Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Ψήφισμα Δ.Σ Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κατά της συγχώνευσης των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης – αποχέτευσης

 Νίκη του Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κατά του ΠΑ.ΚΟ.Ε -  KorinthosTV 

Αντίθετο είναι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στην προοπτική της συγχώνευσης των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας.

Μάλιστα, πρόσφατα, εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Το ψήφισμα, εκδόθηκε, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο, ζητά, όπως βοηθηθούν οι ΔΕΥΑ και όπως ψηφιστούν άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις για την επίλυση διάφορων θεμάτων.

Ζητά να επιτραπεί στις ΔΕΥΑ να προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό, να ενταχθούν σε μειωμένο βιομηχανικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος, να κατοχυρωθεί νομοθετικά ο χαρακτήρας του νερού ως φυσικό αγαθό που δεν είναι εμπορικό προιόν, να κατοχυρωθεί ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στο νερό.

Το ψήφισμα, μιλά για ένα δημόσιο, φυσικό, κοινωνικό αγαθό, συνδεδεμένο με τη ζωή.

Ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ζητά απ΄ τους βουλευτές της περιοχής και τους αυτοδιοικητικούς να τοποθετηθούν δημόσια και να ζητήσουν την κατεπείγουσα συζήτηση του θέματος στα συμβούλια της αυτοδιοίκησης.

Συγχρόνως, καλεί και τους δημότες να αγωνιστούν απέναντι στην καταπάτηση των ιστορικών δικαιωμάτων του δήμου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ψήφισμα.