Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1: Ισοπαλία σαν ήττα…

 Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1: Ισοπαλία σαν ήττα…  

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ισοφάρισε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων τη Λαμία σε 1-1 στη Φθιώτιδα, αλλά η ισοπαλία ήταν σαν ήττα για τους Θεσσαλονικείς στη μάχη για τον τίτλο.

Η Λαμία είχε εξελιχθεί σε «σάκο του μποξ» στα πλέι οφ, αλλά τελικά κατάφερε να κάνει τη ζημιά στον ΠΑΟΚ στο «Αθ. Διάκος», έστω κι αν ισοφαρίστηκε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ομάδα της Φθιώτιδας έκοψε βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς στην προσπάθεια που κάνουν για τον τίτλο, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να συνεχίζουν τις χαμηλές τους πτήσεις το τελευταίο διάστημα. 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς η ομάδα που είχε παρατάξει κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν με εμφανή τα σημάδια κόπωσης από το ματς με τη Μπριζ. Πήγε με Κοτάρσκι στα γκολπόστ, τους Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδη και Σοάρες στην τετράδα της άμυνας, τους Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο και Σβαμπ στα χαφ και τους Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλια και Σαμάτα στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά ο Λεωνίδας Βόκολος αποφάσισε να πάει με

4-2-3-1, κάνοντας μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Ο Τσιλούλης ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και βγήκε από την ενδεκάδα για να πάρει τη θέση του ο Κοντονίκος.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καταιγιστικός. Κυρίως από τα άκρα προσπαθούσε να απειλήσει τη Λαμία και θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να ανοίξει το σκορ. Η πρώτη με τον Μάρκος Αντόνιο στο 7’ και η δεύτερη με τον Οζντόεφ που έπιασε ανενόχλητος κεφαλιά μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα άουτ στο 29’ έπειτα από σέντρα του Σάστρε. Κατά τ’ άλλα δεν είχε να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο. Ίσα-ίσα που εμφανίστηκε αρκετά νωχελικός και δίχως ιδέες στο παιχνίδι του. Η Λαμία τελικά ήταν εκείνη που άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου και αφού έχασε αρχικά μία ευκαιρία με τον Μαρτίνεθ στο 30’, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σλίβκα, έπειτα από έξοχη ασίστ του Μάλτσι. Η Λαμία λοιπόν πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια και ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος να μπει στο δεύτερο μέρος έχοντας μπροστά του ένα βουνό να ανέβει…

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να μπει δυνατά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για να ισοφαρίσει, αλλά πήγαινε με ανορθόδοξο τρόπο να απειλήσει τον Κοσέλεφ. Ο Ντεσπόντοφ που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, είχε δύο τρεις περιπτώσεις για να γράψει γρήγορα το 1-1, αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ, αφού προηγήθηκε μία αποβολή του Αμαράλ στις καθυστερήσεις, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σβαμπ. Εννοείται ότι ο βαθμός της ισοπαλίας είναι καλύτερος από… μηδέν, αλλά δεν παύει να είναι σαν ήττα.

ΛΑΜΙΑ ((Βόκολος): ): Κοσέλεφ – Σιμόν, Κορνέζος (46’ Στάνκο), Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (75’ Αμαράλ) – Νούνιες, Τζανδάρης – Μαρτίνεθ (75’ Λέικ), Σλίβκα (86’ Τερεζίου), Κοντονίκος (69’ Τόσιτς) – Μάλτσι

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε (70’ Ότο), Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες (57’ Μπάμπα) – Οζντόεφ (75’ Μουργκ), Μάρκος Αντόνιο – Ντεσπόντοφ, Σβαμπ, Κωνσταντέλιας (57’ Τάισον) – Σαμάτα (57’ Τόμας)

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League:

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1

19:30 Άρης – Ολυμπιακός

20:30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. ΑΕΚ                      32      72 - 30    72
2. Παναθηναϊκός       32     79  - 27    71
3. ΠΑΟΚ                   32     76 - 30     68
4. Ολυμπιακός          31      69 - 70    66
5. Άρης                     32      44 - 39    48
6. Λαμία                   33      40 - 68    35