Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Μητσοτάκης από Ιαπωνία: Αυξήσεις στους μισθούς την επόμενη τετραετία – Η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/01/MITSOTAKIS_102_JAPAN_APEMPE_31_01_2023-1536x1024.jpg 

Στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Ιαπωνίας μίλησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στην οικονομία, την ανάπτυξη, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ψηφιοποίηση του κράτους.

«Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη στη χώρα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Ιαπωνίας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρουσίασε τις βασικότερες κυβερνητικές πολιτικές, εστιάζοντας στη μείωση των φόρων, την επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ψηφιοποίηση του κράτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι όταν εξελέγη, το 2019, είχε ήδη καταστήσει σαφές το όραμά του στον ελληνικό λαό: «Είπα ότι ήθελα να αποκαταστήσω την εμπιστοσύνη στη χώρα, να τη βάλω σε τροχιά υψηλότερης ανάπτυξης, να επαναφέρω τη μακροοικονομική σταθερότητα, αλλά κυρίως να γίνω ο Πρωθυπουργός που θα απελευθερώσει τις πραγματικές δυνατότητες της Ελλάδας, ώστε να γίνει ένας αξιόπιστος ευρωπαϊκός και διεθνής εταίρος με μία ενεργητική προσέγγιση στην προσπάθεια διαμόρφωσης των εξελίξεων στην περιοχή μας».

«Πιστεύω ότι αυτά τα 3,5 χρόνια έχουμε επιτύχει σε πολλούς από αυτούς τους στόχους. Η Ελλάδα σήμερα απέχει μόνο ένα βήμα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι θα ξεκλειδώσει σημαντικές νέες δεξαμενές κεφαλαίων που μπορούν να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού επισήμανε ότι τα πρώτα τέσσερα χρόνια δόθηκε έμφαση στις περικοπές φόρων, υπογράμμισε ότι «τα επόμενα τέσσερα χρόνια – εφόσον ο λαός μάς εμπιστευτεί ξανά – θα επικεντρωθούμε στην αύξηση των μισθών».

Για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, «θα υπάρξουν οι κατάλληλες πολιτικές για να αποκτήσουν κίνητρα οι επιχειρήσεις για να κινηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση».

«Η προσοχή μου είναι συνεχώς στραμμένη στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στα πρώτα τέσσερα χρόνια, ασχοληθήκαμε με τις περικοπές των φόρων. Την επόμενη τετραετία – εάν οι πολίτες μας εμπιστευτούν ξανά – θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τους μισθούς», σημείωσε.

«Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης, ο ελληνικός λαός άντεξε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε τους νέους ως το πιο σημαντικό κεφάλαιο της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην περίοδο της διακυβέρνησή του στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

«Κάποια στιγμή, τα ηνία της χώρας ανέλαβε ένα λαϊκιστικό κόμμα, το οποίο απλώς προωθούσε ουτοπικές λύσεις. Το αποτέλεσμα ήταν ότι αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε ένα τρίτο μνημόνιο τον Ιούλιο του 2015, με αποτέλεσμα ο προκάτοχός μου και η κυβέρνησή του να φέρουν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής, με κίνδυνο πραγματικά να μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη, κάτι που θα σήμαινε την απόλυτη καταστροφή», επισήμανε ο ίδιος.