Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Σε Λουτράκι και Κόρινθο ο Κυριάκος Μητσοτάκης / «Όργωσε» την Κρήτη ο Μητσοτάκης – Μήνυμα συστράτευσης για σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης

 Σε Λουτράκι και Κόρινθο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Κορινθία θα βρεθεί την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήδη, η ΔΕΕΠ Κορινθίας της Ν.Δ. έχει προβεί και σε σχετική αναγγελία της είδησης.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10 το πρωί θα είναι στο Λουτράκι και αμέσως μετά (11:00) στην Κόρινθο όπου θα μιλήσει στους πολίτες στον πεζόδρομο της Κολοκοτρώνη (πλησίον της Δημοτικής Πινακοθήκης).

Αναμένεται και νέα ανακοίνωση για την επίσκεψη. 

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη – Υποδοχή με λύρες, εκλογικές μαντινάδες και εδέσματα

Στο μεταξύ ε μηνύματα συστράτευσης και ζητώντας από τους πολίτες εντολή για το σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης, με ορίζοντα τετραετίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την 48ωρη περιοδεία του από το ανατολικό μέχρι το δυτικό άκρο της Κρήτης.

Όπως είπε «Αυτή η σταθερή κυβέρνηση σήμερα είναι προϋπόθεση ευημερίας για την ελληνική κοινωνία. Διότι το τελευταίο το οποίο θα θέλαμε, πιστεύω, είναι να έχουμε μια κυβέρνηση με μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό. Χρειαζόμαστε να έχουμε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αντίστοιχη -γιατί όχι και μεγαλύτερη- με αυτή την οποία είχαμε την περασμένη τετραετία, ώστε με λυμένα τα χέρια να μπορούμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες έχουμε μιλήσει».

Η υποδοχή στο Πέραμα Ρεθύμνης, στις Βρύσες Αποκορώνου, στον Πλατανιά και στο Καστέλι Κισσάμου ήταν ιδιαίτερα θερμή.

«Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το βλέμμα στο ορόσημο της 25ης Ιουνίου: «Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια πάλι. Δεν είναι πρώτος και δεύτερος γύρος εδώ. Δεν είναι ποδοσφαιρικό ματς, “κερδίσαμε 4 – 0 και κρατάμε το σκορ αυτό στο δεύτερο ματς”. Εδώ ξεκινάμε από την αρχή. Από την αρχή, λοιπόν, πάμε να γεμίσουμε τις κάλπες με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας. Είμαστε νικητές, δεν είμαστε αλαζόνες. Είμαστε χαρούμενοι αλλά δεν είμαστε υπερφίαλοι».

Στην πρώτη γραμμή των δημόσιων τοποθετήσεων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας οι προτεραιότητες του «γαλάζιου» κυβερνητικού προγράμματος, αλλά και η ανάδειξη των διαχωριστικών γραμμών με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ο λαός μας εμπιστεύτηκε[…] γύρισε την πλάτη στην τοξικότητα[…] Ο ίδιοι έχουν αποποιηθεί της ευθύνης να κυβερνήσουν τη χώρα. Τι μας λένε; “Ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα είναι πρώτος στην αντιπολίτευση”. Ε, δεν ενδιαφέρει αυτό τους πολίτες, οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση[…] Δεν ψηφίζουμε για όσα έγιναν αλλά και όσα γίνουν από εδώ και στο εξής και είναι πολλά. Οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Αττική και περιφέρεια θα ενταθούν τις επόμενες εβδομάδες μέχρι και το φίνος της προεκλογικής περιόδου.

Τουλάχιστον 15 στάσεις από την μια άκρη της Κρήτης μέχρι την άλλη, με επισκέψεις σε χωριά και στους 4 νόμους και ζεστή υποδοχή από τους κατοίκους, με μαντινάδες προσαρμοσμένες στην εκλογική ατμόσφαιρα, κρητικές λίρες και ντόπια εδέσματα, περιελάμβαναν οι τελευταίες δύο ημέρες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή και χαμόγελα καθώς για πρώτη φορά όλη η Κρήτη βάφτηκε γαλάζια και στόχος είναι να επαναβεβαιωθεί, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αυτό το αποτέλεσμα και να αυξήσει τα ποσοστά της η γαλάζια παράταξη. Ο ίδιος έβαλε τον στόχο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου τα Χανιά να εκλέξουν 4 βουλευτές.

Η διήμερη αυτή επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια συμβολική επίσκεψη εδώ στο Θέρισο, το ιστορικό χωριό του Δήμου Χανίων στρατηγείο του Βενιζέλου στην επανάσταση της Κρήτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,χωρίς τις κάμερες, επισκέφθηκε τον τάφο του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από τον θάνατο του οποίου συμπληρώθηκαν έξι χρόνια προχθές.