Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-3: Σαρωτικός και στην Ήπειρο , Πάντα στην κορυφή - Μεγάλωσε τη διαφορά από τους διώκτες του

 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-3: Σαρωτικός και στην Ήπειρο 

Το εντυπωσιακό σερί που «τρέχει» από το 2018 στην επαρχία συνεχίστηκε και στα Γιάννενα με τον Ολυμπιακό να επικρατεί του ΠΑΣ με σκορ 3-0. Η ομάδα του Πειραιά με δύο γκολ του Ποντένσε στο 17’ και στο 23’ και ένα του Ροντινέι στο 90+3 πήρε τη νίκη, την πρώτη της φετινή στο πρωτάθλημα μακριά από το Φάληρο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυριαρχικοί στα Γιάννενα με πειστική εμφάνιση απέναντι σε μία ομάδα που επί της ουσίας δεν τους απείλησε ιδιαίτερα. Η ομάδα του Μαρτίνεθ έκανε ένα εξαιρετικό

παιχνίδι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσει και περισσότερα γκολ. Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός πήρε ένα εύκολο διπλό στην πρώτη του έξοδο στην επαρχία.

Με τη γνωστή διάταξη, 4-4-2 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με τον Αλεξανδρόπουλο δίπλα στον Μαντί, τον Φορτούνη δεξιά και τον Ποντένσε αριστερά, ενώ ο Μπιέλ έπαιξε κοντά στον Ελ Κααμπί. Από την άλλη ο Θανάσης Στάικος παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-2-3-1 με Μπιλμπάο δίπλα στον Λιάσο και στην επίθεση τους Τζίμα, Παμλίδη, Ροσέρο να παίζουν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπάλαν. 

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που από το ξεκίνημα του παιχνιδιού επέβαλλε το ρυθμό του. Η ομάδα του Πειραιά πήρε την κατοχή της μπάλας, κυριάρχησε στο γήπεδο και άρχισε να πιέζει τον ΠΑΣ. Οι επιθέσεις των «ερυθρόλευκων» κατά κύριο λόγο εκδηλώνονταν από τη δεξιά πλευρά με Φορτούνη, Ροντινέι. Και οι δύο μπήκαν πολύ καλά και βρήκαν χώρους από δεξιά για να φτιάξουν φάσεις. Τελικά ο Ποντένσε στο 17’ κατάφερε να σκοράρει, ενώ μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε φανεί.

Το γκολ του Ποντένσε απελευθέρωσε κι άλλο τον Ολυμπιακό και στο 23’ Μπιέλ και Φορτούνης συνδυάστηκαν ωραία και ο Πορτογάλος με σουτ σκόραρε ξανά για το 0-2. Σύμφωνα με την εικόνα του ματς οι Πειραιώτες δίκαια πήραν το προβάδισμα στο σκορ, ενώ ο ΠΑΣ για ένα δεκάλεπτο μετά το δεύτερο γκολ έδειξε να παίρνει θάρρος και να βγαίνει στην επίθεση. Η ομάδα της Ηπείρου εκδήλωσε κάποιες αντεπιθέσεις, αλλά χωρίς στην ουσία να μπορέσει να προκαλέσει προβλήματα στην ομάδα του Πειραιά. Γρήγορα η ομάδα του Μαρτίνεθ πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα και δημιούργησε κι άλλες φάσεις που θα μπορούσε να έχει σημειώσει κι άλλα τέρματα. Τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στην επανάληψη ο Μαρτίνεθ ξεκίνησε με δύο αλλαγές βάζοντας στο παιχνίδι Πορόζο και Γιόβετιτς αντί των Φρέιρε και Φορτούνη. Αλλαγές που έγιναν για να προφυλάξει τους δύο ποδοσφαιριστές ενόψει και του αγώνα με τη Μπάτσκα Τόπολα. Ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ορεξάτος με τον Ροντινέι να παίζει κυρίως με την ίδια ένταση και στο 58’ να βγάζει σέντρα για τον Ελ Κααμπί η κεφαλιά του δεν νίκησε τον Κλέιμαν. Την ίδια ώρα και ο ΠΑΣ άλλαξε τη συμπεριφορά του στο γήπεδο. Η ομάδα του Στάικου δεν ήταν τόσο παθητική όσο στο πρώτο μέρος. Αποφάσισε να γίνει πιο απειλητικός ο ΠΑΣ και είναι αλήθεια ότι δημιούργησε καταστάσεις μπροστά από την εστία του Πασχαλάκη.

Στο 66’ ο Μαρτίνεθ πέρασε εκτός αγώνα και τους Ελ Κααμπί, Ποντένσε κάνοντας διαχείριση ενόψει και του αγώνα της Πέμπτης. Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αρκετά με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο και επί της ουσίας να μην κινδυνεύει από τους Ηπειρώτες. Όσο περνούσε η ώρα τόσο έπεφτε και η ένταση και είναι αλήθεια ότι από τον Ολυμπιακό στο… κόκκινο έπαιζαν οι Ροντινέι, Μπιέλ, Καμαρά και ο πρώτος δικαιώθηκε σκοράρονταςι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κάνοντας το τελικό 0-3. Οι Πειραιώτες επί της ουσίας έφτασαν άνετα στην επικράτησε επί του ΠΑΣ και πήρε έτσι το πρώτο τους διπλό στο πρωτάθλημα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν – Σόρια, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Τσαούσης – Μπιλμπάο, Λιάσος (62’ Μπεγκάλα) – Τζίμας (75’ Γκάρο), Παμλίδης, Ροσέρο (62’ Έφορντ)– Μπάλαν (75’ Κόντε)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ντόη, Φρέιρε (46’ Πορόζο), Ορτέγκα – Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης (46’ Γιόβετιτς), Ποντένσε (66’ Καρβάλιο) – Μπιέλ (84’ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί (66’ Μασούρας).

Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από τους «Ζωσιμάδες», έφτασε τους 19 βαθμούς και οδηγεί την κούρσα της Super League 1. Μεγάλωσε η διαφορά από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ μετά το ισόπαλο 2-2 της Λεωφόρου. Παραμένει εκτός εξάδας ο Άρης. 

Το ισόπαλο 2-2 της Λεωφόρου ήταν «λουκούμι» για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες πέρασαν άνετα από τους «Ζωσιμάδες» με πρωταγωνιστή τον Ποντένσε (0-3) έφτασαν τους 19 βαθμούς και παραμένουν στο «τιμόνι» της κούρσας. Στο -5 οι Θεσσαλονικείς από το «ρετιρέ» ενώ στο -6 αλλά με παιχνίδι λιγότερα είναι οι «πράσινοι».

Μετά το βαρύ 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Άρης έχασε βαθμούς -για πρώτη φορά- και στο «Κλ. Βικελίδης». Το 1-1 με την Κηφισιά κράτησε τους «κίτρινους» του Άκη Μάντζιου στους 8 βαθμούς και στην 8η θέση ύστερα από επτά αγωνιστικές. 

Σε αντίθεση με τον Άρη, η Λαμία συνέχισε την εξαιρετική της πορεία και έβαλε άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς στο... σακούλι. Το τέρμα του Καρλίτος κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν αρκετό για να πανηγυρίσει το συγκρότημα του Λεωνίδα Βόκολου μια «ανάσα» από την πρώτη εξάδα! 

Το προφίλ της 7ης αγωνιστικής

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ (1/10)

Λαμία - Παναιτωλικός 1-0
(7' Καρλίτος)

Άρης - Κηφισιά 1-1
(23' Μορόν - 75' Οζέγκοβιτς)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2
(32' Παλάσιος, 90'+6' Γερεμέγεφ - 19' Τόμας, 58' Ζίφκοβιτς)

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-2
(27', 23' Ποντένσε)

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (2/10)

18.00: Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης

20.00: ΟΦΗ - ΑΕΚ

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ολυμπιακός

7

21-2

19

ΠΑΟΚ

7

13-5

14

Παναθηναϊκός

6

16-4

13

ΑΕΚ

5

9-6

11

Πανσερραϊκός

6

11-10

9

ΟΦΗ

6

8-9

9

Λαμία

7

7-11

9

Άρης

7

10-11

7

Αστέρας Τρίπολης

6

10-13

7

Κηφισιά

7

9-16

5

ΠΑΣ Γιάννινα

7

8-11

5

Παναιτωλικός

6

2-11

3

Ατρόμητος

5

4-10

2

Βόλος Ν.Π.Σ.

6

6-14

2