Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Europa League: Προκρίθηκαν τα φαβορί, νίκησε στο τέλος η Μαρσέιγ τον Άγιαξ

 Europa League: Προκρίθηκαν τα φαβορί, νίκησε στο τέλος η Μαρσέιγ τον Άγιαξ 

Τα φαβορί επέβαλαν τον δικό τους νόμο στην 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Αρκετές ομάδες κλείδωσαν τις προκρίσεις στη διοργάνωση.

Η Μαρσέιγ επικράτησε με 4-3 του Άγιαξ με γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στο 90+8’ και μαζί με τη Μπράιτον θα συνεχίσουν στο Europa, ενώ ο Άγιαξ θέλει τη νίκη με την ΑΕΚ για να συνεχίσει στο Conference League.

Στον 3ο όμιλο η Σπάρτα Πράγας έβαλε φωτιά μετά το 1-0 επί της πρωτοπόρου Μπέτις και είναι ζωντανή για την πρόκριση. Μπέτις, Ρέιντζερς (έφερε 1-1 με τον Άρη Λεμεσού στη Γλασκώβη) και Σπάρτα Πράγας θα παλέψουν για τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Στον 5ο όμιλο η Λίβερπουλ επικράτησε με 4-0 της ΛΑΣΚ Λίντσερ και εξασφάλισε την πρωτιά, ενώ στο Γιουρόπα συνεχίζει και η Τουλούζ μετά το 0-0 επί της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ. Οι Βέλγοι θα παλέψουν για την τρίτη θέση με την ΛΑΣΚ.

Στον 7ο όμιλο η Σλάβια Πράγας πέρασε νικηφόρα από τη Μολδαβία (3-2 τη Σέριφ) και η Ρόμα ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Σερβέτ στη Γενεύη. Οι Τσέχοι και οι Ρωμαίοι προχωρούν στο Γιουρόπα και η Σερβέτ στο Κόνφερενς.

Τέλος, στον 8ο όμιλο θα γίνει μάχη ανάμεσα σε Καραμπάγκ και Μόλντε για μία θέση στο Γιουρόπα. Εκεί όπου θα συνεχίσει η Λεβερκούζεν που έκανε το απόλυτο με το διπλό στη Σουηδία επί της Χάκεν (2-0).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

1oς ΟΜΙΛΟΣ: Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 5-0, Μπάτσκα Τόπολα – Γουέστ Χαμ 0-1

2ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΕΚ – Μπράιτον 0-1, Μαρσέιγ – Άγιαξ 4-3

3ος ΟΜΙΛΟΣ: Σπάρτα Πράγας – Μπέτις 1-0, Ρέιντζερς – Άρης Λεμεσού 1-1

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Αταλάντα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1, Στουρμ Γκρατς – Ράκοβ 0-1

5ος ΟΜΙΛΟΣ: Λίβερπουλ – ΛΑΣΚ Λίντσερ 4-0, Τουλούζ - Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ 0-0

6ος ΟΜΙΛΟΣ: Μακάμπι Χάιφα – Ρεν 0-3, Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Σερβέτ – Ρόμα 1-1, ΣερίφΤιρασπόλ – Σλάβια Πράγας 2-3

8ος ΟΜΙΛΟΣ: Μόλντε – Καραμπάγκ 2-2, Χάκεν – Λεβερκούζεν 0-2