Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Ημερίδα Διαβούλευσης για την ΕΠΜ Περιοχής Natura Κορινθιακού Κόλπο



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ                                                                       

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»                          

      Αίγιο, 23 Οκτωβρίου 2023

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Διαδικτυακή ημερίδα με αντικείμενο συζήτησης την «∆ιαβούλευση επί των προτάσεων της ΕΠΜ 10β για τις περιοχές του ∆ικτύου Natura 2000 των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας (μέρους)», διοργάνωσε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου η ανάδοχος εταιρεία NERCO – Ν. ΧΑΛΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Μ.

Από την ομάδα εργασίας έγινε η παρουσίαση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών όλων των προστατευόμενων περιοχών που περιλαμβάνονται στην περίπτωση ΕΠΜ 10β, ενώ έκαναν παρέμβαση, ενημερώνοντας για την θέση της Κυβέρνησης τόσο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Δρ. Πέτρος Βαρελίδης.

Παρέμβαση στην διαδικτυακή Διαβούλευση έκανε και ο Πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. κ. Σταμάτης Χαλβατζής για την περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου θέτοντας υπόψη του αναδόχου και της ομάδας εργασίας τα προβλήματα ρύπανσης που αντιμετωπίζει ο Κορινθιακός Κόλπος, εστιάζοντας ειδικότερα στην απειλή επιβάρυνσης που προέρχεται από τις συνεχώς επεκτεινόμενες ανεξέλεγκτα ιχθυοκαλλιέργειες, καθώς και από τις τελευταίες αιτήσεις εγκατάστασης φαραωνικών μονάδων (ΠΟΑΥ και πάρκα φωτοβολταϊκών).

Ως γνωστόν για το θέμα του έργου της ΕΠΜ 10β ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. έχει συστήσει ειδική Επιστημονική ομάδα, η οποία θα καταθέσει αναλυτικά τις απόψεις μας στα πλαίσια της δημόσιας Διαβούλευσης.

 Εκ του γραφείου τύπου Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

ΣΠΟΑΚ