Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Η γουρουνίτσα που κέρδισε μόνη της την ελευθερία και ζει πλέον μια δεύτερη ζωή στη Vrouva Farm της Αίγινας

https://www.newsbeast.gr/image/s1903/file/files/1/2022/12/gourouni01.jpg 

Κέρδισε μόνη της τη ζωή της καθώς την ώρα που τη μετέφεραν στο σφαγείο πήδηξε από το αγροτικό. Ταξίδεψε «καμουφλαρισμένη» στο πλοίο με προορισμό την Αίγινα γιατί η μεταφορά της ήταν «απαγορευμένη» και έτσι κατάφερε να φτάσει στη Vrouva Farm. Η γουρουνίτσα «Γκούτση», όπως την ονόμασε η γυναίκα η οποία τη διέσωσε και τη φρόντισε μέχρι να οδηγηθεί στο καταφύγιο – φύλακα άγγελο για τα κακοποιημένα ζώα, πλέον ζει ευτυχισμένη και έχει το δικό της σπίτι εδώ και περίπου 2,5 χρόνια.

Η Γκούτση είναι ιδιαιτέρως φιλική, απολαμβάνει τα χάδια και τα παιχνίδια και ξετρελαίνεται για το φαγητό. Όπως δε εξηγεί στο Newsbeast γελώντας η ιδρύτρια και εθελόντρια της Vrouva Farm, Αλεξία Παπαγιάννη, που με πολλή αγάπη αποφάσισε σε ένα χωράφι της σε ξέφωτο στο πευκοδάσος του νησιού να φτιάξει μία φάρμα όπου τα ζώα θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία για να ζήσουν, «υπάρχουν στιγμές που η Γκούτση μπερδεύεται και νομίζει πως είναι πρόβατο ή σκύλος».

 «Είναι τριών ετών. Μας ήρθε από ένα άλλο νησί και η ιστορία της είναι ιδιαίτερη. Όταν μεταφερόταν στο σφαγείο μαζί με τα αδέλφια της αυτή πήδηξε από το αγροτικό. Από πίσω ερχόταν μία γυναίκα με ένα ποδήλατο. Την άρπαξε αμέσως, την έβαλε κάτω από τη μπλούζα της και την πήρε σπίτι», επισημαίνει η Αλεξία Παπαγιάννη που μαζί με την αδερφή της Μαρίνα και άλλους εθελοντές έχουν στήσει στην Αίγινα έναν μικρό «Παράδεισο» φροντίδας για ζώα που έχουν υποστεί κακοποίηση ή έχουν εγκαταλειφθεί. 

Περισσότερα στο newsbeast.gr