Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Τσίπρας: Στις εκλογές αυτές αναμετρώνται δύο διαφορετικά οράματα για την Ελλάδα

 

Προσκλητήριο προς τους προοδευτικούς πολίτες απηύθυνε από την Πλατεία Συντάγματος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του κόμματός του. Με επίδικο την μέγιστη δυνατή συσπείρωση ενόψει της Κυριακής, «η ψήφος που αφαιρείται από την κάλπη της δημοκρατίας προστίθεται στην κάλπη της Νέας Δημοκρατίας» διαμήνυσε ο κ. Τσίπρας, ζητώντας από το ακροατήριο «να πείσουμε λοιπόν, κι αυτούς που δεν ψήφισαν το Μάιο να ψηφίσουν τον Ιούνιο». «Γιατί είναι κρίσιμος για τη ζωή όλων ο συσχετισμός που θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής. Και γιατί καμιά αναμέτρηση δεν κρίνεται πριν ο λαός την κρίνει την ψήφο του», όπως εκτίμησε, εξαπολύοντας ταυτόχρονα διμέτωπη επίθεση προς την ΝΔ και τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις.

Οι εκλογές της Κυριακής «θα κρίνουν σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε, εμείς και τα παιδιά μας» ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας, αντιπαραβάλλοντας το πρόγραμμα του κόμματός του με αυτό της ΝΔ. «Το δικό μας όραμα είναι μιας χώρας και μιας κοινωνίας δημοκρατίας και δικαιοσύνης» σημείωσε, ενώ «από την άλλη μεριά έχουμε ένα σχέδιο, των πολιτικών μας αντιπάλων, που βάζει σε προτεραιότητα τα κέρδη και αποθεώνει την αγορά».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «προσπαθούν να κρύψουν αυτές τις πτυχές του σχεδίου τους», ότι «εξαγγέλλουν δεσμεύσεις που δε θα υλοποιήσουν, ενώ κρύβουν άλλες που θα υλοποιήσουν», διότι «το αληθινό κυβερνητικό πρόγραμμα της είναι αυτό που πριν από δύο μήνες κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες ως Πρόγραμμα Σταθερότητας», στο οποίο «δεν εντάσσεται καμία από τις προεκλογικές του εξαγγελίες» -«είναι μια απάτη, αέρας κοπανιστός οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη». Είπε ότι αντίθετα προβλέπει μειώσεις δαπανών του δημοσίου για νοσοκομεία, σχολεία, το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, δεν προβλέπει πραγματική αύξηση του μέσου μισθού, ούτε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ και στο Δημόσιο, παρά μονάχα αντικαταστάσεις όσων αποχωρούν.

Είμαστε και θα είμαστε εδώ, μαζί.
Για να δώσουμε ανάσα στη δημοκρατία και χώρο στην αντίσταση.
Είμαστε και θα είμαστε εδώ, δίπλα σε κάθε πολίτη, που θα αναζητά το δίκιο του.

Όρθιοι, με τα όπλα της δημοκρατίας, του λόγου και της ψήφου.
Με το δίκιο των θέσεών μας, τις ιδέες και τις αξίες μας.
Με αυτά τα όπλα σας καλώ να δώσουμε τη μάχη της Κυριακής.
Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε σπίτι.

Για να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο.

Με λογισμό, αλλά και με όνειρο θα δώσουμε τον αγώνα των ιδεών και των αξιών μας.
Τον αγώνα της αξιοπρέπειας.
Για μια δίκαιη κοινωνία με ευημερία για όλους.