Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Με αλυσίδες η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο οδικό δικτυο της Πελοποννήσου

 Η πρωινή εικόνα των δρόμων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Οι αστυνομικές διευθύνσεις της Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας, γνωστοποιούν, ότι, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους, στο σύνολο του οδικού δικτύου του δρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα (85,2 χλμ. έως το 242,8 χλμ. και στον κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, έως το 45,53 χλμ.

Αλυσίδες θα πρέπει να έχουν τα αυτοκίνητα, κατά την κυκλοφορία τους, στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αρκαδίας. Ανοιχτή είναι η σήραγγα του Αρτεμισίου στην εθνική οδό Τριπόλεως – Κορίνθου.

Κορινθία

Χιονίζει στη Δυτική Κορινθία από τα 300 μετρα και πανω 

Απαιτούνται αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, στο δρόμο Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, απ’ το 17,9 χλμ. έως το 35ο χλμ. καθώς και σε όλη την ορεινή Κορινθία.

Λακωνία

Απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω καθίζησης στο δρόμο Σκάλα – Γεράκι, στο 13ο χλμ. 

Μεσσηνία

Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στην Π.Ε.Ο Καλαμάτας – Σπάρτης από το 28ο έως το 40ο χλμ.

Αχαΐα 

 Στην προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων, με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής των Καλαβρύτων, στην επαρχιακή οδό Πούντα - Καλαβρύτων, από το ύψος του 8ου χιλιομέτρου και άνω, καθώς και στην επαρχιακή οδό Αιγίου - Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης, από το 9ο χιλιόμετρο και άνω, προχώρησε η αστυνομία, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Επίσης, απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στο παραπάνω οδικό δίκτυο των οχημάτων και των λεωφορείων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα (6/2), με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων.

Η απόφαση ελήφθη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και των κινδύνων που δημιουργούνται για τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, προς και από τις σχολικές μονάδες. 

Στην Αχαΐα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί, λόγω χιονιού, η κυκλοφορία από την κοινότητα Περιστέρα του δήμου Αιγιαλείας, έως το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Επίσης, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Διακοπτού μέσω Μεγάλου Σπηλαίου

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας

*Στην επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης 8,200

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Αιγίου μέσω Πτέρης
Διακοπή των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμή
Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω ισχυρών ανέμων
*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Λουσών

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Πριόλιθου

*Στην επαρχιακή οδό Ελαιώνα - Καλαβρύτων μέσω Μαμουσιάς, Δουμενών, και Ζαχλωρούς

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - χιονοδρομικού κέντρου, από το 8ο έως το 15ο χιλιόμετρο

Ακόμη, με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αιγίου - Παρασκευής, λόγω κατολίσθησης χωμάτων.

Ηλεία

Διακοπή των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω ισχυρών ανέμων