Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Ολυμπιακός – Ναντ 0-2: Έμειναν από καύσιμα οι «ρεζέρβες» μετά το 65' και νέα ήττα στο Φάληρο

 Ολυμπιακός – Ναντ 0-2: Έμειναν από καύσιμα οι «ρεζέρβες» μετά το 65' και νέα ήττα στο Φάληρο  

 Με νέα ήττα αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο Ολυμπιακός, ο οποίος εμφανίστηκε με αρκετά πειράματα στην ενδεκάδα του και ουσιαστικά για 45 λεπτά στεκόταν μια χαρά. Στο δεύτερο μέρος η Ναντ αποφάσισε να ανεβάσει λίγο τις στροφές της και έφτασε στο 2-0 που την έστειλε στα «μπαράζ» του Europa League, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στον όμιλο. 

Καμία… έκπληξη από τον Μίτσελ ως προς την ενδεκάδα. Εδώ και δύο μέρες δοκίμαζε το σχήμα που

παρέταξε κόντρα στη Ναντ. Οπότε, ήταν αναμενόμενες οι επιλογές του ως προς το να πάει με τις «ρεζέρβες» του συν φυσικά τον Ελ Αραμπί. Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε τους Τζολάκη στα γκολπόστ, Ανδρούτσο (δεξιά), Ρέτσο, Καλογερόπουλο και Βρουσάι (αριστερά) στην τετράδα της άμυνας, τους Μπουχαλάκη – Κούντε στα χαφ, τους Μπόουλερ και Αμπουμπακάρ στις πτέρυγες δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ο Ουί Τζο στην κορυφή και ο Ελ Αραμπί σε έναν ελεύθερο ρόλο κάτι μεταξύ «10αριού» και δεύτερου φορ.

Αν εξαιρεθούν τα πρώτα 5-10 λεπτά, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο ματς απέναντι σε μία Ναντ που απείλησε ξανά από ένα κόρνερ και μία γυριστή κεφαλιά του Γκαναγκό στο 45’. Η συνεργασία των Ανδρούτσου – Μπόουλερ (ειδικά ο Άγγλος πήρε αρκετές πρωτοβουλίες και φώναξε «παρών») λειτούργησε μια χαρά, ενώ μετά το 25’ ανέβηκε και ο Βρουσάι από τα αριστερά, αλλά ο Αμπουμπακάρ που επίσης είχε αρκετές επαφές με την μπάλα, δεν είχε σωστές επιλογές στην τελική πάσα ή προσπάθεια. Ο Ελ Αραμπί στο 19’ θα μπορούσε να σκοράρει με τη δυνατή κεφαλιά που εξουδετέρωσε ο Λαφόντ, ενώ στο 27’ οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να σκοράρουν έπειτα από έξοχη συνεργασία των Ελ Αραμπί, Αμπουμπακάρ, Μπουχαλάκη, όμως, ενώ η μπάλα έφτανε… λουκούμι στα πόδια του Αμπουμπακάρ μετά το γύρισμα του Κρητικού χαφ, ο Ουί Τζο μπήκε στη φάση και κάπου εκεί χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία. Και στο 29’ απείλησε ο Ολυμπιακός με τον Αμπουμπακάρ, το σουτ του οποίου απομακρύνθηκε αρχικά από τον Λαφόντ και εν συνεχεία από τον Παλουά, ενώ ξανά ο Ουί Τζο είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 42’, σπαταλώντας την τελική τόσο με το σουτ που έπιασε με το αριστερό (κόντραρε στον Παλουά), όσο και με το δεξί σε δεύτερο χρόνο (ψηλά άουτ). Ο Ολυμπιακός σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλύτερος απέναντι σε μία Ναντ που έδειχνε από τη μία πλευρά να μην παίζει σε υψηλές στροφές, όμως, από την άλλη όποτε αποφάσιζε να γκαζώσει, έπεφτε πάνω στην καλά οργανωμένη ανασταλτική λειτουργία των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με τον Ολυμπιακό του πρώτου 45λέπτου. Ίσως έπαιξε καθοριστικό ρόλο η αντικατάσταση του Ελ Αραμπί, τον οποίο φυσικά έβγαλε ο Μίτσελ για να τον έχει όσο το δυνατόν πιο φρέσκο για την Λεωφόρο. Οι φάσεις (ή μάλλον οι απόπειρες ευκαιριών) από πλευράς γηπεδούχων ήταν ελάχιστες. Αν εξαιρεθεί το σουτ του Κούντε στο 63’ που έδιωξε ο Λαφόντ, κατά τ’ άλλα ο Ολυμπιακός δεν προκάλεσε πονοκεφάλους στην γαλλική ομάδα. Αντιθέτως, η Ναντ ανέβασε τις γραμμές της ψηλά και η είσοδος του Μπλας έπαιξε τον ρόλο του, ώστε οι Γάλλοι να αρχίσουν να πατάνε κάπως καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Αφού προηγήθηκαν κάποια σουτ του Γκαναγκό που δεν ανησύχησαν τον Τζολάκη, εν τέλει ήρθε μία σέντρα – ξυράφι του Μπλας από τα αριστερά και ανενόχλητος ο Μοχάμεντ έγραψε το 0-1 στο 79’. Ο Μίτσελ προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο δεύτερο μέρος, ήθελε να δώσει ευκαιρίες στον Σαπουντζή να κάνει επίσης το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο (όπως το έκανε και ο Καλογερόπουλος), πήρε ξανά χρόνο συμμετοχής και ο Μαρσέλο, επανεμφανίστηκε ο Σισέ από τις 6 Οκτωβρίου και τελικά ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος στο αποχαιρετιστήριο ευρωπαϊκό παιχνίδι του για τη φετινή σεζόν. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπλας στο 90', έπειτα από έξοχη συνεργασία και φοβερό σεμινάριο ομαδικής δουλειάς από τους Γάλλους σε αντεπίθεσή τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Τζολάκης - Ανδρούτσος, Ρέτσος, Καλογερόπουλος (60’ Σισέ), Βρουσάι (46’ Βρσάλικο) - Μπουχαλάκης, Κούντε, Μπόουλερ, Ουί Τζο – Αμπουμπακάρ (69’ Μαρσέλο), Ελ Αραμπί (46’ Σαπουντζής)

ΝΑΝΤ : Λαφόντ – Κορσιά, Παλουά, Καστελέτο, Φάμπιο (5’ λ.τρ. Άπια) – Σισοκό, Μουτουσαμί (73’ Μπαμπά), Γκεσάν (80’ Κοκό) – Σάιμον (46’ Πλας), Μοχάμεντ, Γκαναγκό (73’ Σιριβέγια) 

 Πέρα από το παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας με τη Ναντ, η Φράιμπουργκ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας την Καραμπάγκ. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό και με τη νίκη της Ναντ (0-2), έστειλε την Καραμπάγκ στην τρίτη θέση και το Conference League, ενώ αντίθετα η γαλλική ομάδα θα μετάσχει στα μπαράζ του Europa League. Όσο για τη Φράιμπουργκ; Η γερμανική ομάδα με την πρωτιά πέρασε απευθείας στους «16» του Europa League.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ βγήκε τελικά μεγάλη… νικήτρια στο παιχνίδι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου του Europa League. Αν και ηττήθηκε 1-0 από τους «κόκκινους διαβόλους» στο «Σαν Σεμπαστιάν», τελικά τερμάτισε στην πρώτη θέση του γκρουπ και πανηγύρισε την απευθείας πρόκριση στους «16» του Europa League.

Η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 17’ με τον 18χρονο Γκαρνάτσο από ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά στα εναπομείναντα λεπτά δεν ευτύχησε να φτάσει και σε ένα δεύτερο γκολ που θα της χάριζε και την πρωτιά. Έτσι, οι Άγγλοι έμειναν δεύτεροι στον όμιλο και θα διεκδικήσουν πλέον την πρόκρισή τους στους «16» μέσω αγώνων μπαράζ. Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, η Ομόνοια έχασε 1-0 από την Σερίφ Τιράσπολ και με την έκτη της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια έμεινε τελευταία, με την αντίπαλό της να συνεχίζει στο Conference League.

Στον 6ο όμιλο, Φέγενορντ και Μίντιλαντ βγήκαν κερδισμένες στην τελευταία αγωνιστική και είναι αυτές που συνεχίζουν στο Europa League, ενώ αντίθετα «χαμένη» βγήκε η Λάτσιο που στην τρίτη ισοβαθμία στους 8 πόντους και θα αγωνιστεί στο Conference League.

Η Μίντιλαντ κέρδισε άνετα 2-0 στην έδρα της την Στουρμ Γκρατς, ενώ η Φέγενορντ επιβλήθηκε 1-0 της Λάτσιο στην Ολλανδία.

Τέλος, στο όγδοο γκρουπ η Τραμπζονσπόρ του Τάσου Μπακασέτα και του Μανώλη Σιώπη δεν κατάφερε στην τελευταία αγωνιστική να κερδίσει την παρουσία της στην επόμενη φάση του Europa League. Οι πρωταθλητές Τουρκίας αν και κέρδισαν 1-0 τη Φερεντσβάρος στην Τραπεζούντα με εντυπωσιακό γκολ του Μπακασέτα (7’), τελικά τερμάτισαν τρίτοι στο γκρουπ και θα αγωνιστούν στο Conference League. Η Φερεντσβάρος πάντως, παρά την ήττα έμεινε στην κορυφή και συνεχίζει στους «16».

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ η Μονακό πέρασε το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα με 4-1 στο Λουί ΙΙ και με τη νίκη παρέμεινε στο Europa League μέσω της δεύτερης θέσης. Οι Σέρβοι αντίθετα έμειναν τελευταίοι και ολοκλήρωσαν τις φετινές ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

 

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Σοσιεδάδ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1, Σέριφ Τιρασπόλ – Ομόνοια 1-0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μίντιλαντ - Στουρμ Γκρατς 2-0, Φέγενορντ – Λάτσιο 1-0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Καραμπάγκ – Φράιμπουργκ 1-1, Ολυμπιακός – Ναντ 0-2

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Τραμπζονσπόρ – Φερεντσβάρος 1-0, Μονακό - Ερυθρός Αστέρας 4-1