Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Stoiximan Super League, ΠΑΣ Γιάννινα - Κηφισιά 3-0: «Τρίποντο» με υπογραφή Κόντε

5948539 

Με καθυστέρηση περίπου... 24 ωρών ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με την Κηφισιά για την πρεμιέρα της Stoiximan Super League, καθώς το παιχνίδι ξεκίνησε χθες (20:00) όμως διακόπηκε πριν την έναρξη του δεύτερου μισού επειδή υπήρχε πρόβλημα στον φωτισμό (έσβησε ένας πυλώνας) και συνεχίστηκε απόψε (19:00) από εκεί που σταμάτησε.

Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ήταν αυτός που πήρε τη νίκη, καθώς σημείωσε με τον Κόντε από ένα γκολ το Σάββατο και την Κυριακή, ο Γκάρο βρήκε δίχτυα στο σημερινό του ντεμπούτο και έτσι η ομάδα των Ιωαννίνων επικράτησε 3-0 των «νεοφώτιστων», στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας τους στη μεγάλη κατηγορία.



Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε, Κιάκο στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Καραχάλιο, Τζίνο, Ριένστρα στον άξονα, τους Τζίμα, Παμλίδη στα άκρα τκαι τον Κόντε στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν Κρίστινσον στο τέρμα, Μασούρα, Βαφέα, Τσάπαν, Λουμούρ στα «μετόπισθεν», τους Ιπαλίμπο, Αντούνες, Σάκιτς στη μεσαία γραμμή, τους Τεττέι, Αντερέγκεν στα «φτερά» και τον Οζέγκοβιτς στο «9».

«Κυρίαρχος» ο ΠΑΣ στο χθεσινό πρώτο μισό, βρήκε γκολ, είχε δοκάρι, 69% κατοχή και 7-0 τελικές!
Στο χθεσινό πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ ήταν πολύ καλύτερος και ήταν χαρακτηριστικό πως η ανάπαυλα τον βρήκε με 69% κατοχή και 7-0 τελικές υπέρ του. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τον παράγοντα έδρα αλλά και εκείνον της ομοιογένειας αφού κατά τα 10/11 ξεκίνησαν με «περσινούς» (ο Κλέιμαν ήταν το μόνο τους καλοκαιρινό απόκτημα στο αρχικό σχήμα) και το 1-0 που προηγούνταν σε αυτό το διάστημα μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κόντε στο 31' (η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε μέσω VAR για χέρι του Τσάπαν), προβάλει ως μάλλον... λογικό.

Ελέω Κρίστινσον μάλιστα δεν πέτυχαν και άλλα τέρματα, αφού ο Ισλανδός πορτιέρε αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Παντελάκη (19'), στο σουτ του Καραχάλιου (26') και στις περισσότερες φορές που οι αντίπαλοί του έφεραν την μπάλα στα καρέ του, μέσω στατικών (κέρδισαν πολλά) ή γεμισμάτων κυρίως από τον Σόρια. Το «τρικ» του Θανάση Στάικου να δώσει στον Ισπανό μπακ όλη τη δεξιά πλευρά και να «τραβά» τον Παμλίδη κοντά στον Κόντε του «βγήκε» και από τα πόδια του 27χρονου ακραίου οπισθοφύλακα ξεκίνησε και το δοκάρι του Παμλίδη με κεφαλιά στο 4', εκ νέου από στημένη μπάλα και στην πρώτη μεγάλη φάση της αναμέτρησης.
Η Κηφισιά αντιμετώπιζε πρόβλημα στην κυκλοφορία, ο ΠΑΣ πρέσαρε σωστά ψηλά και έτσι πήρε το προβάδισμα.

Ο Κόντε «κλείδωσε» τη νίκη του «Αγιαξ της Ηπείρου», η Κηφισιά βελτιώθηκε αισθητά αλλά...

Στο σημερινό δεύτερο μισό ο ΠΑΣ παρατάχθηκε με τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε, Τσαούση στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Καραχάλιο, Τζίνο, Ριένστρα στον άξονα, τους Τζίμα, Παμλίδη στα άκρα τκαι τον Κόντε στην κορυφή της επίθεσης.

Η Κηφισιά είχε τον Κρίστινσον στο τέρμα, τους Μασούρα, Βαφέα, Τσάπαν, Λουμούρ στα «μετόπισθεν», τους Αντούνες, Σάκιτς στη μεσαία γραμμή, τους Τεττέι, Κρισιούμα στα «φτερά» και τον Νίνη πίσω από τον Οζέγκοβιτς.

Το παιχνίδι «άναψε» με το καλημέρα, καθώς οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα στο 47' μετά από παράλληλη του Μασούρα όπου ίσως και να βρήκε σε αντίπαλο ή τον Οζέγκοβιτς, όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο στο VAR για φάουλ του Σάκιτς στον Τζίμα. Ωστόσο ήταν μία ένδειξη πως θέλουν να βγουν μπροστά (οι Κρισιούμα, Νίνης τους έδωσαν «ενέργεια»), αλλά κακά τα ψέμματα οα αγώνας τελείωσε στο 53', δηλαδή μετά από μόλις οκτώ λεπτά αποψινής δράσης. Τότε ο Κόντε με μία εξαιρετική εκτέλ

Στα αξιοσημείωτα πως οι Ιπαλίμπο, Αντερέγκεν που ξεκίνησαν χθες και βγήκαν σήμερα, πριν ξεκινήσει το δεύτερο μισό, για να περάσουν οι Νίνης, Κρισιούμα, μπήκαν ξανά στο φινάλε καθώς διατηρούσαν το σχετικό δικαίωμα λόγω της διακοπής και του εκ νέου ορισμού της αναμέτρησης.

Στο ύψος του: Κυρίως στο χθεσινό πρώτο ημίχρονο οι Σόρια, Παμλίδης (έδωσε και την ασίστ για το 3-0) δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα της Κηφισιάς, από την οποία ξεχώρισαν Κρίστινσον και Κρισιούμα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αντερέγκεν. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν έκανε αισθητή την παρουσία του και εύλογα αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα. Επέστρεψε στο γήπεδο δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Το «στραγάλι»: Το πέναλτι για το 1-0 του ΠΑΣ καταλογίστηκε μέσω VAR, που φώναξε τον ρέφερι Τζήλο να δει τη φάση. Στο 47' η Κηφισιά σκόραρε μετά από παράλληλη του Μασούρα όπου ίσως και παρεμβλήθηκε ο Οζέγκοβτις, αλλά το VAR ζήτησε από τον διαιτητή να τσεκάρει τη φάση στην αρχή της για φάουλ του Σάκιτς στον Τζίμα, κάτι που τελικά υπέδειξε. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτή την απόφασή του, όπως και για το φάουλ που καταλόγισε και από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Κόντε. Ο Καραχάλιος των γηπεδούχων αποβλήθηκε στο 82' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Κιάκος (43’ Τσαούσης), Εραμούσπε, Παντελάκης, Τζίνο, Καραχάλιος, Ριένστρα (74’ Λιάσος), Τζίμας (83’ Γκάρο), Παμλίδης, Κόντε (84’ Ροσέρο).   

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Σάκιτς, Λούμορ (88’ Ιπαλίμπο), Βαφέας, Τσάπαν, Ιπαλίμπο (46’ Μπαρμπόσα), Αντούνες (83’ Πρίτσας/90’+9’), Αντερέγκεν (46’ Νίνης), Οζέγκοβιτς, Μασούρας, Τετέι.  

εση φάουλ διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΣ και έβαλε τις βάσεις για την μετέπειτα επικράτησή του.

Από εκείνο το σημείο και κυρίως μετά το 60'-65' οι γηπεδούχοι έβαλαν τον όρο διαχείριση στο ποδοσφαιρικό τους ... λεξιλόγιο. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Κλέιμαν. Στο 69' έβγαλαν την πρώτη τους τελική στον αγώνα, 2-3 φορές «πάτησαν» με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, όμως τους έλειπε κυρίως η τελική πάσα. Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε μετά το 82΄οπότε και απέκτησαν αριθμητική υπεροχή λόγω της αποβολής του Καραχάλιου, οπότε και έπαιξαν φουλ επίθεση και π.χ. ο Νίνης είχε ουσιαστικά μετατραπεί σε «6άρι». Μάλιστα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο ΠΑΣ διεύρυνε το προβάδισμά του όταν μετά από σέντρα του Παμλίδη ο Γκάρο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα και έτσι ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός άνοιξε... λογαριασμό με τον «Αγιαξ της Ηπείρου» στην μόλις πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ομάδας.