Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Παναθηναϊκός – Ρεν 1-2: Επικράτησαν «στα σημεία» οι Γάλλοι, σε ματσάρα στην Λεωφόρο


Απολαυστικό παιχνίδι έγινε στην Λεωφόρο, όπου ο Παναθηναϊκός και η Ρεν τα έδωσαν όλα για την επικράτηση και τελικά η… μπίλια κάθισε στην πλευρά των Γάλλων (1-2). Με την νίκη τους οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν τους «πράσινους» στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου (έξι έναντι τεσσάρων βαθμών), ενώ δεν διεξήχθη η έτερη αναμέτρηση ανάμεσα σε Βιγιαρεάλ και Μακάμπι Χάιφα.

Ήταν ένα ματς γεμάτο φάσεις, φρενήρη ρυθμό και θέαμα, το οποίο πήρε στα σημεία η Ρεν, χάρη σε δύο «εκτελέσεις» από την

καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού. Στοο Λε Φε έκανε τη σέντρα από δεξιά, αδράνεια στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού και ο Γκουιρί από τη μικρή περιοχή εκτέλεσε στην κίνηση με το δεξί για το 0-1.
Στο 49΄ ο Ριντέρ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά με αριστερό εσωτερικό φάλτσο και ο Καλιμουεντό με φανταστικό τακουνάκι στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπρινιόλι (0-2).

Παρά το 0-2, πάντως, που διαμορφώθηκε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν εγκατέλειψαν την μάχη πέρασαν μαζικά μπροστά, το ματς έγινε… ροντέο. 

Στο 61΄ ο Ασινιόν πάτησε το πόδι του Παλάσιος και έπειτα από έλεγχο var υποδείχθηκε το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Φώτης Ιωαννίδης στη δεξιά γωνία και μείωσε σε 2-1.

Ιδιαίτερα έπειτα από την μείωση του σκορ σε 1-2, κάθε φάση... μύριζε και γκολ. Και από τις κατά κύματα επιθέσεις του Παναθηναϊκού και από τις… φονικές αντεπιθέσεις των Γάλλων. Οι δύο γκολκίπερ Μανταντά και Μπρινιόλι έδειξαν την κλάση τους και το σκορ έμεινε στα όρια του 1-2, ενώ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο προς τη μια ή την άλλη πλευρά. Με βάση των απόλυτο αριθμό ευκαιριών, πικραμένος έμεινε ο Παναθηναϊκός που θα μπορούσε να πάρει έστω τον πόντο στο φινάλε, καθώς στο 97΄ο Μαντσίνι έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι !.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Βαγιαννίδης (79’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς - Αράο, Τσέριν (62’ Βιλένα), Τζούριτσιτς (74’ Σπόραρ) – Παλάσιος (62’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (62’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης
ΡΕΝ (Μπρούνο Ζενεσιό): Μανταντά - Ασινιόν, Ομαρί, Μπελοσιάν, Τριφέ (90’ Τεατέ)- Μάτιτς, Μπουριζό (λ. τ. 30’ Σανταμαριά), Λε Φε (λ. τ. 46΄Λεμπέ)- Γκουιρί, Καλιμουεντό (λ. τ. 80’ Ντουέ), Μπλας.