Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Νέα σειρά μαθημάτων ιστορίας με την Μαρία Ευθυμίου στη Βουλή Τηλεόραση

  


ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Ιστορία του Νέου Ελληνισμού (13ος - 19ος αιώνας)


Μια νέα σειρά μαθημάτων ιστορίας με την Μαρία Ευθυμίου ξεκινά από αυτό το Σάββατο 25 Μαρτίου και κάθε Σάββατο στις 18:00 στη ΒουλήΤηλεόραση. Θέμα της νέας σειράς 24 επεισο­δίων είναι η ιστορία του Νέου Ελληνισμού από τον 13ο μέχρι τον 19ο αιώνα.

Τα μαθήματα ιστορίας της κυρίας Ευθυμίου, Ομότιμης Καθηγήτριας Ιστορίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι οργανωμένα σε θεματικούς κύκλους, απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου γνώσεων και έχουν αποκτήσει φανα­τικό κοινό.

Η δύναμη των μαθημάτων έγκειται  στον χαρισματικό τρόπο με τον οποίο η Μαρία Ευθυμίου αφηγείται την ιστορία, δένοντας τα γεγονότα, που συνήθως μαθαίναμε αποσπασματικά και κα­τακερματισμένα, σε ένα ενιαίο και συνεχές όλο, στην αμεσότητα, τη θεατρικότητα και το χιού­μορ, με τα οποία η ομιλήτρια ζωντανεύει την κάθε εποχή κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Κυρίως, όμως, έγκειται στη δυνατότητα αυτογνω­σίας που τα μαθήματα προσφέρουν, γιατί όπως λέει και η ίδια «δημιουργώντας μίαν ατραπό στοχαστικής διαφυγής από το τώρα, η ιστορία, σε δύσκολους καιρούς, ανοίγει ορίζοντες που επιτρέπουν την επανατοποθέτηση του εαυτού μας στο σήμερα, την εκ μέρους μας αναπροσέγγι­ση της κοινωνίας μας και του κόσμου». 

Η σειρά θα μεταδοθεί εν καιρώ από την ΕΡΤ (ΕRΤWORLD) ενώ θα αναρτηθεί για προβολή και στο ERTFLIX.

ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Ιστορία του Νέου Ελληνισμού (13ος - 19ος αιώνας)

Από αυτό το Σάββατο 25 Μαρτίου και κάθε Σάββατο στις 18:00 και

σε επανάληψη κάθε Παρασκευή στις 20:00 στη Βουλή Τηλεόραση. 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία