Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Επιτέλους σέντρα στη Γ’ Εθνική , το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου! Στον 4ο όμιλο οι ομάδες της Πελοποννήσου

Γ’ Εθνική: Ξεκινά το πρωτάθλημα το διήμερο 12-13 Νοεμβρίου

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως η Γ' Εθνική θα πραγματοποιηθεί με πέντε ομίλους των 14 ομάδων. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το διήμερο 12-13 Νοεμβρίου! Οι 8 ομάδες από την Πελοπόννησο συγκροτούν μαζί με ομάδες από ΕΠΣ Δωδεκανήσου , Κυκλάδων και Λέσβου τον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. 

Οι ομάδες του 4ου ομίλου είναι οι εξής: ΑΠΣ Πάτραι,

Ερμιονίδα, Παναργειακός, Φοίνικας Νέας Επιδαύρου, Αίας Γαστούνης, Πανηλειακός, Πανγυθεατικός, ΑΟ Διαβολιτσίου, ΑΟ Πυλίου Κω, Ιάλυσος Ρόδος, Αιολικός, ΑΕ Μυκόνου

*η 14η ομάδα θα βγει μετά από κλήρωση που θα συμπεριλαμβάνει πέντε ομάδες της ΕΠΣ Αθηνών (Άγιος Ιερόθεος ή Αγία Παρασκευή ή Πανιώνιος ή Άρης Πετρούπολης ή Φωστήρας). Η κλήρωση θα γίνει όταν θα γίνει και η διαδικασία για το πρωτάθλημα.

Η άνοδος θα κριθεί σε ειδικό πρωτάθλημα των πέντε πρωταθλητών της κανονικής διάρκειας και από εκεί θα ανέβουν οι τέσσερις πρώτοι. Η πρόταση για έξι ομίλους απορρίφθηκε, επειδή θα υπήρχαν όμιλοι με 11 ομάδες.

Ο συνολικός αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος είναι 70 εν αναμονή και της οριστικής απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την προσφυγή του Πανδραμαϊκού.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις.

- Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων, το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας θα ξεκινήσει στις 12-13 Νοεμβρίου. Θα διεξαχθεί σε πέντε ομίλους των 14 ομάδων, ενώ η άνοδος στην Super League 2 θα κριθεί σε ειδικό πρωτάθλημα με συμμετοχή των πέντε πρωταθλητών της κανονικής περιόδου (θα προβιβαστούν οι τέσσερις πρώτοι).

- Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών, τα γυναικεία πρωταθλήματα Α' και Β' Κατηγορίας θα ξεκινήσουν στις 19-20 Νοεμβρίου».