Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Ο Ολυμπιακός θέλει να τελειώσει τη δουλειά απέναντι στην Τσουκάριτσκι στο Λέσκοβατς

  

Το πρώτο και σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League έγινε πριν μία εβδομάδα στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Απόψε (31/08), ο Ολυμπιακός θέλει να τελειώσει τη δουλειά απέναντι στην Τσουκάριτσκι στο Λέσκοβατς, επιβεβαιώνοντας και την ανωτερότητα του απέναντι σε μία ομάδα, που αναμένεται καλύτερη από το πρώτο παιχνίδι.

Για τους “ερυθρόλευκους”, αυτός ουσιαστικά είναι ένας πρώτος κύκλος. Μία ομάδα που άλλαξε πολύ

και συνεχίζει να αλλάζει αυτό το καλοκαίρι. Με νέο προπονητή και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και στήριξη. Τη μεγαλύτερη προσφέρουν πάντα τα αποτελέσματα και μέχρι στιγμής, το αποτέλεσμα είναι αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός. Νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, προκρίσεις στην Ευρώπη. Απόψε (31/08, 21:00, ), έχει υπέρ του το 3-1 του πρώτου αγώνα, είναι καλύτερη ομάδα από τους Σέρβους και στο ωραίο, νέο γήπεδο του Λέσκοβατς, που θα φιλοξενήσει τον πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό αγώνα, θα έχει την υποστήριξη πολλών φιλάθλων του.

Το σημαντικό για τους Πειραιώτες είναι να κλείσει σωστά αυτός ο πρώτος κύκλος. Με πρόκριση στους ομίλους του Europa League, κάτι που πέρσι πέτυχαν με πολύ κόπο. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ σωστά είπε στην χθεσινή (30/08) συνέντευξη Τύπου ότι θέλει η ομάδα του να δείξει και πάλι την ταυτότητα που έχει αποκτήσει και να βελτιωθεί κι άλλο σε όλους τους τομείς.

Το πρότζεκτ είναι σε εξέλιξη. Το σημαντικό, τούτη την περίοδο, είναι η πρόοδος. Και η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, παρ’ ό,τι βάζει συνεχώς νέους παίκτες στην ενδεκάδα. Η πρόοδος είναι ζητούμενο και στον αποψινό αγώνα. Ένα νέο γκρουπ μεγαλώνει μέσα από νίκες, αλλά και την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο. Μαζί και με τη σωστή διαχείριση καταστάσεων.

Απόψε ο Ολυμπιακός δεν μπαίνει σε έναν ανοιχτό αγώνα νοκ άουτ, αλλά ως φαβορί, με προίκα του σκορ του πρώτου αγώνα. Θα είναι λοιπόν σημαντικό να προκριθεί με δεύτερη νίκη και καλή εμφάνιση, που θα τονώσει ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθηση του.

======

 Μετά τον αποκλεισμό των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ από τα playoffs του Champions League, οι δυο ομάδες θα παίζουν Πέμπτη Ευρώπη στους Ομίλους του Europa League, εκεί όπου πιθανότατα θα βρεθεί και ο Ολυμπιακός.

Οι τρεις μεγάλοι της Αττικής θα παίζουν κάθε Πέμπτη και όπως είναι λογικό στην UEFA υπάρχει προβληματισμός.

Ο media consultant της UEFA, Ανδρέας Δημάτος, προτείνει πιθανές λύσεις για τις μέρες που θα γίνονται παιχνίδια τουλάχιστον δύο εκ των τριών ομάδων εντός έδρας.

«Σε τρεις από τις έξι αγωνιστικές ημέρες του Europa League δημιουργείται πρόβλημα για την UEFA από την ταυτόχρονη συμμετοχή τριών ομάδων από την ίδια στην ουσία πόλη!

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός λόγω χιλιομετρικής απόστασης των γηπέδων τους θα τοποθετηθούν λογικά σε διαφορετικού χρωματισμού ομίλους, που σημαίνει ότι δεν θα παίζουν μαζί εντός έδρας καμία Πέμπτη!

Εκεί που θα πρέπει να δοθεί λύση (πιθανότατα πριν από την αυριανή κλήρωση) είναι στις τρεις αγωνιστικές που θα είναι ο Ολυμπιακός γηπεδούχος ταυτόχρονα με ΑΕΚ ή Παναθηναϊκό».