Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Καλαμάτα: 1ο Μεσσηνιακό Γαστρονομικό – Μουσικό Φεστιβάλ

Καλαμάτα: 1ο Μεσσηνιακό Γαστρονομικό – Μουσικό Φεστιβάλ  Καλαμάτα: 1ο Μεσσηνιακό Γαστρονομικό – Μουσικό Φεστιβάλ

Με γνώμονα την διαφήμιση και ανάδειξη των τοπικών Μεσσηνιακών προϊόντων, το “1o Γαστρονομικό – Μουσικό Φεστιβάλ”, θα διεξαχθεί 11, 12 και 13 Αυγούστου 2023, στο Πάρκο Δυτικής Παραλίας (Κυκλοφοριακής Αγωγής), σε μια ιδιαίτερα πολυσύχναστη τουριστική περίοδο για την Καλαμάτα.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει κιόσκια με τουριστικά γραφεία, τοπικά προϊόντα και εδέσματα. Θα συμμετέχουν φυσικά τοπικά μαγαζιά εστίασης καθώς και μικροπαραγωγοί, που θα αναδείξουν τα προϊόντα τους, όπως, παστό, λαδί, κρασί, ούζο, μέλι, δίπλες, λαλάγγια, κομπόστες, παστέλι, χυλοπίτες, λουκάνικα κλπ.

Παρών θα δώσουν και σύλλογοι της Μεσσηνίας, όπως, Μουσικοί, Λαογραφικοί, Χορευτικοί, Φωτογραφικοί, Φιλοζωικοί, Ορειβατικοί, Σκοπευτικοί και Γυναικών, οι οποίοι θα παρουσιάζουν την δράση τους και θα έχουν δυνατότητα να κάνουν εγγραφές νέων μελών.

Κατά την διάρκεια της ημέρας θα πλαισιώσουν το φεστιβάλ με ενημερωτικές εκδηλώσεις των παρευρισκόμενων για τα ήθη και έθιμα καθώς και την τοπική μουσική και χορούς της Μεσσηνίας.

Η αποκορύφωση κάθε ημέρας θα είναι οι μουσικές βραδιές που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του τριήμερου με τοπικά σχήματα και μπάντες καθώς και τους μεγάλους καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Θα υπάρχουν και παράλληλα δρώμενα όπως: Βουβός κινηματογράφος, και πολλές εκπλήξεις για ενήλικες και παιδιά.