Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Τριπολιτσιώτης παραγωγός ταινιών Γιώργος Καραγιάννης - Συγκίνηση στην κηδεία του - Πλήθος καλλιτεχνών είπαν το τελευταίο «αντίο»

  

Ο Τριπολιτσιώτης παραγωγός ταινιών του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Γιώργος Καραγιάννης έφυγε από τη ζωή προ ημερών, σε ηλικία 95 ετών, ενώ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη για να τον αποχαιρετήσουν.

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες βρέθηκαν στο σημείο για να πουν το δικό τους αντίο στον παραγωγό κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, αλλά και ιδρυτή των ΚΑΠΑ Studios.

O ίδιος ανέδειξε πολλούς καλλιτέχνες τόσο της παλιότερης, όσο και της σύγχρονης εποχής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το ταλέντο τους. Στην εξόδιο ακολουθία μάλιστα, πολλοί από αυτούς έδωσαν το παρών. Φυσικά, κι άλλοι καλλιτέχνες που έχουν συνεργαστεί μαζί του βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ανάμεσά τους οι Τάσος Νούσιας, Λόλα Νταϊφά, Αργύρης Πανταζάρας, Γιάννης Στάνκογλου, Κωστής Σαββιδάκης, Δημήτρης Λάλος, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Μπέζος, Βασίλης Μπισμπίκης κ.α.

 Ο Γιώργος Καραγιάννης , είχε προσφέρει αρκετά στην γενετειρά του, Τρίπολη και στην περιοχή των Φιλικών. Εκεί, είχε χρηματοδοτήσει την φιλοτέχνηση ενός μνημείου: του μνημείου των προσφύγων. Μάλιστα, είχε ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης της Τρίπολης, σε ειδική εκδήλωση.

Επίσης, η πλατεία στην περιοχή των Φιλικών, έχει ήδη πάρει το όνομά του. Έχει μετονομαστεί σε ” πλατεία Γιώργου Καραγιάννη ”. Ο Γιώργος Καραγιάννης, ξεκίνησε απ’ την Σκούρας Φιλμ, εργάστηκε στην Φίνος Φιλμ, έφτιαξε το ΚΑΠΑ στούντιο κλπ.

Στην πλατεία των Φιλικών της Τρίπολης, στο παρελθόν, είχε γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Καλουδά ” Γιώργος Καραγιάννης : Αναμνήσεις μιας ζωής ”.Τον Γιώργο Καραγιάννη, στην ίδια εκδήλωση, είχε βραβεύσει και ο δήμος της Τρίπολης.

Ο παππούς και ο πατέρας του Γιώργου Καραγιάννη, γεννήθηκαν στην περιοχή των Δαρδανελίων, στο Τσανάκ – Καλέ, ενώ και η μητέρα του ήταν απ’ την Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Για το λόγο αυτό, ο ίδιος και όλη η οικογένειά του, είχαν δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στην περιοχή των Φιλικών της Τρίπολης, μιας και στη συνοικία αυτή, μένουν αρκετοί πολίτες, με καταγωγή απ’ την αλησμόνητη Μικρά Ασία.

Τον Γιώργο Καραγιάννη, είχαν τιμήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Σύλλογος των Φιλικών Τρίπολης και η ΑΕΚ Τρίπολης.

Αυτός και η οικογένειά του, ήταν πάντα στην Τρίπολη, όταν ελάμβαναν χώρα οι εκδηλώσεις μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή και βίωνε έντονα τα όποια συναισθήματα εξέπεμπαν όλες αυτές οι εκδηλώσεις μνήμης και θλίψης.

Θεωρείται δεδομένο, ότι εκτός απ’ τα συλλυπητήρια – ψηφίσματα, που θα εκδοθούν, απ’ τους φορείς, τους συλλόγους και τα σωματεία της Τρίπολης, θα υπάρξουν και προτάσεις για διάφορες δράσεις, στη μνήμη του Γιώργου Καραγιάννη.