Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Μια δημοσκόπηση που… άναψε φωτιές. Στο +4,6% η ΝΔ, διαφωνία Χατζηνικολάου-Γεράκη για την έρευνα

  

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Χατζηνικολάου speaking… Η μεγάλη και πολυετής εμπειρία του Νίκου Χατζηνικολάου, τον οδήγησε στο να εκφράσει δημοσίως τη διαφωνία του με τη διενέργεια και δημοσιοποίηση δημοσκόπησης από την εταιρεία Marc του Θωμά Γεράκη για την τηλεόραση του ΑΝΤ1, μερικές μόλις μέρες μετά την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών.

Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού του Ομίλου Κυριακού εξέφρασε ανοικτά τη διαφωνία του, και είχε τον σχετικό διάλογο με τον Θωμά Γεράκη, για το γεγονός ότι

διενεργήθηκε και δημοσιοποιήθηκε δημοσκόπηση ενώ ακόμη η κοινωνία πενθεί, φέρνοντας ως παράδειγμα την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι, όταν δημοσκοπήσεις διενεργήθηκαν μετά από αρκετές εβδομάδες.

Ο Θωμάς Γεράκης από την πλευρά του, υπερασπίστηκε την έρευνα και τα συμπεράσματά της, ενώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του, θυμίζοντας δημοσιεύματα του πρόσφατου παρελθόντος για τις σχέσεις της εταιρείας του με το δημόσιο.

Στην… ουσία της δημοσκόπησης τώρα, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 4,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστά 29,6% έναντι 25%, ενώ στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας η διαφορά ήταν στο +7,4% (32,5%-25,1%). Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει απώλειες σχεδόν 3%, και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει και εκείνος, 0,1%.

 

ysterografa.gr