Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς της Κορινθίας – Οκτώ συλλήψεις

 Συνελήφθη στη Λαμία 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων 

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της ΕΛΑΣ σε χωριά της Κορινθίας. Οι επτά από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για ρευματοκλοπή.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών και επικεντρώθηκε σε περιοχές του δήμου Βέλου-Βόχας και του δήμου Σικυωνιών Κορινθίας, σε οικισμούς όπου διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 8 άτομα, για τα ακόλουθα αδικήματα:

  • 7 άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,
  • 1 άτομο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, του Αστυνομικού Τμήματος Συκυωνιών, της Διμοιρίας Υποστήριξης Κορίνθου, της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Κορινθίας, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Αργολίδας.

Οι δράσεις αυτές, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν, τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.