Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1: Απίθανη πτήση του «δικεφάλου του βορρά» στους «8» του Conference League

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/03/14/293669/main/paok-ntinamo.jpg 

To ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Conference League συνεχίζεται πανηγυρικά ! Το 2-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία αποδείχθηκε πολύ λίγο για τον «δικέφαλο του βορρά» που πραγματοποίησε απίθανη εμφάνιση στην Τούμπα, όπου και θριάμβευσε με 5-1. Έτσι, οι θεσσαλονικείς θα βρεθούν για δεύτερη φορά σε τρεις σεζόν στους «8» του Conference League !

Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καταιγιστική προηγήθηκε με 3-0 και

έδειχνε έτοιμη να φθάσει σε σκορ μαμούθ. Η Ντιναμό πάντως αντέδρασε στην επανάληψη, μείωσε σε 3-1, είχε καλές στιγμές για να μπει αυτή σε σκορ πρόκρισης, αλλά ο γκολκίπερ Κοτάρσκι ήταν εξαιρετικός.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ ανέβασε ξανά ταχύτητες, πέτυχε δύο ακόμα τέρματα και έφθασε στον θρίαμβο που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τον κόσμο που κατέκλυσε την Τούμπα, σε μια βραδιά γιορτής. 

Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έχει μπει καλύτερα στην αναμέτρηση, κρατάει τη μπάλα στα πόδια του και προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την εστία της Ντινάμο. Στο 19′ ο “Δικέφαλος του Βορρά” άγγιξε το 1-0 με τον Ζίβκοβιτς, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Νέβιστιτς. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν εντυπωσιακή και στο 23΄ο Κουλιεράκης σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με την κεφαλιά του να απομακρύνεται με τον τερματοφύλακα της Ντινάμο. Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που του άξιζε. Σε κόρνερ του Ζίβκοβιτς από τα αριστερά ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά-πάσα στο πρώτο δοκάρι για να έρθει στο δεύτερο ο Μπάμπα και με νέα κεφαλιά να την στείλει στα δίχτυα για το 1-0. Στο 33΄οι γηπεδούχοι διπλασίασαν το προβάδισμα τους. Η μπάλα έφτασε στον Κουλιεράκη, σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να του κάνει το χατίρι και να καταλήγει στα δίχτυα. Στο 37′ οι Κροάτες απείλησαν επί της ουσίας για πρώτη φορά με τον Πέτκοβιτς, με τον Κοτάρσκι να του λέει “ΟΧΙ”. Στο 42′ ο ΠΑΟΚ πήρε σκορ πρόκρισης. Ο Τάισον είδε στο δεύτερο δοκάρι τον Τόμας, ο οποίος με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με το καλημέρα η Ντίναμο μείωσε. Ο Πέτκοβιτς προσπάθησε να περάσει τον Κεντζιόρα αυτός απομάκρυνε τη μπάλα που πήγε στον Χότζα, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ και νίκησε τον Κοτάρσκι για το 3-1. Στο 56΄οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν και δεύτερο γκολ με τον Σούτσιτς, αλλά αυτός δεν κατάφερε να σκοράρει. Παρόλο που ο ΠΑΟΚ δεν είχε πείσει με την απόδοση του στο δεύτερο μέρος, πήρε σκορ πρόκρισης στο 72′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουλιεράκης ξανά, με περίεργο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Ντινάμο σκόραρε αλλά το τέρμα ακυρώθηκε, λόγω… χεριού. Στο 83′ ο ΠΑΟΚ έχασε τρομερή ευκαιρία. Ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά και γύρισμα στο πέναλτι με τον Μουργκ να κάνει το πλασέ ανενόχλητος και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ντίναμο. Το παιχνίδι τελείωσε στο 88′. Ο Ντεσπόντοφ κέρδισε το πέναλτι, ο Ζίβκοβιτς με ψυχραιμία κέρδισε τον Ζέβιστιτς και σφράγισε την πρόκριση του ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78’ Γιονί), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (82' Οζντόεφ), Μεϊτέ, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (78’ Μουργκ), Τάισον (67’ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (78’ Σαμάτα)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Σεργκέι Γιακίροβιτς): Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνέρ, Τεοφίλ, Πέρκοβιτς (80’ Ογκιβάρα), Μίσιτς, Σούτσιτς, Σπίκιτς, Μπατούρινα, Χότζα (80’ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς