έχασαν με απευθείας κόκκινη τον Οικονόμου (90+7') και το φινάλε βρήκε άπαντες να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την παραμονή

ΒΟΛΟΣ (Xρήστος Κόντης): Κόβακς - Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα - Ντε Καμπς (77’ Tσοκάνης), Γκλάβτσιτς (46’ Τρουιγιέ) – Κόμπα (86’ Μύγας), Μπερτόγλιο (68’ Μωραΐτης), Ασενχούν - Γκαρσία

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΌΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Τσομπανίδης - Δεληγιαννίδης, Διαμαντής, Πηλέας (79’ Σοφιανός), Πεταυράκης – Στάικος (79’ Οικονόμου), Μορέιρα – Γούλερι (74’ Μούργος), Τομάς 6,5 (46’ Χατζηστραβός), Ουάρντα (88’ Μασκανάκης) - Άλεξιτς.

«Χ»ορταστικό ματς στην Αρκαδία

Στο πιο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι των πλέι άουτ, ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΟΦΗ έμειναν στο 1-1 στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Είχε αρκετές φάσεις το πρώτο ημίχρονο, με τον ΟΦΗ να σημαδεύει τα δοκάρια και τον Αστέρα Τρίπολης να βρίσκει δίχτυα. Οι Κρητικοί ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε κοντά στο γκολ σε αρκετές περιπτώσεις, είτε πριν, είτε μετά το 1-0 των Αρκάδων. Ο Μπάκου (5’) και ο Μεγιάδο (9’) έχασαν ευκαιρίες πριν από το εύστοχο πλασέ του Αλάγκμπε στο 12’ που έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο ΟΦΗ δεν πτοήθηκε από το γκολ που δέχτηκε και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Στο 14’ ο Τοράλ με σουτ σημάδεψε το δοκάρι και στο 24’ ήταν η σειρά του Ισέκα να δει την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι. 

Ο Αστέρας θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του στη διπλή ευκαιρία που χάθηκε με τους Παλάσιος και Κρέσπι στο 29’, με τον Λαμπρόπουλο αρχικά να απομακρύνει πάνω από τη γραμμή και εν συνεχεία το σουτ του Κρέσπι να φεύγει άουτ. Τελικά ο Αστέρας πήγε προηγούμενος στο σκορ με 1-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά το προβάδισμα δεν το κράτησε αρκετή ώρα στο δεύτερο μέρος.

Κι αυτό, γιατί έπειτα από γύρισμα του Μπάκου, ο Γκρόζντανιτς έβαλε άτσαλα το πόδι του και έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα για το 1-1 στο 53’. Αυτό έμελε να είναι και το τελικό σκορ, παρά τις προσπάθειες που έκαναν και οι δύο ομάδες να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Απαρατήρητος πέρασε ο Αθηναίος ρέφερι Παπαπέτρου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής - Λύρατζης, Καστάνιο, Γκρόζντανιτς, Χουχούμης - Γιαμπλόνσκι (71’ Μουνάφο), Αλάγκμπε - Ζουγλής (71’ Μπαρτόλο), Παλάσιος (80’ Γκος), Ρεγκίς - Μιριτέλο (81’ Αγγελάκης).

ΟΦΗ: Χριστογεώργος - Λαμπρόπουλος, Λουκάο, Βούρος, Τοράρινσον - Μεγιάδο, Τοράλ (74’ Αποστολάκης), Μπάκιτς (88’ Θεοδοσουλάκης) - Ριέρα (83’ Μοσκέρα), Μπάκου (74’ Γκλάζερ), Ισέκα (83’ Φελίπε)

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

6η Αγωνιστική play outs
Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 1-1
Βόλος – Πανσερραϊκός 1-0
Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα 2-3
Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

7

Πανσεραϊκός

32

35-53

35

8

Αστέρας Τρίπολης

32

38-55

35

9

ΟΦΗ

32

35-48

35

10

Ατρόμητος

32

36-52

34

11

Παναιτωλικός 

32

34-48

33

12

Βόλος

32

35-57

32

13

Κηφισιά

32

38-66

28

14

ΠΑΣ Γιάννινα

32

32-61

22

Advertisement