Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Με εντολή Γκρέι ο Άρης 1 - 0 τον Παναιτωλικό / Μοιρασιά στη μάχη παραμονής Λαμία με ΠΑΣ Γιάννινα 1 - 1.

 Άρης-Παναιτωλικός 1-0: Τρίτη και φαρμακερή! 

Ο Άρης δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες για μία ακόμη φορά (είχε είκοσι τελικές), αλλά το γκολ του Αντρέ Γκρέι στο 52' ήταν αυτό που τον επανέφερε στις επιτυχίες και μαζί με τον Βόλο στην 5η θέση. Νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό που είχε φάσεις στο δεύτερο μέρος, αλλά οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ ανώτεροι και άξιζαν το τρίποντο. Μάλιστα ο Γκρέι πέτυχε άλλα δύο τέρματα στο πρώτο μέρος, επίσης από πάσες του Μαντσίνι που επέστρεψε φουριόζος, αλλά δεν μέτρησαν λόγω οφσάιντ του

επιθετικού των κιτρίνων. Σκιά ο τραυματισμός στο τέλος του Πάλμα.

Με Μαντσίνι ξανά στην ενδεκάδα μετά το μεταγραφικό σίριαλ και με τον Μάνου Γκαρθία στο αρχικό σχήμα άρχισε το παιχνίδι ο Άρης, ενώ χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα του Παναιτωλικού με τον Γιάννη Αναστασίου να μην κάνει αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Με πολλές απουσίες βέβαια. 

Ο Παναιτωλικός απείλησε με τον Καρέλη στο 8' και ο Άρης με τον Ματσίνι στο 9' στις πρώτες φάσεις του ματς, αλλά η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε από τον Ματέο Γκαρσία που από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει στην μπαλιά του Οντουμπάτζο στο 12'. Ο Άρης ανέβαζε διαρκώς ρυθμό και απειλούσε με τον Ματέο σε κεντρικό ρόλο και πολύ παιχνίδι από δεξιά με Μαντσίνι και Οντουμπάτζο. Στο 20' σε φάση διαρκείας δεν βγήκε τελική προσπάθεια, ενώ στο 21' ο Αντρέ Γκρέι πλάσαρε ιδανικό τον Ανέστη από σκαφτή μπαλιά του Μαντσίνι όμως η φάση ελέγχθηκε λεπτομερώς για οφσάιντ του σκόρερ και για λίγο ήταν όντως πιο μπροστά. Με το γκολ να μην ισχύει. Ο Ανέστης μπλόκαρε το γωνιακό σουτ του Πάλμα στο 26', ενώ στο 29' ο Μάνου Γκαρθία σούταρε λίγο άουτ. Στο 31' ο Ντανιέλ Μαντσίνι πέρασε πάλι έξοχα στον Αντρέ Γκρέι που σκόραρε ξανά με πλασέ, αλλά και πάλι ήταν οφσάιντ! Δεύτερο γκολ που δεν μέτρησε! Αυτή τη φορά η παράβαση ήταν πιο ξεκάθαρη. Ο Άρης συνέχισε να έχει την κατοχή και να ανακτά μπάλες από λάθη των φιλοξενούμενων, με τον Πάλμα στο 41' να κάνει ωραία κίνηση αλλά όχι καλό σουτ πάνω στον Ανέστη. Με τον ίδιο παίκτη να απειλεί στο 44' και να κερδίζει κόρνερ που καθάρισε ξανά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού. Στις καθυστερήσεις ο Ανέστης εξουδετέρωσε δύσκολα ένα φάουλ του Πάλμα για να λήξει το ημίχρονο χωρίς σκορ.  

Δίχως αλλαγές για τις ομάδες στο δεύτερο μέρος, με τον Οντουμπάτζο να χάνει ευκαιρία στο 48' καθώς έχασε το κοντρόλ πριν από το σουτ. Και στο 52' ο Αντρέ Γκρέι με κεφαλιά αξιοποίησε και πάλι τη σέντρα του Μαντσίνι για να γίνει αυτή τη φορά το 1-0, με τους ίδιους πρωταγωνιστές των γκολ που δεν μέτρησαν στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και με ανεβασμένη ψυχολογία έψαξαν το δεύτερο τέρμα, με τον Παναιτωλικό να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση. Στο 67' όμως έφτασε κοντά στην ισοφάριση με το σουτ του Μλάντεν να αποκρούεται από τον Φαμπιάνο, ενώ στην αντεπίθεση ο Γκρέι πλάσαρε με τον Φλόρες να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ευκαιρία είχε και ο Μαντσίνι στο 71' ολοκληρώνοντας την πολύ καλή παρουσία του στο ματς. Με τον Αναστασίου να κάνει επιθετικές αλλαγές παίζοντας με δύο φορ στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Στο 78' ο Άρης έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, με τον Γκρέι να αποφεύγει τον Λάρσον και να σερβίρει στον Μανού Γκαρθία που είδε τον Λιάβα να αποκρούσει το κοντινό σουτ. Και στο 81' ο Ζοάο Πέδρο δεν μπόρεσε από κοντά να ευστοχήσει με προβολή μετά τη σέντρα του Χουχούμη και την κόντρα με την μπάλα να αλλάζει πορεία. Η δεύτερη πολύ καλή στιγμή για τους Αγρινιώτες να σκοράρουν στην επανάληψη. Και απίστευτη χαμένη ευκαιρία από τον Γκρέι στο 82' που αστόχησε σε άδειο τέρμα από το γύρισμα του Νταμπό! Το άσχημο για τον Άρη ότι αποχώρησε με φορείο ο Πάλμα στο 89' λόγω ενός τραυματισμού στον αστράγαλο που προκαλεί ανησυχία.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ετέμπο, Μάνου Γκαρθία (80' Ιτούρμπε), Μαντσίνι (72' Νταμπό), Ματέο Γκαρσία, Πάλμα (89' λ.τ. Εμπακατά), Γκρέι

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μλάντεν, Χουχούμης, Μάρτενσον (69' Σενγκέλια), Φλόρες, Ντίας, Κολοβός (75' Ζοάο Πέδρο), Νταγκό (75' Ξενιτίδης), Καρέλης.

=====

Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Εφτάψυχοι οι Γιαννιώτες  

Χωρίς νίκη “έκλεισαν” το 2022 Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες (1:1) στο “Αθανάσιος Διάκος” στο φινάλε της 15ης “στροφής” στη Super League. Έτσι, η ομάδα της Φθιώτιδος ανέβηκε στους 10 βαθμούς και βρίσκεται στην 13η θέση, ενώ οι Ηπειρώτες ανέβηκαν στους 11 βαθμούς και την 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα αντίστοιχα.

Το παιχνίδι άρχισε με τις δυο ομάδες να μην είναι ιδιαίτερα απειλητικές, ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε πρώτος στα “καρέ” της Λαμίας, στο 11′, με το σουτ του Πήλιου να περνάει άουτ χωρίς μεγάλο κίνδυνο. Δυο λεπτά αργότερα, η ομάδα της Φθιώτιδος απάντησε με τον Γιακουμάκη να στέλνει την μπάλα άουτ με σουτ μέσα από την περιοχή. Οι Ηπειρώτες στη συνέχεια έχασαν τον Ροσέρο, ο οποίος τραυματίστηκε, όμως προσπάθησαν να ανεβάσουν τον ρυθμό τους, κάτι που έκαναν και οι γηπεδούχοι. Στο 29′, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Παντελάκη να παίρνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σαράνοφ. Ο ρυθμός στη συνέχεια “έπεσε” και έτσι οι δυο ομάδες πέρασαν με το “μηδέν” στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν κάπως… νωθρά το δεύτερο μέρος, όμως ο ΠΑΣ απείλησε πρώτος με ένα σουτ του Καραχάλιου, το οποίο κατέληξε άνετα στην “αγκαλιά” του Σαράνοφ. Παρά το γεγονός πως ο ρυθμός έπεσε και από τις δυο μεριές, η Λαμία βρήκε τον τρόπο να αιφνιδιάσει τους Ηπειρώτες και να ανοίξει το σκορ της αναμέτρησης στο 66ο λεπτό. Ο Γκοράνοφ σέντραρε, ο Μπεχεράνο κινήθηκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας και κατάφερε με ενέργεια από τα δεξιά να κάνει το 1:0 για τους γηπεδούχους. Το σύνολο του Θανάση Στάικου ανέβηκε… μέτρα στο γήπεδο και έγινε πιο απειλητικό. Στο 74′, ο Παντελάκης κυριάρχησε στους “αιθέρες”, έπιασε την κεφαλιά και ο Κορνέζος στάθηκε άτυχος, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1:1. Οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να κάνουν άμεσα την ολική ανατροπή, με τον Παντελάκη να βγάζει… μόνο του τον Σταματελόπουλο, ο οποίος όμως αστόχησε από ευνοϊκή θέση. Παρά την προσπάθεια των γηπεούχων να απειλήσουν, η αμυντική λειτουργία των Ιωαννίνων ήταν αποτελεσματική. Έτσι, οι δυο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα για το γκολ της νίκης και έμειναν ισόπαλες στο 1:1, χωρίς να καταφέρουν να πάρουν το “τρίποντο” που θα τους έδινε βαθμολογική “ανάσα”.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ – Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ - Τζανδάρης, Μπεχαράνο (88’ Βασιλακάκης) – Γιακουμάκης, Νούνιες, Ντε Βινσέντι (65’ Σλίβκα)– Μανούσος (84’ Μπάμπης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης – Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πήλιος - Καραχάλιος, Ριένστρα, Λιάσος (72’ Τζίμας) – Παμλίδης, Μορέιρα, Ροσέρο (17’ λ. τρ. Σταματελόπουλος 6) (86’ Μπάλαν)

 

Tο προφίλ της 15ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

Λεβαδειακός - Ιωνικός 1-0

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 5-0

Βόλος - ΑΕΚ 0-4

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-1

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

Άρης - Παναιτωλικός 1-0

Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16η)

Τρίτη 03 Ιανουαρίου 2023

16:30: ΟΦΗ - Βόλος ΝΠΣ

17:00: Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός

20:00: ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ

21:30: Ιωνικός - Ολυμπιακός

Τετάρτη 04 Ιανουαρίου 2023

17:00: Αστέρας Τρίπολης - Λαμία

18:00: Παναιτωλικός - Ατρόμητος

20:00: ΠΑΟΚ - Άρης

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Παναθηναϊκός

15

26-6

39

2. ΑΕΚ

15

30-5

35

3. Ολυμπιακός

15

25-10

29

4. ΠΑΟΚ

15

22-11

29

5. Βόλος ΝΠΣ

15

21-23

25

6. Άρης

15

22-12

25

7. Ατρόμητος

15

16-16

19

8. Παναιτωλικός

15

16-18

16

9. Αστέρας Τρίπολης

15

11-19

14

10. ΟΦΗ

15

11-23

11

11. ΠΑΣ Γιάννινα

15

15-31

11

12. Λεβαδειακός

15

9-18

11

13. Λαμία

15

7-24

10

14. Ιωνικός

15

11-26