Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Βόλος - Αστέρας Τρίπολης 1-2: Έσπασαν την... κατάρα οι Αρκάδες!

Βόλος - Αστέρας Τρίπολης 1-2: Έσπασαν την... κατάρα οι Αρκάδες!    

Την κατάρα που τον κυνηγούσε από τον Μάρτιο του 2022 έσπασε στο Πανθεσσαλικό ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς επικράτησε 2-1 του «διπρόσωπου» Βόλου και τον άφησε χωρίς τρίποντο μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής.

Εξαιρετικό πρώτο μέρος για τους Αρκάδες που σκόραραν δις με τους Μιριτέλο (16') και Γκρόζντανιτς (22'). Ο Βόλος μείωσε με πέναλτι (φάση στην οποία έβγαλε τον ώμο του ο Σιέλης) του Τρουιγέ στο 59', πίεσε στο φινάλε αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό.

Ο Αστέρας φρόντισε να κάνει από την αρχή το παιχνίδι του. Το συγκρότημα του Μίλαν Ράσταβατς πήρε τον έλεγχο του αγώνα, είχε κοντά τις γραμμές του και με δύο γκολ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Συγκεκριμένα, στο 16' σε μια φάση που δεν μύριζε... γκολ, ο Μιριτέλο πήρε το «ριμπάουντ» από την απομάκρυνση της άμυνας του Βόλου και με ένα σουτ στην κίνηση έδωσε προβάδισμα στους Αρκάδες.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Θεσσαλούς, ύστερα από 6 λεπτά ο Αστέρας διπλασίασε τα τέρματα του με τον Γκρόζντανιτς. Ο Μπαρτόλο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σέρβος με δυνατή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι άφησε «άγαλμα» τον Παπαδόπουλο για το 2-0. Ο Αστέρας φρόντισε να κρατήσει το υπέρ του σκορ για το υπόλοιπο του ημιχρόνου χωρίς μάλιστα να απειληθεί σε καμία στιγμή από τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη ο Κώστας Μπράτσος ανακάτεψε την τράπουλα. Προχώρησε τρεις αλλαγές θέλοντας να φρεσκάρει το μεσοεπιθετικό κομμάτι της ομάδας του, κάτι που το κατάφερε αφού στο 57' ο Βόλος κέρδισε πέναλτι.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά του Κορνέ, ο Παπαδόπουλος χτύπησε άγαρμπα τον Σιέλη στην έξοδό του και ο Τζήλος σφύριξε πέναλτι. Φάση στην οποία ο στόπερ των «κυανέρυθρων» έγινε αναγκαστική αλλαγή αφού στο πέσιμο του έβγαλε τον ώμο του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τρουιγέ ο οποίος μείωσε σε 1-2.

Από τη μεριά τους οι Αρκάδες είχαν ξεκάθαρο ανασταλτικό προσανατολισμό θέλοντας να διαφυλάξουν το πολύτιμο τρίποντο. Μάλιστα στο στο 69' λίγο έλλειψε ο Μάντζης να κάνει το 1-3 αλλά τελευταία στιγμή ο Τάχατος αποσόβησε τον κίνδυνο.

ΒΟΛΟΣ (Κ. Μπράτσος): Παπαδόπουλος , Άλχο, Σιέλης (58' λ. τρ. Τάχατος), Ασλανίδης (46' Γκλάβσιτς), Λούνα, Τσοκάνης, Τρουϊγέ, Μπερτόγλιο (46' Κόμπα), Ντέλετιτς (46' Μαχαίρας) Γκαρσία.

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Γκρόζντανιτς (86' Ζουγλής), Μουνάφο (90'+6' Ντιαρά), Κρέσπι, Μπαρτόλο (86' Σουρλής), Σίτο (67' Καλτσάς), Μιριτέλο (67' Μάντζης).