Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Ενάντια στον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας η Ομοσπονδία Εμπορίου της Πελοποννήσου

 Ενάντια στον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας η Ομοσπονδία Εμπορίου της Πελοποννήσου

Δεν συμφωνεί η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου, στα όσα γνωστοποιούνται πάνω στον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας.

Με ανακοίνωσή της, η ΟΕΕΣΠ, εκφράζει την αντίθεσή της στην κατάργηση – υποβάθμιση (όπως την χαρακτηρίζει), οποιουδήποτε Εφετείου ή Πρωτοδικείου της χώρας.

Ζητά ουσιαστικό διάλογο πάνω στο θέμα του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης και τονίζει, ότι, το πρόβλημα αυτό, δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα όπως η κατάργηση ή η συγχώνευση διοικητικών φορέων.

Δηλώνει, ότι θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση των υποδομών και με κάλυψη των κενών δικαστικών θέσεων, μέσω προσλήψεων.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

(…) Είναι βέβαιο ότι ο νέος δικαστικός χάρτης αποσκοπεί στην αποδυνάμωση της περιφέρειας. Οι αλλαγές που θα επιφέρει το νέο νομοσχέδιο οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία περισσότερων εμποδίων που θα επηρεάσουν την ισότιμη πρόσβαση των απλών πολιτών στη δικαιοσύνη. Επίσης θα έχουν τεράστια επιβάρυνση στους δικηγόρους και στους δικαστικούς υπαλλήλους με σημαντικές επιπτώσεις στη παροχή νομικών υπηρεσιών και γενικότερα στο νομικό σύστημα της χώρας (…).

Η Ομοσπονδία των Εμπορικών Συλλόγων και της Επιχειρηματικότητας, γνωστοποιεί, ότι, θα στηρίξει τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των συλλόγων – μελών της και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της, ενάντια στην όποια υποβάθμιση – όπως την χαρακτηρίζει – του νέου δικαστικού χάρτη.