Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου: Να αποτραπεί το «τερατούργημα» με τις σταθερές κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου.


4-9-2023

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

  Θέμα: Να αποτραπεί το «τερατούργημα» με τις σταθερές κατασκευές στο παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του Λουτρακίου με τις σταθερές κατασκευές, που έχουν γίνει στα πλαίσια του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, να καταλαμβάνουν τεράστια έκταση, εξαφανίζοντας κυριολεκτικά ελευθέρους χώρους και πλατείες!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της παρέμβασης αποτελεί η «πλατεία Κρήνης», όπου μετά την κατασκευή του τεράστιου στεγάστρου πλάτους 14 μέτρων, ο ελεύθερος χώρος της πλατείας έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί, δημιουργώντας παράλληλα ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα για τους χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Είναι αποκαλυπτικές του εγκλήματος που επιχειρείται, οι φωτογραφίες που δείχνουν την παρέμβαση στην συγκεκριμένη πλατεία, τις οποίες επισυνάπτουμε.

Θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων και επισκεπτών, οι οποίοι με υπογραφές τους έφεραν το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο, απαιτώντας να υλοποιηθούν οι προτάσεις τους και να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιητικές και διορθωτικές αλλαγές, ώστε να αποκατασταθεί ο ελεύθερος χώρος και μην γίνει αυτό το τερατούργημα στην πλατεία Κρήνης και συνολικά στο παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου.

 

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη,

-      Συμφωνείτε με τα αιτήματα των κατοίκων να ξηλωθούν οι σταθερές κατασκευές για να αποκατασταθεί στο ελάχιστο η αισθητική της περιοχής καθώς  και η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών;

-      Εάν ναι θα προχωρήσετε στις αναγκαίες ενέργειες και υποδείξεις προς την διαχειριστική αρχή, τον μελετητή και τον Ανάδοχο του έργου, ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων και να μην προχωρήσει αυτό το τερατούργημα;

 

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Γόντικας Νίκος

Κελλάρης Γιάννης

Η πλατεία Κρήνης πριν το έργο

 

 

Η πλατεία Κρήνης μετά το έργο..

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ