Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Sanremo 2024 | Οι καλλιτέχνες που θα διαγωνισθούν! Il Volo, Mahmood και Diodato συμμετέχουν ξανά στο Sanremo, με το βλέμμα και στην... Eurovision!

 Sanremo 2024 | Στις 3 Δεκεμβρίου τα ονόματα των καλλιτεχνών!

 Το ιστορικό φεστιβάλ του Sanremo μονοπωλεί (για ακόμη μία χρονιά) τα φώτα της δημοσιότητας όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά παγκοσμίως! Η 74η έκδοση του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί το 5ήμερο από  6 έως 10 Φεβρουαρίου 2024. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ θα είναι και φέτος ο Amadeus. Όλες οι βραδιές θα φιλοξενηθούν φυσικά στο Θέατρο Ariston στο Σαν Ρέμο της Ιταλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος κατατέθηκαν περισσότερα από 400 τραγούδια για το φεστιβάλ του 2024.

Οι συμμετέχοντες του Sanremo 2024

Πριν από λίγο έγινε η ανακοίνωση από τον ίδιο τον Amadeus των 27 καλλιτεχνών που θα διαγωνισθούν στο Sanremo 2024, οι οποίοι είναι:

Geolier

Dargen Jamaica

Emma

Fiorella Mannoia

Fred De Palma

Angelina Mango

La Sad

Diodato

Il Tre

Renga e Nek

Sangiovanni

Alfa

Il volo

Alessandra Amoroso

Gazzelle

Negramaro

Irama

Rose Villain

Mahmood

Loredana Bertè

The Kolors

Big Mama

Ghali

Annalisa

Mr. Rain

Maninnni

I Ricchi e Poveri

Ανάμεσα στα 27 ονόματα που ανακοινώθηκαν ξεχωρίζουν αυτά των πρώην εκπροσώπων της Ιταλίας στη Eurovision, δηλαδή των Il Volo (2015), του Mahmood (2019 και 2022) και του Diodato (2020).

Τα τελευταία τρία ονόματα που θα ολοκληρώσουν το line up – 30 συνολικά σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της RAI– θα προκύψουν από το Sanremo Giovani 2023. Συνολικά, 12 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στις 19 Δεκεμβρίου 2023 διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στο SanRemo! Οι συμμετέχοντες του Sanremo Giovani είναι:

    1. Dipinto – “Criminali”

    1. Fellow – “Alieno”

    1. Nausica – “Favole”

    1. Omini – “Mare Forza 9oi”

    1. bnkr44 – “Effetti speciali”

    1. Clara – “Boulevard”

    1. Grenbaud – “Mama”

    1. Jacopo Sol – “Cose che non sai”

    1. Lor3n – “Fiore d’inverno”

    1. Santi Francesi – “Occhi tristi”

    1. Tancredi – “Perle”

    1. Vale –  “Stronza”

Φέτος, επίσης, θα έχουμε πολλές αλλαγές στις βραδιές του φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, την Prima Serata θα ακούσουμε όλα τα υποψήφια τραγούδια των καλλιτεχνών ενώ την Seconda και τη Terza Serata θα ακούσουμε για 2η φορά τα τραγούδια από τους καλλιτέχνες, χωρισμένους σε δύο group. Οι άλλες δύο βραδιές θα παρουσιαστούν χωρίς αλλαγές. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η δημοσκοπική επιτροπή του φεστιβάλ, θα αντικατασταθεί από την επιτροπή του ραδιοφώνου.

Το πανόραμα του Sanremo 2024

    • 6 Φεβρουαρίου – Prima Serata

    • 7 Φεβρουαρίου – Seconda Serata

    • 8 Φεβρουαρίου – Terza Serata

    • 9 Φεβρουαρίου – Quarta Serata

    • 10 Φεβρουαρίου – Serata Finale
Διαβάστε αναλυτικά εδώ: https://www.gpstomusic.gr
ΠΗΓΗ: gpstomusic.gr