Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Οι “περαστικοί” (από τη ΝΔ) έβαλαν στο μάτι τον Δένδια…

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/11/Screenshot-2022-11-18-at-6.47.15-PM.png

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Το γεγονός ότι την έννοια των “περαστικών” από τη Νέα Δημοκρατία τη διατύπωσε πρώτος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με τη γνωστή… πλαδαρότητά του, δεν αναιρεί ούτε σπιθαμή από την αλήθεια που περικλείει μέσα της.

Επισκέπτες. Μεταφερόμενοι από άλλα κόμματα, κυρίως από τη σημιτική εκδοχή του ΠΑΣΟΚ, το… χαριτωμένο Ποτάμι και την… εχθρική προς το κοινωνικό σύνολο Δράση, που βρήκαν κλειστές πόρτες, στην αγωνιώδη αναζήτηση εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους, και… στρογγυλοκάθισαν στην παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ στην προηγούμενη ζωή τους έκαναν… καριέρα, με το να πολεμούν και να υβρίζουν τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτά τα τελευταία χρόνια, στο στόχαστρό τους βρέθηκε πρωτίστως ο Κώστας Καραμανλής. Εκείνος άλλωστε τους χαλούσε το… σενάριο. Εξαιτίας του… έχασαν δουλίτσες, επειδή ο Κώστας Καραμανλής έστειλε στο περιθώριο της Ιστορίας τον… λατρεμένο τους, Κώστα Σημίτη. Ανά διαστήματα και ανάλογα με τη συγκυρία, τα έβαλαν και με άλλους… κανονικούς Κεντροδεξιούς. Με τον Κωστή Χατζηδάκη, με τον Κώστα Μπακογιάννη, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον Νικήτα Κακλαμάνη, με τον Βασίλη Κικίλια, με την Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σήμερα… έβαλαν στο μάτι τον Νίκο Δένδια, με αφορμή όσα συνέβησαν στη Λιβύη. Χαριτωμένη και κατανοητή η… βουλιμία τους. Οι “φύλακες” ωστόσο, έχουν πλέον γνώση.

 ysterografa.gr