Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ολυμπιακός-Άρης 4-1: Επιθετικό ρεσιτάλ στο β' ημίχρονο. / ΠΑΟΚ - Βόλος 3-0: «Καθάρισε» εύκολα και βλέπει Λεωφόρο


Ολυμπιακός-Άρης 4-1: Επιθετικό ρεσιτάλ στο β' ημίχρονο 

Το… βιολί του στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός που πάει από «τεσσάρα» σε «τεσσάρα». Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με σκορ 4-1 του Άρη σε ένα ματς που πέρασε ένα ήσυχο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε στο 21' με το αυτογκόλ του Μπράμπετς, αλλά στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Ο Άρης έφερε το ματς στα ίσια με τον Πάρντο στο 47', είχε δοκάρι στο 53' με τον Νταρίντα και ο Ολυμπιακός τα… χρειάστηκε. Έτσι σοβαρεύτηκε και ακολούθησε ένα απολαυστικό μισάωρο από την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ένα μισάωρο που είχε τρία γκολ, τα δύο από τον Ελ Κααμπί (62', 70) και ένα από τον Γιόβετιτς (84'). Είχε απίθανες χαμένες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το τετ του Μπιέλ και ένα χαμένο πέναλτι από τον Φορτούνη στο 90'. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε σε ακόμα μία νίκη και μάλιστα με μεγάλο σκορ στο Φάληρο και παραμένει αήττητος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η έκπληξη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην ενδεκάδα είχε να κάνει με τον Σολμπάκεν, ο οποίος πήρε φανέλα βασικού. Κατά τα άλλα επέστρεψε στο αρχικό σχήμα ο Φρέιρε με τον Κίνι να παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Έσε επίσης να παίρνει φανέλα βασικού. Από την άλλη πλευρά ο Μάντζιος έπαιξε στα χαφ με Βερστράτε, Νταρίντα και Μοντόγια, ενώ Σολεϊμάνοφ, Μενέντες και Μορόν κινήθηκαν στην επίθεση.


Ο Ολυμπιακός έβγαλε ένταση στο παιχνίδι του από το ξεκίνημα, πιέζοντας ψηλά τον Άρη για να τον αναγκάσει σε εύκολα λάθη. Παράλληλα είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να βρει χώρους στην καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Στο 7' θα μπορούσε ο Ελ Κααμπί να έχει σκοράρει σε μία φάση που ήταν προϊόν της πίεσης των Κίνι, Φορτούνη. Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαζε με τους παίκτες του Μαρτίνεθ να έχουν συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας, αλλά να μην είναι εύκολο να βρουν χώρους.


Από την πλευρά του ο Άρης ήταν εντελώς ακίνδυνος όλο αυτό το διάστημα. Δεν υπήρχε ούτε καν υποψία πως η ομάδα του Μάντζιου θα απειλούσε τον Πασχαλάκη. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν εκδήλωσε μία υποδειγματική αντεπίθεση μετά από μπαλιά του Σολμπάκεν στον Φορτούνη, ο οποίος τροφοδότησε τον Μασούρα που έκανε το γύρισμα στην περιοχή, αλλά ο Μπράμπετς άθελα του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα. Με αυτόν τον τρόπο οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά δεν κατέγραψαν κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Ο Άρης από την άλλη εμφανίστηκε στο γήπεδο από το 35' και μετά, αλλά χωρίς να δημιουργήσει σοβαρά θέματα στον Πασχαλάκη που πέρασε το πιο άνετο πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη τη φετινή σεζόν.

Στην επανάληψη ο Άρης παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Αν και στα πρώτα 45 λεπτά ήταν ακίνδυνος στο β' μέρος μπήκε διαφορετικά και στο 47' ο Πάρντο με ένα τρομερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-1. Αιφνιδιάστηκαν οι Πειραιώτες από το γρήγορο τέρμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης που είχε μπει πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σουλεϊμάνοφ ήταν αυτός που είχε αναλάβει να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων και στο 53' λίγο έλειψε από τη δική του πάσα ο Νταρίντα να κάνει το 1-2, αλλά τον σταμάτησε το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Το ματς από εκεί που ήταν στα χέρια του Ολυμπιακού φάνηκε να παίρνει άλλη τροπή στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ωστόσο είχε πολύ καλή αντίδραση. Το σκηνικό άλλαξε αμέσως με τον Ολυμπιακό να παίρνει μέτρα στο γήπεδο να αρχίζει να πιέζει. Στο 62' από κόρνερ του Φορτούνη ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά έκανε το 2-1 και από εκεί όλα πήραν το δρόμο τους. Ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι, στο παιχνίδι πέρασε και ο Ποντένσε και οι Πειραιώτες έκαναν ένα πραγματικό πάρτι. Στο 70' ο Ελ Κααμπί πέτυχε κι άλλο γκολ κάνοντας το 3-1 και το σκηνικό δεν άλλαζε. Ο Ολυμπιακός πίεζε και ο Άρης τα είχε χάσει. Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη και στο 84' ο Γιόβετιτς από ασίστ του Μπιέλ έκανε το 4-1, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ισπανός έχασε την ευκαιρία για το 5-1. Στο 90' ο Κουέστα απέκρουσε και πέναλτι του Φορτούνη και κάπως έτσι το 4-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Αλ Χακίμι.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος (78' Ντόη), Φρέιρε, Κίνι (74' Ορτέγκα) – Έσε, Καμαρά, Φορτούνης, Σολμπάκεν (55' Μπιέλ) – Μασούρας (55' Ποντένσε), Ελ Κααμπί (78' Γιόβετιτς)

Άρης: Κουέστα – Οντουμπάτζο (46' Πάρντο), Μπράμπετς (37' Βέλεθ), Φαμπιάνο, Ματαρίτα – Βερστράτε (86' Σεπ), Νταρίντα, Μοντόγια – Σουλεϊμάνοφ (71' Ζαμόρα), Μενέντες (71' Κάρλσον), Μορόν.

=====

Με φόρα από το «διπλό» στα Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα του Βόλου 3-0 και παρέμεινε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Δύο γκολ και ισάριθμα δοκάρια για τους Θεσσαλονικείς στο α' μέρος, ενώ... σεφτέ έκανε ο Σαμάτα που σημείωσε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Στον... πάτο κολλημένος ο Βόλος που δεν απείλησε σε κανένα σημείο και θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί!

Ο ΠΑΟΚ από το 15' και μετά ανέβασε την πίεση του, κλείνοντας τον Βόλο στο δικό του μισό. Οι «ασπρόμαυροι» προσπαθούσαν κυρίως από τα πλάγια να σπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Θεσσαλών, ωστόσο και τις δύο φορές που βρέθηκαν απέναντι στον Παπαδόπουλο, τα... δοκάρια τον σταμάτησαν.

Αρχικά στο 25' όταν ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Ζίβκοβιτς αλλά σημάδεψε το οριζόντιο και στη συνέχεια (τρία λεπτά αργότερα), ο Σέρβος έδωσε ξανά στον Σάστρε αλλά το σουτ εκείνου τράνταξε το αριστερό δοκάρι.

Ό,τι δεν έγινε σε αυτές τις φάσεις όμως, συνέβη στο 39'. Ο Τάισον έκανε έξυπνη εκτέλεση στο δεύτερο δοκάρι και ο Κουλιεράκης με υπέροχη κεφαλιά άνοιξε τοι σκορ. Μάλιστα, για να μετρήσει το τέρμα χρειάστηκε ο ίδιος ο Σιδηρόπουλος να πάει στο VAR το οποίο είχε αμφιβολίες για οφσάιντ, ωστόσο ο Έλληνας ρέφερι -ορθώς- δεν είδε καμία παράβαση.

Σα να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις του α' μέρους, οι Θεσσαλονικείς βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Σβαμπ να ανοίγει προς τον Τάισον. Ο Βραζιλιάνος πήρε όλα τα μέτρα από τα δεξιά, πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα προς τον Μούργκ που είχε ακολουθήσει τη φάση και αυτός με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε διαχείριση δυνάμεων ενόψει και του ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Μάλιστα, το γρήγορο τέρμα (55') του Σαμάτα, το οποίο ήταν και το παρθενικό για τον Τανζανό φορ, βοήθησε τους γηπεδούχους να ρίξουν παλμούς απέναντι σε μια ακίνδυνη ομάδα.  

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης (77' Νάσμπεργκ), Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (65' Οζντόεφ), Μουργκ, Τάισον (65' Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (65' Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (81' Σαμάτα)

ΒΟΛΟΣ: Παπαδόπουλος, Άλχο (56' Καλογερόπουλος), Λούνα, Ταχάτος, Τσοκάνης (80' Ασλανίδης), Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ (46' Ενγκίν), Κόμπα (66' Μωραϊτης), Κορνέτ, Μαχαίρας, Γκαρσία (66' Μεταξάς)

Η 6η αγωνιστική τηςSuper League

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

 Παναιτωλικός – ΟΦΗ  1 - 1
 Κηφισιά – Λαμία  1 - 1

Ολυμπιακός – Άρης 4 - 1

 ΠΑΟΚ – Βόλος 3 - 0

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου

17:30 Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα
20:30 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός
21:00 AEK – Ατρόμητος

Η Βαθμολογία

Ολυμπιακός

6

19-2

16

ΠΑΟΚ

6

11-3

13

Παναθηναϊκός

4

10-1

9

ΟΦΗ

6

8-9

9

ΑΕΚ

4

7-5

8

Αστέρας Τρίπολης

5

9-9

7

Άρης

6

9-10

7

Πανσερραϊκός

5

8-8

6

Λαμία

6

6-11

6

ΠΑΣ Γιάννινα

5

6-6

5

Κηφισιά

6

8-15

5

Παναιτωλικός

5

2-10

3

Βόλος Ν.Π.Σ.

6

6-14

2

Ατρόμητος

4

3-8

2