Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

JUNIOR EUROVISION 2022: O Lissandro από τη Γαλλία στη κορυφή!

https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2022/12/jesc22winner.jpg 
 
Ακόμη μία Junior Eurovision ανήκει πια στο παρελθόν. Ο 20ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της παιδικής Eurovision ολοκληρώθηκε αναδεικνύοντας νικήτρια χώρα

Χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση, η μετάδοση του διαγωνισμού ξεκίνησε ακριβώς στις 17:00 ώρα Ελλάδος (16:00 CET) με πλάνα από το γεμάτο κόσμο Karen Demirchyan Sports and Concerts Complex. Στη σκηνή οι πρωταγωνιστές της βραδιάς αφού τραγούδησαν το επίσημο soundtrack του φετινού διαγωνισμού “Spin the magic”, παρέλασαν σε αλφαβητική σειρά και πήραν τις θέσεις τους στο Green Room.
Οι παρουσιαστές του διαγωνισμού Iveta MukuchyanGarik Papoyan και Karina Ignatyan καλωσόρισαν το κόσμο στο πανέμορφο Yerevan και αφού συστήθηκαν σε κοινό και τηλεθεατές κήρυξαν την έναρξη του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς! Φυσικά, το κοινό χαιρέτισε και ο ξεχωριστός οικοδεσπότης του φετινού διαγωνισμού, ο Robin το Ρομπότ, ο οποίος απέσπασε τεράστιο χειροκρότημα.
Το διαγωνιστικό μέρος ξεκίνησε με τη συμμετοχή της Ολλανδίας και ολοκληρώθηκε με την αντίστοιχη συμμετοχή της Ουκρανίας. Όλες οι συμμετοχές απέσπασαν θερμό χειροκρότημα ενώ τη παράσταση έκλεψαν τόσο τα γραφικά της σκηνής όσο και τα videos που προβάλλοντας ενδιάμεσα της κάθε συμμετοχής, τα λεγόμενα card-postal, τα οποία έδειχναν τις ομορφιές του Γιερεβάν και της Αρμενίας.

Τα αποτελέσματα

Φίλοι του διαγωνισμού από 178 διαφορετικές χώρες ψήφισαν απόψε καθορίζοντας το τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον εκτελεστικό επόπτη της EBU κ. Martin Österdahl.

Σε πρώτη φάση ανακοινώθηκαν ξεχωριστά οι βαθμοί της κάθε χώρας προερχόμενοι από τις βαθμολογίες των εθνικών επιτροπών. Κάθε χώρα ανακοίνωσε τη τελική δεκάδα του, χρησιμοποιώντας το γνωστό σύστημα του θεσμού δηλαδή βαθμοί από το 1 έως το 8, συν τους 10 και τους 12 βαθμούς.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν μαζικά οι ψήφοι που προήλθαν από το κοινό που ψήφισε διαδικτυακά. Ξεκινώντας από τη τελευταία χώρα, το Καζακστάν, οι παρουσιαστές Iveta και Garik ανακοίνωναν σταδιακά τους βαθμούς που έπαιρνε η κάθε χώρα στη φάση αυτή.

Το τέλος της βαθμολογίας βρήκε στη πρώτη θέση την Γαλλία με 203 βαθμούς συνολικά!

Δείτε όλα όσα έγιναν καθώς και το νικητήριο τραγούδι της Γαλλίας εδώ: ogaegreece.com