Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Συλλυπητήρια επιστολή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Δημοκρατίας της Τσεχίας

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

 

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


 

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή στην ομόλογό του Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Δημοκρατίας της Τσεχίας, κυρία Marketa Pekarova Adamova, για την αιματηρή ένοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο της Πράγας.

 

Στην επιστολή του ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας αναφέρει τα εξής:

 

«Εκ μέρους των μελών της Βουλής των Ελλήνων και εμού του ιδίου, θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας και τα αισθήματα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και σε όσους πολίτες δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες, από την ένοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο της Πράγας.

Τις στιγμές αυτές τασσόμεθα αλληλέγγυοι στο πλευρό του λαού της Δημοκρατίας της Τσεχίας, που συγκλονίστηκε από αυτή την ανείπωτη τραγωδία, και καταδικάζουμε με αποτροπιασμό κάθε αιματηρή επίθεση και πράξη βίας.

Θα παρακαλούσα να μεταφέρετε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων, καθώς και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών»

 

  Με ειλικρινείς χαιρετισμούς, 

                                                                  

Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας»

     

 


Courtesy Translation

 

                                                                                                                                                                                                                                               Athens, 22 December 2023

 

Honourable Madam President,

On behalf of the members of the Hellenic Parliament and myself, I would like to express our most sincere condolences and support to the families of the victims and to all those citizens who are gravely affected, in these difficult times, by the repeated armed attacks that struck the University of Prague.

In these moments, we stand in solidarity with the people the of Czech Republic, who were shaken by this unspeakable tragedy and we fiercely condemn, every deadly attack, act of violence and hatred.       

I would ask you to please convey our condolences to the relatives of the victims, and our wishes for a speedy recovery to the injured.

 

           Sincerely yours,


Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης